Pred dnešným súbojom šiesteho kola španielskej La Ligy Santander medzi FC Barcelona a UD Las Palmas sa na tlačovej konferencii objavil tradične kouč blaugranas Ernesto Valverde. Hovoril o viacerých dôležitých témach.

Zmena na manažérskom poste u Las Palmas

"Charakteristika hráčov Las Palmas sa za ten krátky čas nezmenila, Pako Ayesterán s nimi nepracuje dlho. Funguje tu však istý faktor prekvapenia, hoci len do istej miery, keďže veľa sa toho za dva dni zmeniť nedokáže. Pamätáme si však, že počas svojho pôsobenia vo Valencii sa mu tu podarilo vyhrať. Som si istý, že tím bude budovať podľa svojich predstáv. Las Palmas je celok, ktorý je skvele technicky vybavený a hrá rád na lopte, súperom situáciu znepríjemňujú snahou o futbal. Predpokladám, že v tom bude Ayestarán pokračovať."

Reprezentačná prestávka

"Vyhrať pred repre brejkom je nesmierne dôležité. Ten prvý prišiel príliš skoro a tento je na pláne po deviatom súťažnom zápase. Pôjdeme doň naplno a ideme si po full house, bolo by to skvelé zakončenie našej série."

Referendum

"Svoje som už o tom povedal a ja len dúfam, že okrem výhry tu dnes bude i pokoj a rešpekt. Nemyslím si ale, že sa tu bude diať niečo nezvyčajné, pretože ľudia prichádzajú len pre to, aby nás povzbudzovali ku víťazstvu."

Post pravého beka

"Semedo je veľmi rýchly hráč a proti silným súperom je to stávka na istotu. Máme však aj iných hráčov ako Sergi Roberto či Aleix Vidal, ktorí tento post dokážu pokryť tiež. To, že mám na tejto pozícii hneď viacero variantov, považujem za výhodu."

Messi

"To, že Messi prekonal v počte štartov Puyola, dokazuje, akou je v rekordoch kapacitou. Toto číslo dosiahol ako tridsaťročný, kým Puyol vo veku tridsiatich šiestich rokov, a to je vskutku fascinujúce."

Zdroj: fcb.com
Foto: archív, fcb.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.