Fanúšikovia najlepšieho európskeho futbalu sa môžu opäť tešiť na špičkové stretnutie, keď v rámci prvého súboja štvrťfinálového dvojzápasu privíta na Camp Nou domáca FC Barcelona hostí z AS Rím. Pozrime sa spolu na všetko, čo o tomto stretnutí potrebujeme vedieť. 

Žiadne skromné ciele. Azulgranas majú v aktuálnom ročníku len tie najvyššie méty, urobia všetko pre to, aby získali treble, čo neskrýva ani kormidelník Ernesto Valverde. Prvý dôležitý krok na nich pritom čaká už zajtra, keď sa pred domácimi priaznivcami predstavia vo štvrťfinále proti Rímu.

Katalánci sú v dvojzápase obrovským favoritom, nejedno katalánske periodikum písalo o tom, že žreb barcelonskému družstvu tentoraz mimoriadne prial. Po tom, čo vyradili Chelsea, údajne káder tajne túžil práve po tomto talianskom celku, no medzi osmičkou najlepších už je nevyspytateľný každý jeden duel

Oba tímy sa vo svojej histórii stretli štyri razy, prvé dva zápasy pritom odohrali ešte v sezóne 2001/02, keď sa viac darilo Talianom, ktorí po remíze na Camp Nou v domácom prostredí triumfovali jednoznačne 3:0. Fanúšikovia si však budú lepšie pamätať na merania síl spred dvoch sezón, keď sa v skupine E, rovnako v rámci Champions League, najprv na Stadio Olimpico body po výsledku 1:1 delili, no v Barcelone zvíťazili blaugranas hneď 6:1. 

Hrdinom stretnutia z novembra 2015 sa stal, ako inak, Lionel Messi, ktorý si okrem dvoch presných zásahov pripísal i asistenciu. Dvakrát sa presadil aj Luis Suárez a po jednom góle do siete Wojciecha Szczesneho pridali obrancovia Piqué a Adriano. V deväťdesiatej minúte sa podarilo kozmeticky upraviť rezultát Džekovi, ktorý predtým nepremenil pokutový kop. 

A je to práve Leo, kto bude pútať najväčšiu pozornosť aj zajtra. Argentínčan, zažívajúci jednu z najlepších sezón svojej kariéry, na seba opäť upozornil aj v sobotu proti Sevilli, keď na trávnik vstúpil ako striedajúci hráč za stavu 2-0, aby sa však napokon po jeho galapredstavení body delili. Messi je postrachom talianskych tímov, do ktorých siete zaznamenal v devätnástich súbojoch dvanásť presných zásahov a darí sa mu aj v rámci štvrťfinálových duelov, v ktorých strelil z dvadsiatich pokusov úctyhodných desať gólov. 

FC Barcelona

Culés majú dôvod na radosť. Ba čo viac, je ich hneď niekoľko. Okrem toho, že fit je Lionel Messi, návrat hlási aj iný nenahraditeľný člen jej základnej jedenástky Sergio Busquets, ktorý pre zranenie absentoval asi tri týždne, no už sa vrátil do tréningu. V zostave by nemal chýbať ani ďalší virtuóz Andrés Iniesta, a tak sa môžeme tešiť na once de gala, to najlepšie, čo má Valverde k dispozícii. 

V hre neuvidíme pre pravidlá FIFA hviezdneho Philippa Coutinha, a tak je to, v akom zložení vyštartujú Barcelončania proti Rímu, minimálne vysoko pravdepodobné. Podľa všetkého by malo ísť o rovnakú zostavu ako proti londýnskej Chelsea, v rozostavení 4-3-3 s Dembélém na trávniku. 

AS Rím

Manažér Eusebio Di Francesco to pred nasledujúcimi zápasmi nemá jednoduché. Tím zo Serie A je považovaný za najslabší v súčasnom oktete Ligy majstrov, no na druhej strane to vytvára pocit toho, že jeho ekipa nemá čo stratiť. Do osemfinále sa Rimania prebojovali po tom, čo vyradili Šachťar, na čo im stačil jeden domáci gól Edina Džeka, najväčšej ofenzívnej hrozby Giallorossi.


V nominácii dvadsaťjeden futbalistov napokon nechýba ani meno Radju Nainggolana, ktorý sa v poslednom zápase proti Bologni zranil a jeho štart proti Barce je i naďalej otázny. Na druhej strane však di Francesco nepovolal Cenziga Ündera, čo je pre tím citeľnou stratou. Futbalisti z Apeninnského polostrova už sú v Barcelona a o 18:15 tu absolvovali tréning. 

Info o zápase

Dátum: 4. apríl 2018 (streda)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, br

FcbMun10

5
2018-04-03 19:23:49

Nominácia: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Dembélé, Paulinho, Alcácer, Jordi Alba, Sergi Roberto, André Gomes, Umtiti a Vermaelen.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.