FC Barcelona odštartuje svoju predsezónnu prípravu duelom proti Tottenhamu Hotspur, ktorému bude čeliť v Los Angeles. Ešte pred tým, ako toto stretnutie vypukne, sa pozrime spolu hneď na niekoľko dôvodov, prečo by ste si ho za žiadnu cenu nemali nechať ujsť.

Čas zápasu

Katalánci sa proti Kohútom predstavia v nedeľu dvadsiateho deviateho júla skoro ráno, o piatej hodine stredoeurópskeho času. Iste, navonok môže tento výkop vyzerať ako neprijateľný, avšak pre slovenských a českých priaznivcov istotne v porovnaní s druhou či treťou hodinou ráno akceptovateľný a vhodný oveľa viac.

Nové posily

FC Barcelona do týchto okamihov získala počas tohto prestupového obdobia tri posily, Clémenta Lengleta, Artuhra a Malcoma, a všetkých z nich uvidíme v akcii i proti Pochettinovej ekipe. Sme, prirodzene, nesmierne zvedaví, ako sa im bude dariť, aj keď je pochopiteľné, že proces ich adaptácie bude potrebovať nejaký čas.

Azda najviac nás zaujíma herný prejav Arthura, ktorého poznáme spomedzi trojice posíl najmenej, hoci sa o futbalistovi veľa písalo a rozprávalo. Brazílčan je neraz prirovnávaný ku takým velikánom ako Xavi či Iniesta.

Cantera

Ďalšou výraznou otázkou je, ako pristúpi Valverde ku mladíkom z rezervy, ktorých je v Spojených štátoch vzhľadom na predĺžené dovolenky reprezentantov zo Svetového šampionátu hneď trinásť. Katalánski novinári upozorňujú v prvom rade na nesmierne talentovaného Riquiho Puiga, stredného záložníka, ktorý prednedávnom oslávil svoje osemnáste narodeniny, a Abela Ruiza, typologicky skôr útočníka. 

Obrovskú pozornosť budú pútať tiež Miranda a Cucurella, pretože jeden z tejto dvojice prakticky naisto podľa zdrojov z okolia klubu bude v prvom tíme zastávať miesto odchádzajúceho Lucasa Digneho. Obaja hráči béčka sa teda budú chcieť ukázať v najlepšom svetle.

Rozostavenie

Hoci ku Barcelone v poslednej dekáde či dvoch prischla formácia 4-3-3, Ernesto v predchádzajúcej sezóne vo viacerých súbojoch preferoval systém 4-4-2. Ako to však bude tentokrát, zatiaľ nevieme, no prvú nápovedu by nám mohol dať extremadurský kouč už zajtra. Je ale nutné dodať, že kúpa Malcoma približuje blaugranas skôr ku rozostaveniu 4-4-2.

Sergi Roberto

Na obálkach katalánskych periodík sa zhruba pred tromi týždňami objavila novinka, ktorá potešila celé barcelonismo. Éric Abidal učinil po dohode s Valverdem dôležité rozhodnutie, Sergi Roberto viac na poste pravého krajného obrancu hrať nebude, naopak, odchovanec sa natrvalo presunie na svoj prirodzený post, do stredu poľa. Po prvý raz uvidíme, či boli tieto správy pravdivé, práve v Los Angeles. 

Zdroj: sport
Foto: md, archív

Pader

top komentár
71
2018-07-29 12:06:01

super že tento článok tu je asi 7 hodín po začiatku zápasu :D

MeeTee

16
2018-07-29 14:25:53

Samozrejme, velmi nas to mrzi. Clanok som napisal este vcera, ale akosi sme ho zabudli publikovat - aj my sme len ludia. Dakujeme za Vasu podporu :)

Jhonys

5
2018-07-29 18:08:00

já jsem ho třeba ještě neviděl, takže aspoň vím, na co se mám těšit :D :D

Danny

13
2018-07-29 13:18:11

Ze vraj chce united ponuknut za minu 45mega

kaspec22

10
2018-07-29 14:30:03

Za 45 mega bych ho prodal. Na MS se ukázal skvěle, ale my teď máme v obraně přetlak a i když je to neskutečný hlavičkář, tak má ještě nedostatky v obrané činnosti. Pokud by však nenabídli tolik, ale třeba jen 25, tak bych ho poslal na hostování třeba do Betisu, který je podle mě hodně solidně našlapaný.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.