Kataláncom prvý priateľský zápas sezóny 2018/2019 vyšiel, keď Tottenham Hotspur dokázali poraziť. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 2:2, pokutový rozstrel však zvládli lepšie Katalánci, ktorí vyhrali 5:3. Ak sa pozrieme na hodnotenie hráčov z dielne katalánskeho denníka Sport, niektorým zápas vyšiel lepšie, iným horšie.

Cillessen - 7

Holanďan je zavalený prestupovými špekuláciami a skutočne nie je isté, či v budúcej sezóne sa na Camp Nou predstaví alebo nie. Nič to však nemení na tom, že je to skutočný profesionál a odchytal skvelý zápas. V prvom polčase takmer nemal prácu, v druhom za dvojicu inkasovaných gólov nemohol. Bol jediným hráčom Barcelony, ktorý odchytal 90 minút. V penaltovom rozstrele mužstvu vychytal výhru.

Semedo - 6

O Portugalčanovi platí, že je lepším v útoku ako v defenzíve a toho sme boli svedkami aj v zápase proti Angličanom. Z času na čas sa ocitol aj na dostrel bránky súpera a nebyť zákroku Gazzanigu, mohol aj skórovať.

Marlon - 6

Trpezlivý výkon. Keď Llorente pritlačil, Marlon hlavu v obrane nestratil. Vždy bránil s rozvahou.

Lenglet - 6

Začal trochu nervózne, ale boli to jeho prvé minúty v novom drese po príchode zo Seville. Nedarili sa mu spočiatku ani jednoduché prihrávky. S postupom času však nervozitu otriasol a ukázal kvalitu, ktorú od neho na trávniku očakávame.

Miranda - 6

Šampión z mládežníckej Ligy Majstrov sa pokúšal ubrániť svoju česť a nesklamal. Ukázal vynikajúcu víziu hry a presné prihrávky.

Dennis Suarez - bez hodnotenia

Galijčan začal zanietene, ale kvôli zraneniu sa na trávniku zdržal len niekoľko minút.

André Gomes - bez hodnotenia

Platí to isté, čo v prípade Suareza - zranil sa. Bohužiaľ, kým Denis je mimo hru 3 týždne, Portugalčan pre svalové zranenie hamstringu vypadne z hry až na 2 mesiace.

Arthur - 8

Veľmi sľubný výkon od Brazílčana. Vo svojej premiére ponúkol na trávniku veľmi veľa. Dokázal hrať vo veľmi stiesnenom priestore a na konto si pripísal aj krásny gól po strele spoza pokutového územia.

Rafinha - 7

Spolu s Nelsonom Semedom vytvorili na pravej strane veľmi nebezpečnú dvojicu. Brazílčanovi zápas vyšiel, pripísal si do štatistík asistenciu na góly Munira aj Arthura.

Sergi Roberto - 8

Kapitán tímu, ktorý bol na trávniku hádam všade. Hral na pozícii Sergia Busquetsa a veľmi sa mu darilo. Bol spojivom medzi obranou a útokom, fantasticky kombinoval s Arthurom. Preukázal aj skvelú fyzickú zdatnosť hneď v prvom zápase sezóny.

Munir - 6

Strelil dôležitý prvý gól zápas, keď zužitkoval prihrávku od Rafinhu.

Palencia - 5

Kapitán rezervy FC Barcelona bol v ofenzíve vypojený z hry. Veľmi sa mu v zápase nedarilo.

Cuenca - 6

Jeho chyba doviedla Tottenham k zníženiu stavu na 2:1. V zápase pôsobil neistým dojmom.

Mingueza - 5

Mal prsty v druhom góle Tottenhamu na 2:2. Nepodarilo sa mu odkopnúť loptu v gólovej akcii súpera. V zápase podobne ako Cuenca nepôsobil veľmi isto.

Cucurella - 5

Jeho výkon skutočne nebol dobrý. Predovšetkým zle čítal hru a potom nestíhal alebo bol mimo hlavného diania. Ak z tímu odíde Digne, Cucurella sa musí nesmierne zlepšiť, aby dokázal Albovi kryť chrbát.

Monchu - 5

Takisto hráč, ktorý do zápasu zasiahol v druhom polčase. Ukázal peknú spoluprácu s Riquim Puigom.

Collado - 5

Hral v obrane, ale dosť si vytrpel. Mal sa postarať o cirkuláciu lopty, ale keď Tottenham útočil, mal problémy.

Riqui Puig - 7

Tento hráč má skutočný talent. Jeho spôsob hry si zamilujete. Má kvalitu, luxusné prihrávky, dokáže pomôcť aj v obrane a na trávniku naozaj tvrdo pracuje. Jeho hra má pritom kvalitu aj keď práve nemá loptu, no vyvíja veľké úsilie, aby ju pre tím získal.

Malcom - 5

Ďalší hráč, ktorý si na konto pripísal prvé minúty v novom klube. Ukázal sa na ľavom krídle, kde ponúkol rýchlosť a dribling. Premenil aj rozhodujúci pokutový kop.

Abel Ruiz - 5

Označujú ho veľký talent a centrálneho útočníka budúcnosti, ale v zápase proti Tottenhamu sa sotva dotkol lopty. Ale svoj pokus v penaltovom rozstrele premenil.

Carles Pérez - 5

Do prvého polčase vstúpil miesto zraneného Denisa Suareza. Neoslnil ani nesklamal, ale vynaložené úsilie v predsezónnej príprave mu určite prinesie ovocie.

zdroj: sport.es
foto: sporte.es

emiliano

12
2018-07-29 11:59:26

Tak to rozostavenie zo stránky flashscore, ako 4-4-2, kde uvádzajú Arthura ako útočníka s Munírom, je hodne nepresné. V skutočnosti išlo o 4-5-1. Valverde sa nezaprel. A ked príde Leo, tak to bude 4-4-Messi-Suarez. Semeda vynechá v prospech Roberta, v zálohe budú Raki, Busi, Arthur, Cou, pred nimi Leo a pred ním Suarez. Semedo, Dembele a Malcom budú striedať, ostatní dostanú po 15 min. Načo nám treba ďalších záložníkov? A útočníkov vôbec, lebo tých Valverde neuznáva.

Danny

8
2018-07-29 12:31:45

Ja som zvedavy ako pojdeme do novej sezony ... ake rozostavenie bude ... od kedy peisiel valverde som stale hovoril ze barca bude uz viac o defenzive ako o drzani lopty,utoceni ako bolo zvykom ... uvidime

Nick

6
2018-07-29 12:40:05

Dakujem ti. Prave si ma na nasledujucu sezonu odbremenil od futbalu. Este mi povedz ako skoncime vo vsetkych sutaziach a mozem vypnut tuto stranku

Marcika1899

9
2018-07-29 12:04:45

Gomes mimo 2 mesiace to snad ani neni mozne!

Jackopz

-9
2018-07-29 12:35:32

osobne sa mi Munir nepáčil ani trocha..

bulldozer

4
2018-07-29 13:08:54

Ani mne, Malcom ukazal ovela viac, len nedal gol. Ale fans hodnotia goly nie hru. Mozes hrat ako boh ale ked nedas gol tak si priemer.

Nick

26
2018-07-29 12:41:32

Jeden hrac ma hodnotenie 5 s tym, ze hral hovno a druhy ma hodnotenie 5 s tym, ze ukazal dribling a rychlost

Dr-QQ

1
2018-07-29 14:18:01

Semedo 7, Sergi Roberto 7, Arthur 7, Puig 6, Mingueza 4, Malcom 6, inak súhlas.

Dr-QQ

1
2018-07-29 14:46:47

Ešte predsa len, Cuenca 5 a Ballou 6.

maros1

3
2018-07-29 22:04:03

Ak som dobre videl Rafina nahral na oba goly - toho chlapca predať je hriech podla mňa
Artur - fajn , velmi šikovny chlapec , vynikajuca strela - a neboji sa vypaliť
No bola tam fúra hráčov, ktorých technika je slabunká a nevedeli sa v 2. polčase dostať ani za polovicu, množstvo zle spracovaných nahrávok atd atd

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.