Mauricio Pochettino sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom s Barcelonou v rámci druhého kola skupinovej fázy Ligy majstrov. Tréner Tottenhamu hovoril okrem iného o opätovnom stretnutí s Ernestom Valverdem a o svojej minulosti v Espanyole.

Stretnutie s Valverdem

"Mám s ním veľmi dobré vzťahy. Stretli sme s v lete v Los Angeles. Naše cesty sa rozišli v momente, keď prišiel a ukázal mi realitu [Valverde ako tréner Espanyolu pretlačil Pochettina do tímu, pozn. red.]. Vytiahol ma z bubliny, ktorá ma chránila. To mi pomohlo pripraviť sa na prácu trénera. Všetko sa mení. Keď sa vám jedny dvere zatvoria, otvoria sa druhé. Ak čelíte novým výzvam, musíte byť odvážni."

Výhra 2:1 na Camp Nou v úlohe trénera Espanyolu

"Mali sme šťastie, to je zrejmé. Barcelona bola lídrom a mala fantastických hráčov. Espanyol odohral pamätný zápas na pôsobivom štadióne. Je to historické víťazstvo, pretože predtým tam mužstvo nevyhralo viac ako 20 rokov."

Hugo Lloris

"Ak sa v najbližších hodinách nestane nič neočakávané, tak bude hrať."

Situácia Barcelony

"Barcelona, tak ako všetky veľké tímy, ukáže svoju najlepšiu verziu vtedy, keď príde čas na Ligu Majstrov. Má motiváciu."

Viera v tím

"Sme v inom momente, než vtedy, keď sme narazili na Real Madrid. Nemôžem mužstvo motivovať tým istým spôsobom. Pre mnohých hráčov to stretnutie bolo veľmi dôležité a potom odišli na Majstrovstvá sveta. Chcem, aby sa moji hráči tešili z hry, keď budú mať Messiho blízko seba a aby sa vždy usmievali, pretože futbal nie je najdôležitejší, nie je to dramatické umenie."

Zlepšenie hry

"Je zrejmé, ale sa nachádzame v ťažkej situácii. Máme veľmi silnú konkurenciu. Musíme pracovať každý deň. Táto sezóna je veľmi komplikovaná, hráme množstvo zápasov a to má za následok, že je ťažké vyhrať trofej."

Tréner Barcelony?

"Moje emocionálne spojenie mi neumožňuje trénovať Barcelonu. Emocionálne som zviazaný s Espanyolom. Niektoré hodnoty v živote si nekúpite. Nevedel by som zmeniť moje pocity. Okrem toho viem, že Barcelona by ma nechcela. Ak by som však zasadol na lavičku Barcelony, to je ako keby Messi prestúpil do Espanyolu."

Obeť vlastného úspechu

"Zajtra sa môže stať všetko. Ak hovoríme o zraneniach, tak nemáme šťastie, ale musíme to akceptovať. V našom kádri je veľa hráčov, ktorí zranených môžu zastúpiť."

Bránenie Messiho

"Spôsob je zrejmý a jednoduchý - musíme byť blízko, keď sa angažuje v hre. V súboji jeden na jedného vám vždy utečie, je potrebná podpora."

Možnosti v útoku

"Kane je schopný všetkého a môže urobiť to isté, čo každý hráč Realu či Barcelony. Je jedným z najlepších útočníkov na svete."

Barcelona môže zmeniť systém

"Je to jedna z možností, ktorú berieme do úvahy. Súper môže nastúpiť v rozostavení 4-4-2 s Vidalom."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: youtube.com

kubakladno

-5
2018-10-02 20:20:21

Takže budeme hrát 4-4-2
Ter Stegen
Roberto-Pique-Lenglet-Alba
Dembele-Raketa-Busi-Couthino
Messi-Suarez.
To je trenéra soupiska

Radovan

6
2018-10-02 20:36:46

roberto je zraneny

quentin

3
2018-10-02 21:38:28

Myslim si, ze v pohode mozeme vybehnut (mali by sme) ako 433, a neskor, pri priaznivom vysledku 4231. Barca nie je taliansky tim a nevie hrat na udrzanie na defenzivu. Vid odveta v Rime.

maros1

-5
2018-10-02 21:40:39

Ja myslim takto:
Semedo, Pike, Lnglet, Alba
Rafina, Rakitič,Buskets. Kautino / alebo na kridlo pride Dembele a Rafiňa vytlači Buskeca
Messi , Suarez

Buskets je totálne z formy podobne ako Valverde aj ten je z formy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.