Uf!!! Včera večer, až do neskorej noci som čakal na správy, ako sa volala smršť, ktorá sa prehnala nad ikonickým štadiónom v Londýne. Nedočkal som sa názvu, ale našťastie som tú smršť videl v priamom prenose.

Wembley zažilo určite magický večer s absolútne perfektnými výkonmi aktérov (schválne nepíšem HERCOV, pretože tentokrát sa „nehralo“). Desať bojovníkov z Barcelony vedených hráčom, ktorý láme všetky hranice. Messi bol včera generálom v pravom význame slova. To, čo predviedol, bolo znovu neuveriteľné. A ak to videl ktokoľvek z hlasujúcich v rôznych anketách, musí byť v rozpakoch z toho, ako ankety dopadli. Pretože ak sa nepozeráme iba na titulky, ale aj na obsah, Messi je veru rozdielna kvalita oproti každému inému hráčovi behajúcemu momentálne po trávnikoch.

Ráno, dnes ráno, som si otvoril slovenský športový web, ten najznámejší. Titulok ma pobavil. Vraj: Barcelona odolala tlaku. Je to až neuveriteľné, nepochopiteľné, pokrytecké a až odporné, ako to v dnešnom svete funguje. Barcelona odolala tlaku. Po Messiho gala predstavení? Po štatistike 2+1? Po milióne prihrávok, driblingov, striel, dvakrát tyč... Ak by CR7 podal niekedy v živote takýto výkon (akože herne na to nemal nikdy, len gólovo!), palcové titulky by spolu s obrázkami otravovali polroka. V rôznych obmenách. A ak by CR7 strelil taký gól, ako včera Rakitič, opakovalo by sa to isté a všetky ankety by určite ukončili hlasovania, pretože by už bol víťaz istý. Ale nevadí, veď predsa: BARCELONA ODOLALA TLAKU.

Fuj! Fuj! Fuj!

Kašlať však na takúto divnú mediálnu politiku. Včera do Londýna prišla Barcelona v rozpoložení, aký si pamätám z čias Johanna a Pepa. Taká tiki-taka, že v niektorých momentoch podľa mňa (bez podceňovania a hanenia) domáci protivníci ani netušili, v ktorom meste to vlastne hrajú. Kolotoč Barcelonskej zálohy s Xavim a Busquetsom a Coutinhom a stiahnutým Messim spôsoboval, že Tottenham nemal dlhé časové úseky vôbec loptu. Áno, včera hral aj Xavi. Vyzerá trochu inak, omladol, iné vlasy, iná tvár. Ale hra ostala. Po jednom výkone neporovnávam, hodnotím len tento jeden zápas. A včera hral Arthur ako Xavi v najlepších rokoch. Je niekto, kto to nevidel, prosím?

Mimochodom, niekedy býva po hodoch BOLENIE BRUCHA. Tentokrát boli po bolení brucha HODY.

Toľko k zápasu, idem hodnotiť.

Ter Stegen: 9

Desať mu nedám, pretože pokazil tri prihrávky. Vážne. Písal som si to do bloku. Ale jeho zákrok pri tečovanom centri v prvom polčase bol galaktický, nech mi prepáčia v Reale Madrid ten výraz. Stegen ukázal absolútne sústredenie. Góly nebolo možné chytiť, druhý bol po tečovanej strele. Inak perfektný výkon. Len tie tri prihrávky, to on nerobieva (pre unavených, myslené ironicky).

Semedo: 9

To bola jazda od začiatku do konca. Bleskové nábehy dopredu, bleskový návrat. Na desiatku to nebolo, pri góle ho Kane ako pravák dosť očakávane zasekol práve na pravú nohu. Ale to bola zároveň jediná chyba. Inak výborne kombinoval s Messim a Rakitičom. Vpredu dokázal perfektne podržať loptu aj pri presile súpera. Vydarený zápas, mohol by sa od neho odraziť a do konca sezóny potvrdzovať svoj nesporný talent. 

Piqué: 9

Piqué je ako na hojdačke. Cez víkend katastrofa, po ktorej by už asi iný hráč pomaly ukončil kariéru, včera stena v obrovskej forme. Rozohrávka nebola stopercentná, ale vyhral absolútne všetky hlavičkové súboje, na zemi takisto dominoval. Pohyboval sa presne v tých priestoroch, kde sa pohybovať mal. Mal proti sebe silného protivníka, Kane je predsa svetový útočník, svetová hviezda. Uspel, pokryl ho v dostatočnej miere. Veľmi dobrý výkon, u mňa za deväť.

Lenglet: 9

Pre mňa jedno z TOP prekvapení včerajšieho večera. Sebavedomý výkon s absolútne kvalitou podloženou drzosťou. Vyhral v podstate všetky súboje, tečovaním strely z nej síce urobil nechytateľnú, ale potom pri šanci Tottenhamu a gólovej strele perfektne zablokoval cestu vedúcu od kopačky hráča do našej brány. Kľučka, ktorú ako posledný hráč urobil v obrovskej rýchlosti napádajúcemu útočníkovi pred koncom zápasu bola jednou z ozdôb zápasu. Výborný výkon. Opakovať a opakovať a opakovať.

Alba: 10

Je ešte druhý takýto obranca na svete? Alba vo včerajšej forme je podľa mňa momentálne absolútna špička. Viem, že je to málo na Španielsku reprezentáciu, ale pre mňa je to dosť. Určite desiatkový výkon. Koľko kilometrov v šprinte nabehal? Prešiel po jeho strane niekto? Jeho nábehy na Messiho prihrávky každý pozná, napriak tomu to funguje. Alba bol včera dokonalý. Prajem mu, aby mu taká výkonnosť vydržala čo najdlhšie.

Coutinho: 10

Coutinho. Okrem gólu, asistencie a úžasnej technickej kontroly lopty ponúkol včera aj obrovské fyzické nasadenie na hranici odpadnutia. To bola jazda. Ustál kopu súbojov s robustnými hráčmi súpera. Bohovský výkon, v pohybe, v rýchlosti. Tentokrát myšlienky boli rýchlostne spárované s pohybom a presnosťou dokonale. Cez bluetooth?

Busquets: 10

Tak toto bol perfektný trojuholník do záložníckeho tetrisu. Zapadol do štvorčlennej zálohy dokonale. Dominantný v súbojoch. Tvrdosť, predvídavosť a vynachádzavosť. Našiel cestu z každého problému. Tlak súpera bol veľký, napriek tomu si poradil. Záloha v trojici nefunguje, záloha v štvorici funguje. Historické 4-3-3 je prežitok, aj 4-4-2 môže byť ofenzívne. Busquets včera po dlhšej dobe znovu ukázal svetové kvality a zápas mu skutočne vyšiel. Dokonca si zašpinil trenírky a to v jeho prípade nebýva pravidlom. Prečo tak nehral aj cez víkend?

Rakitič: 10

Palcové titulky sa nekonali, lebo Ronaldo to nie je. Inak by ten gól donekonečna opakovali v TV. Nebudem sa ale opakovať. Rakitič včera pokazil niekoľko prihrávok, ale nasadenie a sila v súbojoch bola na obrovskej úrovni. Gól bol čerešničkou, trafil absolútne dokonale. Výborne, Ivan. A znovu, v štvorčlennej zálohe to stihnú zatvoriť perfektne spolu s Busquetsom. To je cesta.

Arthur: 10

Obrovský výkon! Ako niekto písal v niektorom komentári k niektorému článku, Xavi sa zrejme na tento zápas prevtelil do Arthura. Krytie lopty, dôraz pri jej krytí proti fyzicky disponovanému a nabudenému súperovi? Bez problému. Blesková kombinácia na maličkom priestore (to bude tá hala 4x3?)? Bez problému. Kolmé lopty do priestoru? Bez problému. Neskutočný talent, pohybovo nadaný. Neustále odbiehal do voľného priestoru, pýtal si loptu a presne ju posúval. Pomáhal k dominancii zálohy.

Messi: 10

Kapitán. Generál. Vojvodca. Včera ťahal ako lokomotíva. Kde sa v ňom berie toľko sily? Výbušný s perfektným štartom. Pred niektorou zo striel do tyče som sa neubránil úsmevu, keď ho obranca bez lopty nedokázal ani rukou dočiahnuť a faulovať. Taký bol včera Messi rýchly. Ani tvrdá hra, ani zdvojovanie. Messi bol jednoducho nezastaviteľný. Tvoril hru, zakončoval – aj gólovo, asistoval, bránil, hecoval, vytváral štandardné situácie. Urobil na ihrisku toľko, ako Modrič s Ronaldom dokopy (bez urážky a podceňovania). Mal aj slabé zápasy v tejto sezóne, ale teraz hodnotíme tento. Najlepší výkon od Messiho za veľmi dlhú dobu. V podstate DOKONALOSŤ.

Suárez: 9

Nooo. To bolo skutočne dobré. To sa mi páčilo. To prepustenie pred štvrtým gólom považujem za asistenciu. Behal, bojoval, zrážal sa, padal po fauloch, napádal. Bojoval, bojoval a bojoval. Dokázal sa niekoľkokrát uvoľniť a podržať loptu v bezpečnom priestore. Nabiehal dostatočne presne na Messiho kolmice. Chýbajú góly, ale herne ide tento strelec hore.

 

Vidal, Vermaelen, Rafinha: nehodnotím

Len účelové striedania.

FCB TOP LINE: Messi + Coutinho + Alba + Stegen + Rakitič + Arthur + Busquets

FCB LÉGIA SKAZY: nikto

Priemerná známka základnej zostavy: 10 (9,5)

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

text: PM1
foto: sport.es

Milan87

-54
2018-10-04 12:45:47

Semedo max7

Maxii1

-14
2018-10-04 14:05:00

Netreba sa čudovať ..dal by som mu deviatku aj ja, len jeden gól v našej sieti išiel cez neho.
Takže aj za mňa max 7. Oba góly čo sme dostali boli kontaktné a nebyť Messiho neviem neviem.. Ten druhý bol tečovaný(smola).

Fishinko

22
2018-10-04 12:47:11

milé hodnotenie, ale netreba mať hneď ružové okuliare :) k albovi možno: práve po jeho strane ušli do proti útoku po messiho tyčke.. a ten obranca čo nedočiahol na messiho ho nemohol ani faulovať, keďže už mal žltú na konte..

quentin

11
2018-10-04 12:48:05

Absolútny súhlas! Len dodám, že keby to tam Luisovi včera padlo, tak by mal od Teba aj od všetkých 10. Fakt je, že toto bola, je a bude Barca! Veril som, že tento zápas bude tzv. Zlomový. Visca el Barca!

Milan87

-29
2018-10-04 12:49:23

Sestegen8 ,semedo 6,5 pique 8, lenglet 8,alba10
Couthinho 8,5, busquets 8.5, raketa 8.5
Arthur 9.5, suarez 9, messi 11

FCBarcelona2018

9
2018-10-04 14:09:54

Milan? Stavím sa, že Ty si ten zápas nevidel a toto hodnotenie si poslal len aby si niekoho nasral, alebo si fanúšik Realu. Ak ani jedno z toho, potom sa rozumieš futbalu ako moja nebohá svokra jadrovej energetike !!!

Milan87

-8
2018-10-04 14:24:46

Ten zápas som viděl a Barce fandím od 97/98.Nič to nemeni na tom ze semedo 9 určitě nie.akurat je viac na očích ako roberto ale prinos zatial ziadny. Bolí tam momenty keď sme mali šťastie ze rozhodca piskol keď nelson stratil loptu.10 len alba a messi

Milan87

5
2018-10-04 17:11:21

Za čo tie minusy?ach jo to je holt už asi tak.kludne napište ktora známka je mimo.v strede pola je 8.5 zato že:coutinho v 2hom poločase vyprchal,raketa bol dobrý ale vie to aj lepšie,dávat nelsonovi 9 kecame nezmysel, alebo mi chcete povedat ze bol len o stupínek horší ako messi alebo alba?Keby hral sergi to co hrál včera nelson tak ho odpisete. Já mám nelsona rád ale třeba na to pozriet objektivne, nie ho hneď porovnávat s alvesom, od něho je ešte na míle daleko aj keď má k němu určitě bližšie stylom ako sergi, verim ze sa moze stat vybornym pravým niekom a chcel by som aby hral castejsie ale dávat mu 9ku len koli sympatiam mi nepride ok

Milan87

-1
2018-10-04 17:18:15

A na konci som sa fakt modlil nech už nedostane loptu lebo mu dojde šťastie a vyrovnaju

Michaela

18
2018-10-04 12:50:45

Úplne súhlasím, včerajší zápas som si užila. Áno, boli tam drobné chybičky, ale zatienili ich kombinačná hra a bojovnosť.

ace67

14
2018-10-04 12:51:35

Výborné hodnotenie,palec hore!A ešte doplním: Hodnotenie ako tím-11 !!!

jokerito

18
2018-10-04 13:23:02

Desina bola na ihrisku len jedna. Hrali sme dobre ale toto je prehnane.

jarolamo

3
2018-10-04 19:06:49

Súhlas, trošku objektívnejší a triezvejší pohľad by nezaškodil...

ximpp

7
2018-10-04 13:49:21

To je silně přehnané hodnocení, zápas jistě dobrý, ale byl to oslabený Tottenham a hráč s maximálním hodnocením tam byl opravdu jen jeden.

freerider22

1
2018-10-04 13:54:27

prosim zahrnut do hodnotenia aj trenera

UpEpic

4
2018-10-04 14:01:23

Všetkého veľa škodí, šport.sk napísal že
sme odolali tlaku tu sa zas dočítam že
Semedo 9 a ostatní skoro všetci 10.
Rakitič je jeden z mojich oblúbených hráčov vôbec ale osobne by som mu nedal ani 9 vstup do zápasu mal priam katastrofálny aj keď kritika nieje na mieste lebo minulý rok hral 70zápsov cca v top forme nikdy nikto za sezónu neodohral viac. Ako zástanca Roberta na pravej obrane Semeda chválim aj keď prvý gól bol jeho. Avšak Semedo do ofenzívy mi príde strašne nemastný neslaný, nabehy návraty všetko výborné ale finálna fáza nulová by som povedal. Veď on sa poriadne ani neppzre do šestnásky pred centrom.

tunno

4
2018-10-04 14:19:25

Vsimol som si ze arthur si neustale pyta loptu.. vzdy sa snazi o trojuholnicky az som si povedal ze to nemoze kondicne vydrzat. Ma aj chybove momenty ale ak bude hravat coskoro to bude minulostou.

Budko

4
2018-10-04 14:27:26

mne sa veľmi včera páčil Messi a Coutinho veľmi dobrý futbal odohrali ale určite hrali vsetci dobre

frkmrk

3
2018-10-04 14:41:43

Kedze vyssie hodnotenie ako 10 neni, tak Messimu by som dal k 10ne tri hviezdicky,herne a kondicne mi pripadal ako par rokov dozadu.A ten web, vysledok sa aurtor dozvedel zrejme z teletexu,inak si to neviem vysvetlit,alebo je total mimo fotbalu.

rominho

4
2018-10-04 14:46:36

clanok sa velmi dobre cital, palec hore, mas talent! avsak hodnotenie prehnane, raketa tak na 7, coutinho tiez.ostatni o znamku nizsie a messi 11 :) semedo sa nechal vykupat, ale to je nas pravy a naozaj pravy obranca, nie roberto.

RastoD

2
2018-10-04 14:52:02

toto fakt ťažko hodnotiť, ak je bežná stupnica hodnotenia výkonu 0-10, tak Messi za včerajšok musí dostať aspoň 12.

Peter

1
2018-10-04 15:34:48

Práveže slabšiu rozohrávku u Ter Stegena som si všimol už dávnejšie. Ak by to zlepšil tak momentálne nemá na svete konkurenciu.

Peter

1
2018-10-04 15:40:57

btw: Marc - 9, Semedo - 8, Pique - 8, Lenglet - 9, Alba - 10, Cou - 9, Busi - 9, Raketa - (za ten gól) 9, Arthur - 9, Leo- 10, Sua - 8

maryann

2
2018-10-04 16:29:31

Lucas-pekny clanok,pekne zhodnotenie-len maly nesuhlas- Coutihno nebol striedany ucelove,ale nevladal uz poslednych 10 min.,mohol prist Rafihna skor a urcite bol prinos aj Vidala,samozrejme suhlasim s tym,ze si ich nehodnotil pre kratkost casu.

Milan87

2
2018-10-04 17:21:21

Stojím si za tým ze keby hral sergi včera miesto semeda a zahral by ako včera zahral semedo, dostane od vás 6ku

Maxii1

2
2018-10-04 21:10:27

Je to tak. Neviem prečo to tu mínuskujú. Veď v každom druhom článku je tu písané že obrana momentálne nieje vo forme. Ani včera to nebolo oki ..Ešteže máme v útoku silu a Messiho. Keď obranca urobí chybu a po nej dostaneme gól nemôže mať 9tku a max 7 a aj to ak hral dobre. Ak by sme remízovali by ju nemal :-)

Dr-QQ

0
2018-10-05 12:42:23

Zo slovným hodnotením súhlasím, ale moje známky sú:
ter Stegen=7
Semedo=7
Piqué=8
Lenglet=8
Alba=10
Busquets=9
Arthur=9
Rakitič=7
Messi=10
Suárez=8
Coutinho=8
Rafinha=6
Vidal=6
Vermaelen=5

Dr-QQ

0
2018-10-05 13:08:21

So

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.