Skončila ďalšia z reprezentačných prestávok a zrejme všetci môžeme unisono povedať, že pre FC Barcelona bola tentokrát doslova vykúpením. Séria posledných zápasov v lige bola výkonnostne ako na hojdačke, o čom som písal aj v tomto článku

Čo je ale nesmierne nepríjemné? Zranenie dvoch hráčov hrajúcich na stopérskych pozíciách, pričom Umtiti je doslova kľúčovým hráčom obrannej štvorice. Pri Vermaelenovi som si na zranenia zvykol a nie to to teda až také veľké prekvapenie. Len prišlo v tú najhoršiu možnú chvíľu, pretože hráč je aj napriek hendikepu častých zranení schopný pravidelne podať svetový výkon. FC Barcelona teda bude musieť nastúpiť do zápasu len s dvomi stopérmi prvého mužstva a dúfať v nevykartovanie a nezranenie sa zostávajúcich bojovníkov – Piquého a Lengleta.

Strach ale nemám, predpokladám, že Piqué si dostatočne fyzicky oddýchol a že pri svojej inteligencii si uvedomí potrebu absolútneho sústredenia počas najbližšieho zápasového programu. Bude určite lídrom tímu, má na to mentálnu výbavu, je rešpektovaný a aj výkonnostne na tento level stačí. Predpokladám, že nám úplne presne ukáže, že hejtovať ho znamená robiť chybu.

Sevilla FC sa momentálne vyhrieva na absolútnom vrchole tabuľky, vyzerá aj po hernej stránke viac, ako slušne. Naposledy naložila na domácej pôde Realu Madrid po zásluhe poriadny náklad na cestu domov. Má o jeden bod viac, ako Barcelona, o jednu prehru viac a aj o jedno víťazstvo viac. Gólový rozdiel je absolútne rovnaký pri oboch mužstvách, obe nastrieľali o desať gólov viac, ako inkasovali.

Sevilla sa snaží hrať rýchli moderný futbal s agresívnym napádaním súpera pri rozohrávke. To môže byť vodou na mlyn pre našich hráčov, pretože sa im otvorí dostatok priestoru na kombináciu a bleskový prechod do útočnej fázy hry. Samozrejme, len v prípade ochoty behať a behať a behať. Inak bude zle a môžeme na to škaredo doplatiť. Očakávam však dominanciu v hre a aj vo výsledku, s týmto mužstvom sa nám zvykne dariť a vo väčšine prípadov gólovo potentné zápasy dokážeme zlomiť v náš prospech.

Podľa predpokladu a histórie sme určite napriek postaveniu v aktuálnej tabuľke favoritom stretnutia a ja osobne som presvedčený o výraznom víťazstve vyšším gólovým rozdielom, dokonca očakávam nulu v kolónke gólov inkasovaných.

TIP | FC BARCELONA – herná a štatistická analýza po prvých 10-tich zápasoch sezóny 2018/2019.

Zostava FC Barcelona navrhnutá autorom:

Ter Stegen

Semedo, Piqué, Lenglet, Alba

Coutinho, Busquets, Arthur, Rakitič,

Suárez, Messi

TIP autora:   3:0

Aké sú vaše tipy?

Aká je vaša predstava základnej zostavy?

Podeľte sa v diskusii!

zdroj: megabarca.sk
foto: megabarca.sk

johnko88

8
2018-10-19 19:11:33

Ja tipujem 2:1.
Zostava: Ter Stegen
Semedo,Pique,Lenglet,Alba
Rakitic,Busqets,Arthur
Messi,Suarez,Couthinho
Zostava ktoru si myslim ze da nas nosaty sralo, lebo nema gule nieco zmenit.

singo1

3
2018-10-19 19:24:42

Uz som sa zlakol ze tam das malcoma ked sa momentalne suarezovi neskutocne dari:)

BigEL

1
2018-10-19 21:22:47

Mě by zajímalo ,co je skutečně za tím,proč je Malcom mimo hru.Ten Valverde mě tak doblbne ,že si začnu myslet ,že na to asi Malcom nemá,vždyť ho vidí každý den na tréningu a kdyby přece něco uměl tak ho aspoň nominuje.Sem z toho uj.

BayernMunchen

2
2018-10-19 23:25:38

Malcom je mlady a rychly co su vlastnosti ktore valverde nema rad

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.