Nezadržateľne sa blíži zápas dvoch podľa mena určite absolútne svetových veľkoklubov. Z toho historického pohľadu patrí obom na scéne tá úplne najvyššia úroveň. Obaja niekoľkonásobní majstri svojich krajín, šampióni v európskom a aj svetovom meradle. Mená hráčov, ktorí hrali v oboch kluboch a boli v svojej dobe totálnou špičkou futbalu, by zaplnili samostatný (celkom iste) článok.

Nebudem sa teda venovať predstaveniu hráčov z histórie a ani z súčasnosti. Spomeniem snáď len rodáka z Tajova pri Banskej Bystrici, ktorý sa v Interi dokázal presadiť a hrával na ľavej strane obrany.

Ten hráč sa volá Vraťo Greško a do životopisu si môže zapísať 41 zápasov v drese talianskeho giganta.

Dnes nám v drese Interu robí nemalú radosť obrovský talent slovenského futbalu, napriek (alebo vďaka?) mladému veku nesmierne žiadaný v rámci celej Európy. A nejedná sa o priemerné adresy, pochvalne sa o ňom vyjadrujú top kluby – Manchester United a... FC BARCELONA.

Je pre talentovaného Milana Škriniara určite veľkou výzvou ukázať v tomto zápase svoje kvality priamo na NOU CAMP v osobnej konfrontácii s tou úplne najvyššou svetovou kvalitou. Neuvidíme, bohužiaľ, súboje medzi Škriniarom a Messim, na ktoré som sa tešil. Ale výborným porovnaním budú aj osobné súboje s žralokom na našom hrote, pretože Suárez je veľmi nepríjemným protivníkom.

Teda sa natíska mimoriadna prvá otázka dňa:

UDRŽÍ ŠKRINIAR NA UZDE SUÁREZA?

Čo sa týka momentálnej fazóny FC Barcelona, vyzerá to tak, že herná kvalita, nasadenie a efektivita pri zakončení stúpa. Podľa mňa je Barca favoritom stretnutia a potvrdzuje to aj fakt, že sa hrá na NOU CAMP.

Jediným nepríjemným momentom je zranenie najlepšieho hráča sveta, ktorého nahradiť priamo je nemožné. Ale už sa niekoľkokrát ukázalo, že Messiho absencia pomáha mužstvu k akejsi väčšej zomknutosti a že hráči o to viac bojujú o dobrý výsledok.

Na Messiho miesto sa priam žiada nasadenie Malcoma a rozloženie nebezpečenstiev na viac hráčov Barci.

Coutinho, Dembélé, Malcom, Suárez, Rakitič.

Tí všetci vedia streliť gól, vedia kombináciami rozleptať súperovu obranu a zakončiť buď do prázdnej brány, alebo strelou zo strednej vzdialenosti. To sa asi pri predpokladanom betóne talianskeho súpera bude priam žiadať.

Inter Miláno pravdepodobne príde s vysoko defenzívnou taktikou, s blokom obranných valov v rozostavení 4-5-1, na hrote asi len Icardi. Neviem si predstaviť talianske mužstvo hrajúce na NOU CAMPE vyslovene s vidinou výsledku, bodového zisku akoukoľvek formou, že by otvorilo priestor a nechalo v ňom bez dozoru behať domáce hviezdy s ich štýlom futbalu.

Z toho vyplýva aj môj predpoklad, že veľa gólov a, bohužiaľ, ani dobrého futbalu v stredu večer neuvidíme. Kúskovanie hry a opatrníctvo bude dominovať, rozhodnúť môže jedna podarená akcia, možno štandardná situácia.

Druhá otázka dňa:

SKONČÍ SA ZÁPAS BEZ GÓLOV?

Verím, že nie a že jeden, možno dva góly v súperovej sieti uvidíme.

Zostava FC Barcelona navrhnutá autorom:

Ter Stegen

Semedo, Piqué, Lenglet, Alba             

Coutinho, Busquets, Arthur, Rakitič,    

Suárez, Malcom

V priebehu zápasu miesto Rakitiča Vidal, miesto Malcoma Dembélé, miesto Coutinha Sergi Roberto.

TIP autora:   2:0

Aké sú vaše tipy?

Aká je vaša predstava základnej zostavy?

Podeľte sa v diskusii!

zdroj: megabarca.sk
foto: sportingnews.com

selo

0
2018-10-24 11:10:05

Ja som tipol tiež 2:0 aj zostavy máme rovnaké až na Malcoma, myslím, že nastúpi Dembelé a Malcom ho bude striedať. Nechajme sa teda prekvapiť :)

Roni957

7
2018-10-24 11:10:57

No autor je asi velmi mimo...ze Malcom do zakladu hrac ktory odohral 25 minut v tejto sezone...a tie striedanie uz teraz by si videl ze kto namiesto koho...lenze trener musi reagovat na vyvoj zapasu a dat tam hraca ktory sa tam bude co najviac hodit...a henten tu ma uz teraz jasne striedania, ale to je tu vela takych odbornikov

Danny

0
2018-10-24 14:34:22

Danny

1
2018-10-24 14:35:20

Presne tak .. suhlasim ... ako moze fat malcoma do zakladnej ked posledne zapasy nebol ani na lavicke ... to nema logiku ... jedine ze prekvapi tak ako s arthurom a ho tam da co ale silne pochybujem

Misty

4
2018-10-24 12:56:26

Malcom podle mě od začátku nenastoupí, protože toho zatím moc neodehrál.

footballister

0
2018-10-24 15:52:29

nechapem, prečo by dnes nemal byť dobry futbal...

frkmrk

0
2018-10-24 18:14:07

Presne tu zostavu pdla autora by som dal aj ja a reci, ze nebol Malcom na lavicke,aky je rozdiel na lavicke, alebo na tribune, ked z lavicky nepostavi niektorich, alebo len na 10min?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.