Mladý futbalista FC Barcelona Carles Aleñá nechýba v nominácii kormideníka prvého tímu blaugranas Ernesta Valverdeho na súboj najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander proti Realu Betis. Podčiarkuje to jeho úspešné obdobie. 

Carles Aleñá sa objavil už po štvrtý raz za sebou v nominácii barcelonského prvého tímu, tentoraz v rámci ligového stretnutia proti Betisu, do ktorého Katalánci nastúpia od šestnástej hodiny a pätnástej minúty. Dvadsaťročný mladík sa podľa všetkého plne etabloval v áčku blaugranas, hoci po tom, čo sa zotavil z posledného zranenia, sme ho na niekoľko zápasov videli aj v rezerve. 

Valverde rodáka z mesta Mataró najprv zobral na zápas Španielskeho kráľovského pohára proti družstvu Cultural Leonesa, kde začal len na lavičke náhradníkov, ale do hry sa dostal už v tridsiatej tretej minúte ako vynútené striedanie za zraneného Sergiho Sampera. V nasledujúcich dvoch meraniach síl vo Vallecas proti Rayu a v Miláne sa do akcie nedostal, ale nechýbal ako striedajúci hráč.

Pre Aleñu, ktorému patrí v barcelonskom prvom tíme číslo dvadsaťšesť, ide po náročnom zranení z júna tohto roka o obrovskú vzpruhu. Odchovanec z La Masíe si natrhol sval ešte tretieho júna, aby celkovo proces jeho rekonvalescencie trval deväťdesiatsedem dní a hoci celkovo vynechal "len" sedem stretnutí, prišiel o nesmierne dôležitú časť predsezónnej prípravy

Stredopoliar je na Camp Nou právom považovaný za jedného z najtalentovanejších futbalistov. Po prvý raz na seba výraznejšie upútal pred tromi rokmi v tíme juvenil, keď zaznamenal fenomenálny gól v prestížnej mládežníckej súťaži UEFA Youth League do siete Ríma. Rok nato už debutoval proti Hérculesu v Copa del Rey, pričom hneď pri svojej premiére zaznamenal pri remíze 1-1 dôležitý presný zásah. V júli 2018 bol Aleña nominovaný na ocenenie Golden Boy pre najlepšieho mladého futbalistu. 

Carles podpísal s Barcelonou v lete trojročný kontrakt, ktorý navyše hovorí o výkupnej klauzule vo výške sedemdesiatich piatich miliónov eur. 

Zdroj: md
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.