To, čo som vo všetkej skromnosti očakával, sa naplnilo do poslednej bodky. Zápas ma pobavil, seriózne. Hrať tentokrát chceli, a aj mohli, obidvaja súperi. Majú to vo svojej toľko spomínanej a často omieľanej DNA. Holandská škola funguje prirodzene v PSV a aj naša Barca je pozitívne nakazená syndrómom viac útočiť a menej brániť.

Priebeh zaujal, PSV vysoko napádalo našich hráčov, po nejakom totálnom betóne, či nebodaj strachu zo strany domácich nebolo ani stopy. Keď sa k tomu pridala miestami perfektná a miestami až komická obranná hra FC Barcelona, zápas naberal grády a čakanie na prvý gól bolo nečakane dlhé. Prvý polčas mohol úplne v pohode skončiť 2:0 pre domácich. V druhej polovici zápasu si zase vyberala pomerne často oddychové pasáže obrana PSV a práve vtedy mala Barca možnosť niekoľkokrát skórovať. PSV si pomáhalo pri neistote svojej obrany bleskovým tlakom a útočením s veľkým množstvom hráčov. To zase, samozrejme, vytváralo priestor pre chyby obrancov Barcelony a tak to išlo dookola. Atraktívny útočný futbal v druhom polčase bol po víkendovom

„superobrovskykvalitnetaktickom“

zápase proti pokakaným Atlétom balzamom na moju ubolenú dušu. Viackrát som sa pristihol pri usmievaní sa nad tou totálnou chaotickou hrou plnou prelievania útokov a šancí a chýb a nepresných zakončení. Uvoľnený výkon oboch tímov nezviazaný žiadnou taktikou.

Škoda, že neskončil výsledkom 5:6.

Chlapci si zahrali futbal pre zábavu a mňa napriek obrovským minelám aj tých najlepších určite pobavil.

Po Atletiku som bol unavený, včera som si fantasticky pri sledovaní oddýchol.

Je to správne, alebo nie? 

Toľko pár neobjektívnych postrehov k zápasu, idem ohodnotiť výkon superhviezd.

Ter Stegen: 4

Superman si včera zjavne vybral ten povestný horší deň a svojou nervozitou a častým chybovaním pri rozohrávkach pomáhal výraznou mierou zvyšovať atraktivitu zápasu. V niektorých situáciách mi pripomínal inú našu legendu, DJ Pinto by určite mal čo robiť pri opakovaní Ter Stegenových včerajších kúskov. Bože, ako mi ten chlapík s večne dobrou náladou chýba... Ter Stegen včera nedobrý výkon, plný nepresností a nervozity.

Semedo: 6

Dopredu podal výborný výkon a jeho spolupráca s včera vynikajúcim Dembélém fungovala na jednotku. Aktívne nábehy za obranu a kombinácie na malom priestore prinášali chaos do domácej obrany. Škoda nepresností vo finálnych fázach akcií. Včera mohol v pohode urobiť 3-4 kanadské body za asistencie. Dozadu? Ach jaj, to bolo rovnaké v porovnaní s útočnou hrou, len namiesto PLUS je pred hodnotením MÍNUS. Paradoxne, včera bol podstatne lepší ako Alba.

Piqué: 7

Najlepší obranca. Suverénne. Lenže pri včerajšej obrannej hre Barcelony to veľkým vyznamenaním vôbec nie je. Je pravda, že hasil chyby, a extrémne, po Rakitičovi a Albovi a Busquetsovi. Je pravda, že súperom mu bol včera mimoriadne disponovaný domáci kapitán De Jong. Súbojovo to bolo tak pol na pol. To dobrým vysvedčením nie je.

Ale bojoval s tým, drel.

Celkovo priemer.

Lenglet: 5

Silné rozpaky. Chaos v celkovej organizácii hry sa najviac v obrannej hre Barci podpísal práve pod výkon Lengleta. Neisté rozhodovanie o nutnosti pritvrdenia spôsobovali jeho neskoré dostupovanie k súperom a následné fauly, prípadne únik súpera do nebezpečných priestorov. Neveľmi podarený výkon.

Alba: 5

Včera bol Alba len tieňom Albu z posledných zápasov. Nevýrazný dopredu a veľmi slabý dozadu. Biedne bránenie a obrovské chyby pri rozohrávke, nepresné prihrávky na statických záložníkov spôsobovali okamžité presmerovania protiútokov Barcelony na protiútoky Einhovenu. Verím, že už takéto niečo, nervózne a podráždené, od tohto superobrancu neuvidím.

Busquets: 4

Busquets úplne zapadol do včerajšieho „pohodového“ módu. Zabehal si, občas predviedol svoju totálnu extratriedu pri získavaní lopty v súboji, občas urobil žiacku chybu. Niekoľko prihrávok priamo, úplne presne na nohu súperovi, ma vyslovene prekvapilo.

Myslím, že mentálne príprava na včerajší zápas bola... Ako to povedať... BOLA???

Rakitič: 3

Najslabší výkon Ivana Rakitiča, odkedy som ho videl prvýkrát hrať. Totálne pokazený zápas. Horel v každom súboji. Strácal loptu v úplne jednoduchých situáciách. Nedokázal presne prihrať na dlhšiu vzdialenosť a prihrávky na vzdialenosť boli tak 50:50.

Tento zápas si určite nedá do svojej zbierky výkonov, iba ak by si v rámci sebatrýznenia robil zostrih toho najhoršieho v kariére.

Klipov a akcií z tohto zápasu by mal do zostrihu dostatok...

Vidal: 9

Bez Vidala by naša včerajšia záloha zhorela ako papierový drak poliaty benzínom vložený priamo do vysokej pece určenej na tavenie železnej rudy (sorry, píšem v Podbrezovej a tu sú železiarne...). Obrovské fyzické nasadenie a pohyb po celej šírke a dĺžke ihriska urobili v mojich očiach z tohto muža jedného z troch TOP hráčov Barcelony v tomto zápase. Skoro perfektný výkon, chýbal naozaj len strelený gól po slušných šanciach. Výborne kombinoval s Messim, mám pocit, že pochopil štýl tzv.

MESSIHO NARÁŽAČKY

pred pokutovým územím. Plnokrvné.

Dembélé: 9

Dembélé včera ukázal zatiaľ najlepší výkon v drese katalánskeho veľkoklubu. V podstate si robil, čo chcel. Ferrari nemám tak rád, ako Porsche. Napriek tomu si dovolím prirovnať zrýchlenie Dembélého v prípade dostatočne voľného priestoru k zrýchleniu legendárneho talianskeho športiaku. Bleskový pohyb, okamžitá zasekávačka, a ešte jedna a znovu zrýchlenie. Chýbal gól, ale to určite príde. Ousmane, zachovaj si tento výkon v hlave, prosím, a opakuj ho donekonečna.

Skvelé, rýchle, presné, dokonalé.

Messi: 9

Áno. Toto je proste Messi. Aj ak si odmyslím gól (inak skutočne fantastický), Messi bol dominantným prvkom na ihrisku. Výborne sa pohyboval a kombinácie s Dembélém pri nábehoch a s Vidalom pri narážačkách boli skvostné. Chutilo mi pozerať sa na neho, aj pri návratoch do obrany v prípade potreby. Veru, včera trojica

MESSI & DEMBÉLÉ & VIDAL

urobila zápas sama.

Coutinho: 5

Ukázal niekoľko, snáď tri, kúzelné driblingy v strede ihriska. Inak toho veľa nebolo. Kombinovať nemal s kým, Albovi včera nešlo. K svojim krásnym strelám včera priestor nemal. Fyzický fond vyčerpal pomerne skoro a potom nestíhal pri návrate do obrany.

Nie je vo svojej koži.

Možno je to dobre v tejto fáze sezóny. Na jar budeme potrebovať Coutinha v top prevedení, schopného odbremeniť Messiho a pomôcť pri tvorbe útočných akcií. Útočná sila

MESSI – COUTINHO – DEMBÉLÉ – SUÁREZ

v plnej forme? ÁNO!!!

Malcom: 5

Do hry sa príliš nedostal, napriek tomu zahodil absolútnu tutovku po fantasticky prevedenom brejku a dokonalej prihrávke od Messiho. Možno sa žiadalo menej sily a viac techniky. Nevadí, hráč má určite perspektívu a ešte nám ukáže.

Dennis Suárez: 4

No ani neviem, čo mám k nemu napísať. Snaha sa poprieť nedá, ale času mal fakt málo a pri jedinej poriadnej akcii volil kľučku na nesprávnu stranu a vyznelo to naozaj úplne komicky. Ako keby myšlienka predbehla schopnosť tela zrealizovať ju.

Možno to bola len náhoda, možno tento hráč na Barcu nemá.

FCB TOP LINE: Messi + Vidal + Dembélé

FCB LÉGIA SKAZY: Ter Stegen + Rakitič + Busquets

Priemerná známka základnej zostavy: 6

Hodnotenie zápasu: fanúšikovské - 8, odborné - 3

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: Peter Maďar www.megabarca.sk
foto: sport.es

freerider22

12
2018-11-30 09:17:55

pri tej Podbrezovej som sa zasmial :) ...kazdopadne prosim pre buducnost tam dat aj hodnotenie trenera, kedze ten je vela krat komentovanou osobou cislo 1 na tomto fore

el_dominiko

17
2018-11-30 09:22:14

Ter Stegenovi síce nevychádzali rozohrávky, ale na druhej strane nás podržal pri jeho fantastických zákrokoch.

BigEL

9
2018-11-30 09:22:26

Opět vyborne hodnocení.Bohatě mi postačí přečíst si tohle hodnocení Autora ,než nesmyslne ze sportu atd. co tady dáváte.

BW000

4
2018-11-30 09:37:57

Naozaj výborne hodnotenia, ako po štylistickej, tak aj odbornej stránke... a aj keď ide o citujem len o “pohľad zarytého fanúšika FCB”, zdá sa mi oveľa objektívnejšie a presnejšie ako to od sport.es.

RastoD

1
2018-11-30 09:55:33

pekne napísané, špeciálne oceňujem humorné prvky :) veď futbal je hra a nie vojna o život. ale dať Dembelému a Messimu rovnakú 9tku, to je omyl. ak má Ousmane dostať 9, Messi musí mať aspoň 12, rozdiel medzi nimi bol obrovský. podľa mňa Messi 10, Vidal 9, Dembele 8.

Nalim

3
2018-11-30 12:11:28

Lukas: chválim Tvoje hodnotenie, myslím si že známky sú vyjadrení toho, čo sme videli. Ešte by sa mohlo zaužívať, aj hodnotenie trénera, veď sú to názory fóra. Zostava, vedenie zápasu, reakcia a úpešnosť striedania, chovanie trénera pri striedaní hráčov atď. Keď môžme hodnotiť kráľa Lea, už len toho mŕtveho muža zvládneš. Nemusíš ho pritom urážať (juke) ako My ostatní. Si admin, beriem to v úvahu.

pmadar1

0
2018-11-30 14:10:38

autor odkazuje, že je poctený a ďakuje za pochvalné komentáre... :-)

FCBCN

1
2018-11-30 22:37:54

Veľmi zábavne napísané, fajn na odľahčenie. Navyše sme sa presne zhodli na Lengletovi, ked som to napisal pod semafor, ze sa mi pacil cim dalej menej tak som bol do mŕtva vyminuskovany, co mi sice nevadí, len som nechapal ze som jediny co si to všimol. Takže nie som :o)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.