Ernesto Valverde komentoval víťazstvo svojho tímu nad Deportivom Alavés 2:0. Barcelone k zisku španielskeho titulu chýbajú len 3 body.

Prvý polčas

"Bol to zápas, v ktorom sa súper veľmi dobre uzavrel vzadu. Prekonať ich línie nebolo jednoduché. Dobre sa bránili a pokúšali sa nás prekvapiť po našich stratách. Mali sme príležitosti na začiatku stretnutia a neskôr to všetko vyšlo vďaka trpezlivosti. Po góle to súper otvoril a mali sme viac šancí."

Príhovor počas prestávky

"Hovorili sme predovšetkým o tom, aby sme sa viac pokúsili prekonať poslednú líniu, pretože sme sa dostávali do priestoru, odkiaľ môžete ohroziť bránu. Výrazne sme dominovali, ale potrebovali sme viac šancí."

Hra proti piatim obrancom

"Keď mužstvo zmení systém, vždy prekvapí, ale štýl Deportiva bol nakoniec podobný tomu, čo prezentuje stále."

Titul

"Tieto tri body nerozhodujú o titule, ale sú veľmi dôležité. Musíme robiť veci až do konca. Chýba nám ešte jedno víťazstvo a uvidíme ako si poradí Atlético. Nemyslím si, že zakopne. Nezáleží na tom, kedy chceme vyhrať, pretože triumf v La Lige je veľmi ťažký."

Dôležitosť víťazstva

"Veľa sa hovorí o tom, že La Liga je už rozhodnutá, ale treba ju vyhrať na trávniku. Bol to ťažký zápas, ktorý nás stál veľa úsilia. Pred nami sú ešte 4 stretnutia a potrebujeme 3 body. Veľmi sa teším, že sme sa po mnohých mesiacoch úsilia ocitli v takejto situácii."

Carles Aleñá

"Je to hráč s dobrým prístupom a strelou. V uplynulej sezóne bol najlepším strelcom Barcelony B v Segunda Division. Mal niekoľko príležitostí k strele a skúšal to. Veľmi dobre nabieha z druhej línie, organizuje hru a hľadá situácie, v ktorých môže vytvoriť prevahu. S jeho postojom som veľmi spokojný."

Messi

"Do prestávky bolo 0:0. Leo Messi mal zahrať, pretože výsledok nebol rozhodnutý. Pokiaľ ide o Zlatú loptu, sústredíme sa na to, čo musíme vyhrať. Dnes padlo vhod, aby si oddýchol a prišiel na druhú polovicu. Je dobre, ak si hráči zachovajú svoju úroveň aktivity. Nemôžem ich skryť do škatule a vytiahnuť v konkrétnych zápasoch."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Chrisler

-12
2019-04-24 09:05:02

Ak aj vyhráme proti Levante, Ernest aj tak povie že ešte nič nie je v suchu :) niekedy je až príliš veľký suchar.

Fishinko

24
2019-04-24 09:08:10

ked vyhrame proti levante tak povie, ze sa team sustredi na LM a CdR

Jhonys

13
2019-04-24 11:46:33

drží nás nohama na zemi, což je moc dobře.

Majkl10

4
2019-04-24 11:19:44

Ono se ani není moc čemu divit po minulém roce v Římě. Prostě dokud to není jistý nemá cenu nic říkat dopředu. Může přijít mega krize a zbytek zápasů můžeme prohrát :D

FCBarcelona2018

3
2019-04-24 11:25:19

Messiho hra včera vyzerala, akoby nemal chuť hrať. Jediná poriadna strela ale prihrávky 99% nepresných. Včera bol úplne mimo.

RastoD

5
2019-04-24 11:27:59

veru, bol v nejakom kŕči, nevyšlo mu snáď nič včera.

ximpp

3
2019-04-24 16:54:38

Přišlo mi to spíš, jako by chtěl rychle dát gól a nebyl soustředěný na zápas jako takový. Věřím, že gólovou porci si vyzvedne s Liverpoolem.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.