Pôsobenie vo veľkokluboch nie je jednoduché a na vlastnej koži si to ‚užíva‘ aj tréner FC Barcelona Ernesto Valverde. Stačil jeden zbabraný zápas Blaugranas na to, aby fanúšikovia žiadali jeho odchod.

Potupa na Anfield Road bude mať dozvuk ešte veľmi dlho. A to najmä preto, lebo jeho mužstvo ako cez kopirák zopakovalo hanbu z Ríma. Katalánci v odvete semifinále Ligy Majstrov na Anfield Road predviedli bezduchý výkon a prehrali 4:0. Teraz médiá píšu o tom, že vedenie katalánskeho klubu rozhoduje o budúcnosti trénera prvého tímu.

Obviňovať za potupnú prehru len Valverdeho je samozrejme krátkozraké, no v jeho práci madridský denník Marca našiel niekoľko aspektov, ktoré neboli zvládnuté úplne najlepšie a práve kvôli týmto dôvodom sa v súčasnosti ocitol v nepríjemnej pozícii.

Barcelona sa zriekla svojho štýlu

Je to jedna z vecí, ktorá hráčov Barcelony zasiahla najviac. Ani v jednom z dvojice zápasov proti Liverpoolu nehrali svoj typický futbal. Počas celého dvojzápasu to bol práve Liverpool, ktorý jasne dominoval. Valverde sa miesto toho odhodlal k pragmatickejšiemu poňatiu hry, ale jeho zámer proti zverencom Jurgena Kloppa nevyšiel.

Bez reakcie

Barcelona nedokázala odpovedať ani v Ríme, ani v Liverpoole. Valverde zas nedokázal zápas ovplyvniť z lavičky. Do hry poslal Nelsona Semeda, ale bolo už neskoro. Niektorí novinári zas nasadenie Malcoma v závere zápasu označili za zúfalý pokus zo strany trénera urobiť niečo so zápasom.

Prestupy

V tomto smere sa denník Marca zastal Valverdeho, pretože tvrdí, že klub mu nepomohol. Pep Segura ako riaditeľ pre futbal ťahal za zlé nitky na prestupovom trhu a za to, čo sa stalo, musí takisto prijať zodpovednosť.

Fiasko s Coutinhom

Najdrahší prestup v histórii Barcelony bol krok vedľa a na Camp Nou sa nedokázal uchytiť. V tejto sezóne predvádza zlé výkony a postupne si proti sebe pohneval aj fanúšikov. Na Anfield hral ako dorastenec a jeho budúcnosť na Camp Nou je neistá. Dokonca sa hovorí o tom, že klub už rozhodol o jeho predaji.

Problémy s hrotovým útočníkom

Skôr či neskôr klub musí priznať, že na hrote má jednoducho problém. Luis Suarez robí veľký rozdiel v La Lige, ale v Európe na to nestačí. 4 roky bez gólu vo výjazdovom zápase je štatistika, ktorá to len potvrdzuje. Ani na domácej pôde však na európskom fronte nie je o nič lepší, keď v posledným dvoch sezónach strelil jeden gól.

Messidependencia

S postupom času najväčším problémom Barcelony zostáva to isté a pod Valverdeho vedením sa nezmenilo úplne nič. Aj v dvojzápase s Liverpoolom by Barcelona ani len nepomyslela na postup nebyť Messiho geniálneho záblesku v prvom zápase. Odkedy Barcelona prišla o Neymara, mužstvo v útoku stratilo iskru a nikto nie je schopný nahradiť to, čo počas pôsobenia na Camp Nou predvádzal Neymar.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Samm33

25
2019-05-10 08:26:12

Neviem prečo, ale mám taký pocit, že henten nosatý truľo neodíde sám od seba. Buď ho kopne vedenie do riti alebo sa prestanem dívať na hru Barcelony, lebo toto sa nedá.

PETERKRIZAN

23
2019-05-10 08:28:53

coutinho musi ist do zalohy ,nie prec,ked pocuvam ze chcu kupit j.Matu

ace67

9
2019-05-10 08:39:24

Sám od seba isto neodíde,to by už urobil.A vedenie sa s tým nebude ponáhľať,je koniec sezóny tak majú čas,a pred finále pohára to nie je moc vhodné.Valve ten dvojzápas posral,to je fakt, ale mňa skôr zaráža to, ako to tí naši profíci odohrali.Vedeli čo sa stalo v Ríme a napriek tomu tri zo štyroch polčasov odohrali aj teraz úplne rovnako.Hovorí sa,múdry sa učí na cudzích chybách,hlupák na vlastných.Do ktorej kategórie potom hráči spadajú?/...aj s trenérom/

BayernMunchen

15
2019-05-10 08:49:34

Ked posles dochodcu aj na 50 olympiad, zlato zo sprintu ti nedonesie. Uz tu bolo milionkrat spominane od zaciatku sezony ze nemozme hrat 3 defenzivnych zaloznikov. A ten saso ich tam postavi spolu s tragickym coutinhom. Nemozme uspiet ked kazdy na tejto planete uz v septembri vie aka bude v maji nasa zostava v semi LM

harry525

14
2019-05-10 09:14:45

Doplnim, ze vedenie sa zdraha mu vyplatit niekolko milionovy bonus, ked s nim predcasne ukoncia spolupracu... A Ernesto to vie, preto strcil hlavu do piesku a tvari sa ako keby nic... Predpokladam ze nase vedenie na cele s Bartom sa nas pokusia opit suchym rozkom "Ale ved Ernesto opat vyhral La Ligu + CDR..." Pchee viem, ze mozno sme rozmaznani uspechmi z poslednych rokov, ale takto potupne vypadnut z LM, zo sutaze, ktora bola "Prioritou č.1" a po prvom zapase, ktory vyhrali 3:0, sa jednoducho neodpušta...

barcelonista29

3
2019-05-10 09:22:16

Ja som čítal, že žiadny podobný bonus neexistuje :D SPORT to uverejnil

mexes

1
2019-05-10 13:53:21

A ak za Tebou príde pán Valverde osobne, kľakne si a poprosí o odpustenie, neustúpiš?

Batigoll

18
2019-05-10 08:53:14

Mne veľakrát pomáha keď si veci poviem nahlas. A keď si poviem nahlas našu ofenzívu, tak vidím 3 defenzívnych záložníkov, Couthina ktorý je skoro celú sezónu úplne mimo, Suareza ktorý nedal vonku gól 4 roky + Messiho ktorý nemôže 2x sám poraziť Liverpool aj keď by som si to želal. Postaviť zostavu s ktorou nás priklincovali u na Camp Nou bola obrovská chyba.

katalan

16
2019-05-10 09:01:35

Fiasko s Couthinom?...to Valverde zničil Couthina...asi zabudol že prišiel ako náhrada za Iniestu nie za Neymara....

PETERKRIZAN

3
2019-05-10 09:07:51

myslim ze rakitic s busquetsom mali sa striedat a zaloha este arthur a vidal,alebo coutinho a vidal alebo arthur a alena na striedacku,mame rakitica a busquetsa,dokupime de jonga a mame 3 defenzivnych zaloznikov,este kupime 31 rocneho matu a odide alena rigui puig,pride griezman 29 rocny a ,posleme na hostovanie todiba,vyhnali sme alcacera,pedra,gomeza,denisuaaeza,digneho,cilesena,malcolma,minu a muzstvo o chvilu bude mat priemer 31-32 rokov,sa cudujem tymto dvom z ajaxu ze nesli do anglicka alebo realu,tam stavaju perspektivne muzstva,tu denny stacionár----sergi roberto,pique,lenglet,alba,rakitic,busguets,de jong,messi,suarez,,griezman---to je pruemer 31,dembele ak bude sediet pojde prec,lebo na griezmana a mesiho nema,n striedacke mata,artur,vidal,semedo,alena,proste bud stratili zdravy rozum,tu treba mourina nech to rozdrbe na franforce,nech posadi hocakeho frajera na striedacku ked nehra a da mladsieho,

mexes

0
2019-05-10 11:46:50

Vážený prispievateľ, pracovníci sekretariátu prezidenta klubu FCB by Ťa veľmi radi kontaktovali ohľadom možnosti stretnutia a ponuky ďalšej spolupráce. Chceli by Ťa preto požiadať o zverejnenie alebo zaslanie Tvojich kontaktných údajov do redakcie. Viac info v komentároch článku https://www.forcabarca.sk/...

MrCrowley

-1
2019-05-10 13:12:42

Díky za tip. Ponuka je vynikajúca. Ponúkli mi 24/7 sedieť zavretý v izolovanej miestnosti od hluku a svetla, s nikým sa nebaviť, nevysloviť vlastný názor a nikam nevyliezať. A mám to zadarmo. Pre zakomplexovaného, upoteného a závistlivého Slováčika so slamou v topánkach nič lepšie na svete.

LaBrie

13
2019-05-10 09:11:00

Ja si nemyslim, ze to je vysledok len jedneho zbabraneho zapasu. K tejto otude sme smerovali uz od zaciatku sezony, len to nikto nebral vazne. Taktika aku malo uz niekolko poslednych trenerov Barcy - vsak Messi nieco vymysli a da goly.....a zvysok muzstva (cest vynimkam) sa bude prizivovat....

emiliano

1
2019-05-10 15:16:27

Presne LaBrie. To hovorím dva roky. Nedám sa opiť výsledkami, keď vidím, že ich zachraňuje jeden hráč, ktorý dal 40% gólov, ale mal prsty aj vo väčšine ostatných. Predsa jeden hráč nemôže stále ťahať tím z blata, je to človek. A keby premarodil tak 10 -15 zápasov, kde by sme boli? Videli sme počas sezóny dosť mizérie a potom vyslobodenie od Lea. Raz to muselo skončiť a skončilo to presne tak, ako sa dalo čakať - že príde tím, ktorý rýchlou a dŕžavou hrou ubehá dôchodcov.

harry525

18
2019-05-10 09:19:18

A mimochodom, uz nikdy nepiste, ze Valverde je "pragmaticky" trener. Ani zdaleka... Si overte vyznam slova "PRAGMATIZMUS"... Je to priposraty KONZERVATIVNY trener, bez štipku kreativity, ktoreho uz dopredu prečitaju všetké vyspele kluby... Predpokladam, ze Klopp v šatni, ak nastavoval "taktiku" proti nam, tak na tabuli uz musel mat nasu kompletnu 11ku + striedania...Takto je predvidatelny... Sraľo

#VALVERDEOUT

MrCrowley

9
2019-05-10 09:36:32

Presne tak. Jurgenovi stačilo pred odvetou povedať hráčom jednoduchú vetu: Vysoký pressing a behať na šrot. Toto mali prečítané už všetky mužstvá v LaLige. Neni o čom. Aj ten zápas v lige kde sme ukopali titul bol o šťastí. Levante mohlo kľudne uhrať remízu.

mexes

-7
2019-05-10 11:47:23

Vážený prispievateľ, pracovníci sekretariátu prezidenta klubu FCB by Ťa veľmi radi kontaktovali ohľadom možnosti stretnutia a ponuky ďalšej spolupráce. Chceli by Ťa preto požiadať o zverejnenie alebo zaslanie Tvojich kontaktných údajov do redakcie. Viac info v komentároch článku https://www.forcabarca.sk/...

MrCrowley

2
2019-05-10 13:13:17

Díky za tip. Ponuka je vynikajúca. Ponúkli mi 24/7 sedieť zavretý v izolovanej miestnosti od hluku a svetla, s nikým sa nebaviť, nevysloviť vlastný názor a nikam nevyliezať. A mám to zadarmo. Pre zakomplexovaného, upoteného a závistlivého Slováčika so slamou v topánkach nič lepšie na svete.

MrCrowley

0
2019-05-10 13:19:27

Díky za tip. Ponuka je vynikajúca. Ponúkli mi 24/7 sedieť zavretý v izolovanej miestnosti od hluku a svetla, s nikým sa nebaviť, nevysloviť vlastný názor a nikam nevyliezať. A mám to zadarmo. Pre zakomplexovaného, upoteného a závistlivého Slováčika so slamou v topánkach nič lepšie na svete.

kov3

4
2019-05-10 10:20:21

Pragmatický : vecný, praktický, zodpovedajúci potrebám praxe; dbajúci o vnútorné súvislosti; rozumne a chladne uvažujúci

Camp_Nou

11
2019-05-10 09:31:07

A chýba stále náhrada za Neymara. Dembelee sa dá dokopy a bude robiť radosť ( dúfam ). Suárez sa zahojí a bude potrebovať sa z niekým aj striedať. Coutinho sa vráti na svoj pôvodný post a ukáže nám čo vie ( ak nezabudol ) . Už len nahradiť Neymara ( asi nemožné ).

rominho

2
2019-05-10 11:27:19

reshford, mane..su kridla jak lusk, akurát, ze stoja vela a my cakame, ci sa sami nevykupia nahodou..

LaBrie

1
2019-05-10 11:31:48

Mane z Liverpoolu tazko, tam by bola cena + 100 mega....mozno Sane, ten moc nehrava, G. Jesus, Neres.....

rominho

1
2019-05-10 12:07:41

teraz je samozrejme nepredajny a 100mega nieje snad problem, vzhladom k tomu, kolko stal cout a dembele. taketo ceny za spicku musis zaplatit.

LaBrie

0
2019-05-10 13:32:26

Ja som myslel +100 melonov k cene. Myslim, ze Liverpool na tusim rok ci dva od predaja Coutinha chce taketo peniaze v pripade predaja dalsieho hraca....

rominho

7
2019-05-10 09:34:12

..a to stacilo, aby dal alba gol z tej tutovky a uz by mal valverde hodnotenie 10, ako kazdy zapas v poslednej dobe..:) pritom len par ludi na tejto stranke vidi veci realne. obstarozny mancaft a trener, ktory ma taktiku, sak to leo nejako vybavi.. z barcelonskej hry bolia oci a postupne to ide dolu vodou odvtedy, co odisiel pep. nachvilku to zachranil trebble, lebo neymar a v tej dobe suarez, ale teraz, ked bola postupna prestavba nutna uz 3-4 roky, tak niesme schopny angazovat trénera, ktory ma gule. keby xavi a iniesta neskoncili sami, este dnes by si par zapasov zahrali. namiesto toho, aby tu boli uz davno hraci typu lucas moura, bernardo, douglas costa, stale ofukujeme zadky starcom a neperspektivnym hracom. výsledok je taky, ze stale sme schopny vyhrat 90% zapasov, ale kriticke momenty uz pankovci nezvladaju..a tie prave rozhoduju o vsetkom.

MrCrowley

6
2019-05-10 09:39:26

Presne tak. Stále vyhrávame 90 percent zápasov ale už nie s odretými ušami ale ušami roztrahnými na franforce. Pri všetkej úcte.

harry525

6
2019-05-10 09:52:42

Uz davnejsie som napisal taku filozoficku myslienku, ze ten nas Leo je ako spiderman... Pomyselnymi pavucinami drzi pokope celu Barcelonu... Od brankara az po utok, cez trenera, ktory by mu namiesto toho, aby pomohol trosku uvolnit tie "pavuciny" tak pridava robotu navyse... Takto je jasne, ze sa neda hrat celu sezonu... Po zapase s Live prisla kruta realita.

frkmrk

3
2019-05-10 09:59:50

Ale bolo by stacilo aj to, keby v prvom zapase premenil Dembele aspon jednu sancu.

kov3

4
2019-05-10 10:23:43

keby, keby, keby...prázdne reči... Treba urobiť očistu vo vedení a tým začať. Inak sa nič nezmení ....

bulldozer

5
2019-05-10 11:26:43

nestacilo by, prehrali by sme i v predlzeni.

frkmrk

6
2019-05-10 10:04:30

S trochou ironie, v Anglicku sa mi zdalo,ze chlapci sa setria na zapas s Getafe.

harry525

4
2019-05-10 10:09:47

Minimalne sa Rakitic setril na tancovačku v Sevilli. A Coutinho si zrejme nevycistil uši, kedze asi nechcel "oslavovat" gol.

ombre

4
2019-05-10 10:14:53

Aké visí na vlásku, ten dilino tu už dávno nemal byť, nie to aby sa mu dávala ešte poseldná šanca...!!!

Jestper9

6
2019-05-10 11:25:35

Spanielska liga s rozbitym Realom a Atleticom.... oni hrali horšie ako my a nie my dobre, ze sme ju vyhrali. V LM Lyon a United, čo su tiež mimo. Prišiel prvy poriadny super tuto sezonu a v oboch zapasoch nas hrou rozdrvil a dokonca z 3:0 otočil... Presne ako sa vyššie písalo. Toto bolo cel yrok tak,len nemal nam to kto ukazat. Aj Tottenham sme porazili vonku prečo? Mali zranene opory

Jestper9

9
2019-05-10 11:26:52

A Griezmanna chcu? to radsej nech popredavaju geriatriu aj po 30 mega a prachy za Griezmana nech vrazia do spätného kupenia Neymara. Je nám ho treba ci sa to niekomu paci ci nie

2sjr

5
2019-05-10 11:53:22

Myslim že sme až prehnane krytický. V klube ako Barca to nemá nijaký trenér ľahké. Podľa mňa sa v podstate všetci po Pepovi viezli na víťaznej vlne , raz sa vyhral ten pohár druhý krát iný. Enriqueho chválili no tiež to nebol bohvieaký trenérl. Sú to hviezdy ktoré ale na trávniku potrebujú buď povzbudiť alebo nabudiť jak žiacke družstvo. Chýba tomu emócia ktorú sme už dlho nemali.

rominho

3
2019-05-10 12:09:18

ani povzbudit, ani nabudit, ale vymenit.

Rasto

1
2019-05-10 15:27:15

Ale bohužiaľ vakcína na emóciu asi neexistuje...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.