Xavi Hernández by sa trénerom Barcelony mohol stať už dnes. Legendárny hráč FC Barcelona včera ukončil trénersky kurz UEFA Pro, ktorý mu umožňuje trénovať akýkoľvek klub na svete. Také ľahké to však nebude.

V súčasnosti má Xavi so svojou trénerskou kariérou úplne iné plány. Minimálne dve nasledujúce sezóny povedie katarský celok Al-Sadd, kde predtým pôsobil ako hráč. V tomto tíme ukončil aj svoju trénerskú kariéru. Na začiatku svojej kariéry v úlohe trénera bude obklopený ľuďmi, ktorým dôveruje. Hovoríme tu o Sergiovi Alegrem, ktorý bol doteraz asistentom trénera Felixa Sáncheza pri reprezentácií Kataru a tú istú úlohu bude plniť aj vedľa Xaviho. Oscar Hernández, Xaviho brat, bude pracovať ako tretí tréner. Ivan Torres bude zodpovedný za fyzickú prípravu. V Xaviho tíme budú lekári Toni Tramullas a David Pratsie a takisto Sergio Garcia a Antonio Logo, bývalí Xaviho kolegovia ešte z barcelonskej akadémie, ktorí doplnia realizačný tím.

Začiatok nového profesionálneho dobrodružstva sa pre Xaviho črtá na 15. júla, keď Al-Sadd vycestuje do Katalánska, aby začal prípravné obdobie. Katarský tím bude dva týždne pôsobiť v menšom mestečku Olot, v ktorom žije niečo málo nad 30 000 obyvateľov. Leží v regióne La Garrotxa pri Girone.

Xavi však k dispozícii nebude mať všetkých hráčov, pretože reprezentácia Kataru aktuálne pôsobí na Copa America. Hráči pôsobiaci v národnom tíme budú mať predĺženú dovolenku a tak nestihnú odohrať prvé oficiálne zápasy novej sezóny 2019/2020, ktorá sa v Katare začína 6. augusta. Ide o prvý zápas osemfinále ázijskej Ligy Majstrov proti Al-Duhail SC. Niet pochýb o tom, že na Xaviho čakajú veľké emócie od samého začiatku v jeho trénerskej kariére.

zdroj: as.com
foto: facebook

MSN4ever

5
2019-06-15 08:28:17

On tam chce byť 2 roky pre to lebo čaká na voľby, čaká kto bude novým prezidentom a tiež asi by uvítal nové vedenie celkovo. V roku 2021 si myslím že príde trénovať Barcelonu. ( Ak náhodou Valverde ďalšiu sezónu premrha a potom ho. Vyhodia tak isto ako Valverdeho nástupcu )

Môj názor.

2sjr

4
2019-06-15 09:26:24

Pozná klub pretože tam hral a vie čo treba zlepšiť . Je to pre neho skvelý začiatok a sám uvidí či samu darí pozdvihnúť klub v ktorom hral.

erdzo

5
2019-06-15 10:16:43

Máte chybu v článku "V tomto tíme ukončil aj svoju trénerskú kariéru." Malo by tam byť hráčsku. Je to tretia veta.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.