Jedným z hráčov, ktorí počas tohto letného prestupového obdobia opúšťajú FC Barcelona, je gólman jasper Cillessen. Holandský brankár je súčasťou výmeny s bývalým hráčom Valencie Netom, keď za neho blaugranas zinkasovali od Los Che tridsať miliónov eur. Za to, čo urobil pre Kataláncov, mu, každopádne, musíme byť nesmierne vďační. Prinášame Vám komentár portálu Barca Blaugranes

Skutočnosť, že Jasper Cillessen chce opustiť inštitúciu FC Barcelona, sa dá plne chápať, ale lúčime sa s jednou z najlepších brankárskych dvojok na svete. Práve v tom však spočíval problém, Holanďan viac nechcel byť len dvojkou. Pokiaľ totiž zastávate takúto funkciu, vaše šance na to, že dostanete minúty, sú tu len v prípade zranení či prudkých výkyvom formy hráča základnej jedenástky. Nuž, a to sa v Barce stáva len málokedy. 

Brankár Cillessenových kvalít si rozhodne nikdy nemôže pripustiť, že bude dvojkou nastálo, rozhodne si nezaslúži, aby bol len gólmanom na pohárové zápasy. Počas svojho pôsobenia v klube nastúpil celkovo v rozmedzí troch ročníkov iba do tridsiatich dvoch oficiálnych súbojov, no zakaždým bol brilantný. 

Jasper prišiel do klubu ako dvadsaťsedemročný s vedomím toho, že pri mladom Nemcovi Marcovi-Andrém ter Stegenovi bude hrať druhé husle, no svojej roly sa chopil skvele. Od reprezentantov sa dajú očakávať rôzne hviezdne maniere, rebélie, no to nebol Cillessenov prípad. Naopak, počas svojho pobytu na Camp Nou sa prezentoval obrovskou profesionalitou a hoci nebol spokojný so svojím nedostatkom minút, pre tím bol nesmiernym prínosom a nikomu neznepríjemňoval svojím správaním náladu. Za to si zaslúži nekonečný rešpekt a vďaku. 

Amsterdamský rodák odchádza ako hráč, na ktorého sa dalo prakticky vždy spoľahnúť, hoci na scéne La Ligy odohral celkovo iba päť zápasov. Keď sa však zamyslíme nad jeho výkonmi, napadá nám iba jeden, keď sa neprezentoval v ideálnom svetle, a to na pôde Eibaru. 

Valencia dobre vie, čo zmýšľa jeho kúpou a i keď to slúži len ako veľmi malá útecha, Barca na jeho odchode minimálne dobre zarobila. Nezostáva nám nič iné, ako sa Cillessenovi poďakovať za jeho príkladný prístup, za výhry na scéne Copa del Rey a zapriať mu do budúcnosti len to najlepšie. Adiós, Japser!

Zdroj: barcablaugranes
Foto: archív, barcablaugranes

buko1046

17
2019-07-07 14:33:41

Dobry brankar skoda ho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.