Letná predsezónna príprava pokračuje pre FC Barcelona druhým stretnutím Rakuten Cupu, tentoraz proti domácemu výberu Vissel Kobe. Máme pred sebou vskutku mimoriadne zaujímavý súboj, a to hneď z niekoľkých dôvodov!

Dátum: 27. júl 2019 (sobota)
Čas: 11:00
Miesto: Misaki Park Stadium, Kobe

Svoju letnú prípravu odštartovali futbalisti FC Barcelona v Saitame proti londýnskej Chelsea, ktorej podľahli pomerom 1-2. Do úvahy, každopádne, musíme brať skutočnosť, že zverenci Franka Lamparda už za sebou mali niekoľko súbojov z ich výjazdu do Írska, a tak boli citeľným spôsobom pripravenejší. 

Zápas, každopádne, priniesol niekoľko poznatkov. Výborne sa uviedli nové posily na čele s Antoinom Griezmanom, najlepším hráčom blaugranas prvého polčasu, aj Frenkie de Jongom. Dobrý dojem zanechali aj viacerí mladíci, fantasticky hral v zálohe Riqui Puig a prekvapivo dobre si na pravom kraji obrany počínal Oriol Busquets. 

Mimoriadne zaujímavé tiež bolo, že Valverde v zápase postavil Sergiho Roberta do stredu poľa. Naznačil tak, že canterano by sa mohol vrátiť na svoju štandardnú pozíciu. 

Katalánci sa medzitým premiestnili do Kobe, mesta na juhu Japonska situovanom na ostrove Honšú. S viac ako jeden a pol milióna obyvateľmi ide o šieste najväčšie mesto v celej krajine a metropolu regiónu Hyogo. Kobe je oklopené morom i horami a je dobre známe ako kozmopolita kvôli svojej prímorskej náture. Nachádza sa tu strategicky dôležitý prístav aj známy vrch Monte Rokko. 

Zdieľajúc podobné geografické charakteristiky, Barcelona a Kobe sú od roku 1993 partnerskými mestami, ktoré navzájom spolupracujú. Práve Katalánci im pomohli v roku 1995 po zničujúcom zemetrasení a v novembri obe mestá oslávili už dvadsiate piate výročie spoločného partnerstva. 

Azulgranas odohrajú svoj súboj na štadióne Misaki Park, ktorý bol postavený v roku 2001, aby sa tu mohli hrať stretnutia na Majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnili o rok. So svojou kapacitou viac ako tridsaťtisíc fanúšikov bude aj hosťujúcim svätostánkom tohtoročného Svetového šampionáta v rugby. 

Zápas proti Vissel bude, každopádne, unikátny aj z iných dôvodov. V tíme trénera Thorstena Finka totiž pôsobia hneď traja hráči, ktorí sú fanúšikom FC Barcelona dobre známi, menovite ide o Andrésa Iniestu, Davida Villu a Sergiho Sampera. Prvý menovaný nastúpil na Camp Nou do neuveriteľných 674-och duelov, zatiaľ čo hviezdny útočník pôsobil v Barce štyri roky, ale získal ta hneď osem trofejí. Od chvíle, keď sa upísal Kobe, strelil v sedemnástich dueloch desať gólov. 

Japonské mužstvo má hviezdne zloženie, od súčasnej sezóny v ňom pôsobí i napríklad Lukas Podolski, už čoskoro to bude dokonca aj ďalší bývalý hráč FCB Thomas Vermaelen. Na výsledkoch sa to však zatiaľ neprejavuje, ba práve naopak. Vissel skončilo pred šiestimi rokmi v najvyššej japonskej lige na skvelej druhej priečke, no odvtedy sa trápi a postupne skončilo jedenáste, dvanáste, siedme, deviate a desiate. V súčasnosti sa po zhruba polovici ročníka nachádza na neuspokojivom pätnástom mieste so šiestimi výhrami v dvadsiatich meraniach síl. 

Tím s prezývkou kravy ťahá navyše šnúru troch porážok v rade. Tá posledná prišla cez víkend proti Yokohame a Iniesta s Villom nastúpili v základnej jedenástke, no Samper strávil celý súboj iba na lavičke náhradníkov. Očakávať môžeme, že manažér Fink bude, každopádne, svoje posily proti Barce do istej miery šetriť. Onedlho totiž Kobe odohrá mimoriadne dôležitý ligový súboj s tímom Gamba Osaka. 

"Barcelona musí každý rok zlepšovať svoje mužstvo a tí, ktorí prichádzajú, musia preukazovať svoje kvality. Minulá sezóna bola neuveriteľná, od výhry v Lige majstrov ho delil jeden zápas. Neviem, či príde ešte niekto ďalší, ale Barca je kandidátom na všetky tituly," hovoril na predzápasovej tlačovej konferencii Andrés Iniesta

Nuž, rozhodne sa máme na čo tešiť!

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: fcb.com, archív, sport

maros1

10
2019-07-26 12:21:40

No hlavne bolo úplne jasné, že tak ako minulý rok tak ani tento rok si nevieme vôbec poradiť s presingom súpera - to znamená, že náš štýl hry majú všetci totálne prečítaný. Prakticky sme neboli schopní v 2. polčase vyviezť loptu za poliacu čiaru čo bolo deprimujúce atd atd

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.