Mladíci z La Masie si na turnaji Michalovce Cup 2019 vybojovali cenné víťazstvo a to skvelým futbalom, ktorý zaujal aj oko nezainteresovaného diváka. Culés, ktorí merali cestu na východ Slovenska si veru prišli na svoje. Blaugranas v každom prípade okrem futbalu ukázali, že sú viac ako klub.

Nástup pred finálovým zápasom FC Barcelona U17 - Sevilla FC U17

Zverenci Francesca Artiga dokázali vo finále poraziť rovesníkov z Sevilla FC výsledkom 2:0. O góly sa postarali Zacarías a Saidou Bah. Blaugranas dominovali po celých 80 minút súboja a Andalúzanom nedali vôbec žiadnu šancu. Opäť sme zo strany Kataláncov videli futbal plný umných kombinácií a oku lahodiacich akcií. Boli sme svedkami veľmi podobného zápasu ako v prvý deň turnaja, kedy Barcelona porazila výber Michaloviec 5:0. Reportáž si môžete prečítať na tomto odkaze.

Po skončení zápasu sa mladíci vydali poďakovať súperovi za odohraný zápas a následne každý na štadióne očakával na slávnostné vyvrcholenie. Barcelona si vybojovala cenný triumf a z rúk primátora mesta Michalovce si hráči prevzali pohár pre víťaza.

Radosť bola zrejmá a úprimná, tešili sa spolu s realizačným tímom. Po skončení ceremoniálu sa výprava Blaugranas začala fotografovať s pohárom pre víťaza a samozrejme v stredovom kruhu nechýbala tradičná oslava!

Na trávnik však postupne vbiehali aj fanúšikovia, ktorí si takisto chceli vyfotiť niečo na pamiatku. Hráči spolu s tímom ochotne pózovali. Dokonca sme si spoločne zaspievali známe Campeones!

Spoločne s Aďou sme sa postupne predierali pomedzi davy ľudí a oslovovali sme takmer každého, na koho sme z výpravy Kataláncov naďabili. Všetci priateľskí, mali z víťazstva obrovskú radosť a oslavovali spoločne s fanúšikmi, ktorých sa na trávniku znenazdajky objavili húfy a od tých najmenších až po staršie ročníky. Pár slov sme prehodili aj s realizačným tímom a poďakovali im za to, že merali cestu do územia nič a že nás svojim futbalovým umením zabávali niekoľko posledných dní.

Oslavy s fanúšikmi

S realizačným tímom som pobudol hodnú chvíľu až do času, kedy ihrisko zívalo prázdnotou. Debatovali sme o všetkom možnom, urobili si niekoľko fotografií a zamierili do šatní, kde sme v podstate debatovali ďalej. Musím vyzdvihnúť bezprostrednosť ako samotných hráčov, tak aj realizačného tímu celej výpravy. Je badať, že ide o viac ako klub. Nesmierne milí ľudia, ktorí ochotne rozdávali rozhovory, fotografovali sa s fanúšikmi či podpisovali dresy. A samozrejme sa medzi sebou doberali :)

Realizačný tím FC Barcelona juvenil B pri fotení s trofejou

S Aďou sme následne počkali s hráčmi pri autobuse, ktorý na nich pred štadiónom čakal. Po celý čas sme debatovali o všetkom možnom. Viacmennej od trénera Juvenil B sme sa dozvedeli, že výprava mala z Michaloviec namierené priamo na letisko do Budapešti, odkiaľ ich o 6:00 ráno čakal let do Barcelony. Celkom dobrý zaberák, ale La Masía mladíkov pripravuje aj na túto nie príliš pozitívnu stránku profesionálneho športu. Množstvo cestovania, časté presuny hneď po zápasoch. Chalani sa však nesťažovali. Vraj si zvykli a už si z toho nič nerobia. Rozlúčili sme sa s hráčmi, aj s realizačným tímom na čele s trénerom a dojednali sme sa na tom, že o sebe dáme vedieť, keď opäť zavítame do metropoly Katalánska.

Pokec pri čakaní na odchod

Osobne mám z turnaja z pohľadu Barcelony veľmi dobrý pocit. Písal som už v predchádzajúcej reportáži, že niekoľko chalanov na mňa urobilo dobrý dojem a najlepším hráčom turnaja sa stal Mamadou Saidou Bah - hráč Barcelony. Ten mal 10. augusta narodeniny, takže dostal krásny darček. Aj sme mu pogratulovali. Mal veľkú radosť a bol prekvapený :) Uvidíme nakoniec, koľko z nich sa o pár rokov bude schopných presadiť aj na seniorskej úrovni a či sa niekto prebojuje aj do prvého tímu Blaugranas, kde nebude plniť iba funkciu lavičkového hráča, aby vedenie Barcelony mohlo povedať, že má v prvom tíme množstvo odchovancov.

Viacerí mladíci z juvenil B majú talent a predpoklady na to, aby to zvládli. Či sa im to podarí, je len na nich a ich prístupe. Platí však to, čo som napísal aj minule - La Masía funguje. Hráči sa tam cítia dobre, z ich reakcií to bolo dostatočne zrejmé. Podobne realizačný tím tvorila partia ľudí, ktorých práca baví, napĺňa. Opakujem, okrem skvelého futbalu s jasnými črtami barcelonského štýlu hry, La Masía formuje aj skvelých ľudí, ktorí nelietajú v oblakoch, tvrdo na sebe makajú a s ktorými sa dá porozprávať o hocičom. Už teraz sa tešíme na výlet do Barcelony a ďalšie zápasy odchovancov.

O ktorom z týchto hráčov budeme v budúcnosti ešte počuť?

Selfie s najlepším hráčom turnaja

zdroj: forcabarca.sk
foto&video: forcabarca.sk

PETOHOLO93

19
2019-08-13 22:13:39

Chlapcom želám veľa zdravia sily chuti a hlavne vytrvalosti aby neustále pracovali na seba zlepšovaní aby boli Barce na osoh a nám na radosť

mizes

0
2019-08-15 14:32:05

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

MiskoTM

6
2019-08-13 23:29:17

Predposledna fotka ten najnizsi Marc Casado obrovsky talent ten urcite dostane sancu v Acku, dalej 11 Ghailan lavy kridelnik, zaloznik s 8 Txus Alba a stoperi boli velmi dobri

Malloy

1
2019-08-14 09:37:32

Dobre hrali Sevilla sem tam pohrozila ale bič hrozne... Aj strkanice boli chlapci dali nasadenie.. Čakal som ze si aj prijebu vtedy ;D

Gajdy38

0
2019-08-14 13:27:18

Boli ste aj na zápas Barcelona - Olympiacos, to bol asi najlepší zápas na turnaji, aj napriek výhre Olympiacosu 1:4. Finále bolo slabé, vzhľadom k nekvalite Sevilli.

Malloy

1
2019-08-14 14:32:17

Som videl Olympiakos proti Varšave prvý polčas poliaci lepší boli potom Olympiakos hral druhý polčas dobre teb brankári im to tam krásne chytil penaltu a 2 dorazky sa mi zdá... Ten kapitán varsavi sa mi tiež páčil ako hral trosku viac ľúbil loptu ale vedel co robiť s nou

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.