Ernesto Valverde začína svoju tretiu sezónu na trénerskej lavičke FC Barcelona. Katalánsky denník Mundo Deportivo zdôraznil, že od trénera Blaugranas sa očakáva predovšetkým triumf v Lige Majstrov. Okrem toho je samozrejmosťou hrá, ktorá bude fanúšikov baviť a takisto odvážne rozhodnutia.

Po fiasku Barcelony na Anfield Road došlo v Barcelone k hlbokej reflexii, no prezident klubu Josep Maria Bartomeu sa nakoniec zastal Ernesta Valverdeho a ten si udržal trénerskú stoličku aj do budúcej sezóny. Už dnes Txingurii odštartuje cestu k tretiemu titulu v La Lige v rade ako tréner Barcelony. Predtým sa len Guardiolovi podarilo vyhrať vo svojich prvých troch rokoch v úlohe trénera FCB zakaždým titul v Španielsku.

Množstvo ľudí však požadovalo odvolanie Valverdeho už po vypadnutí z Ligy Majstrov a prehra vo finále Copa del Rey s Valenciou len priliala olej do ohňa. Objavili sa vážne pochybnosti, či Valverde má vôbec na to, aby viedol prvý tím Barcelony aj v budúcej sezóne. Či je vôbec schopný zaviesť potrebné zmeny, ktoré sú považované za nutné s cieľom zvíťaziť v Lige Majstrov.

Teraz však štartuje nová sezóna a Valverde má podporu ako vo vedení Barcelony, tak aj v šatni. "Verím v tento tím, v týchto hráčov a v tento trénerský štáb. Nepochybujem, že všetci bude opäť bojovať o všetko," povedal Leo Messi pred zápasom o Gamperov pohár. Argentínčan má pritom s trénerom veľmi dobrý vzťah. Útočník a tréner sa spoločne zhodli na tom, kedy bude hráč odpočívať, aby bol tímu k dispozícii v kľúčových zápasoch sezóny. Dobrý vzťah s trénerom majú aj ďalší hráči prvého tímu. Príchod Griezmanna, de Jonga a Firpa by mal v tíme zabezpečiť vyššiu konkurenciu a tým pádom si v základnej jedenástke nemôže byť nikto istý svojim miestom.

Pred zápasom s Arsenalom Messi takisto uviedol, že "získať titul v národnom šampionáte osemkrát za posledných jedenásť rokov by bolo veľkým úspechom v akomkoľvek klube, ale tu sa zdá, že to nemá význam." V posledných dvoch rokoch Barcelona získala v Španielsku titul s náskokom pred Realom dokopy o 36 bodov. V metropole Katalánska sa to však zdá málo. Očakávajú totiž aj krajšiu hru a ešte viac víťazstvo v Lige Majstrov. Prehry v Ríme a v Liverpoole vrhli na prácu Valverdeho tieň. Pritom Valverde získal s Barcelonou v Španielsku toľko titulov ako Enrique Fernández, Ferdinand Daucik, Helenio Herrera, Louis van Gaal, Frank Rijkaard a Luis Enrique. Viac majú Pep Guardiola a Johan Cruyff, pričom Holanďan vyhral La Ligu až vo svojej tretej sezóne ako tréner Blaugranas.

Valverde si je plne vedomý, že teraz je pod tlakom predovšetkým kvôli nutnosti vyhrať Ligu Majstrov. Teraz každý vstupuje do novej sezóny s nabitými batériami a s veľkým nádejami uspieť. Ako píše Mundo Deportivo, "dnes sa začína rozhodujúca sezóna pre Ernesta Valverdeho." A ten má len dvojicu hlavných cieľov - víťazstvo v Lige Majstrov a La Lige.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

bulldozer

23
2019-08-16 13:58:25

Valverde mal v plane priniest pozeratelnu hru uz minulu sezonu, ale nestalo sa tak. Teraz s Neapolom to vsak fungovalo. Uvidime ako s tym nalozi pan s velkym nosom.

momo9

25
2019-08-16 14:17:00

Proti Neapolu to fungovalo len pre to, že nehrali v zálohe Busquets a Rakitič

MSN4ever

4
2019-08-16 14:06:28

Viem že už včera bolo neskoro ale som rád že je toto rozhodujúca sezóna pre Ernesta, ak to už dojebe do tretice sme voľný od Valverdeho.

MSN4ever

1
2019-08-16 14:07:54

Voľní *

mikimi122

-6
2019-08-16 14:45:45

Najlepšie by bolo ak by sme vyhrali treble, alebo aspoň Ligu majstrov a ligu a Ernesto by si uvedomil, že by bolo pre neho lepšie odísť z klubu v dobe, keď by na neho už neišla kritika, lebo by už konečne vyhral dôležité trofeje a odchádzal by v najlepšom.

RastoD

15
2019-08-16 14:34:41

ja osobne od neho čakám, že tím pripraví tak, aby nebola väčšina úspechu závislá od Lea. a aby niečo urobil s tou tendenciou sklopiť hlavy, keď sa v zápase nedarí. veď každý má slabé stránky, aj Messi, a úlohou trénera je nastaviť to v tíme tak, aby sa to slabiny jednotlivých hráčov tímovo vyrovnávali.

SpiacaBarca

8
2019-08-16 15:08:15

Keď tvrdohlavý tréner pochopí že Busquets s Rakiticom už nemôžu hrať spolu, tak je úspech zaručený

Camp_Nou

11
2019-08-16 15:13:33

NEVERÍM Valverdemu. To by sa musel zmeniť od základu. Nejaké pokusy vyskúša a potom sa stiahne do ulity. Nečakám zmeny ktoré by sme si priali. Myslím hlavne na striedania a základnú zostavu, kde to pôjde presne opačne ako by si väčšina na tomto fóre priala. Bodaj by som sa mýlil.

Martin77

10
2019-08-16 15:15:09

To, že Barca nevyhrála LM mě tak netrápilo natož, aby kvůli tomu musel odejít trenér. Barca není jediný skvělí tým na světě a i ostatní mají právo tu soutěž vyhrát. Ale jde o to, jak se Barca na hřišti pod Valverdem prezentovala - nudný, pomalý co si. Navíc jeho přístup k mladým hráčům mě přijde tragický. No jsem zvědav na tuhle sezónu doufám, že se už konečně pohne do předu.

cukr86

11
2019-08-16 15:16:34

Kdyby nebyl Real v takových sra....ách v jakých byl, tak nevyhraje ani tu ligu

2sjr

3
2019-08-16 17:29:47

Druhý zápas Neapolom bol naozaj skvelý a dokonca aj prvý polčas keď sme gól nedali.
Tréner by sa mal ale naozaj zamyslieť nad hráčmi ktorí vtedy sedeli na lavičke a sledovali skvelého De Jonga.

ValveOUT

0
2019-08-16 22:24:45

SASO pocmarany nosaty cumil Valve okamzite OUT !! aj s psychom Bartom do pekla !!

Tulen

1
2019-08-16 23:09:12

Tento diletant by si mal dať iné 2 ciele: 1. Odstúpiť zo súčasnej funkcie. 2. Už nikdy netrénovať žiadny futbalový klub.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.