Víkend sa pre katalánsku Barcelonu niesol v znamení voľna a oddychu, pretože zápas s Realom Madrid bol preložený na december. Medzičasom má španielska najvyššia futbalová súťaž nového a vskutku nečakaného lídra z Granady! Nazaríes majú síce o zápas k dobru, no nováčikovi sa nesmierne darí. Katalánci svoj nasledujúci ligový zápas nemôžu podceniť, pretože v aktuálnej situácii sa hodí každý jeden bod. Ten sa ale hodí aj Realu Valladolid, najbližšiemu súperovi Blaugranas.

Papierové predpoklady či história vzájomných súbojov naznačuje, že sa bude jednať o jednoznačný zápas pre domáce farby. Futbal je v každom prípade nevyspytateľný a Valladolid nemá zlú formu - na výjazdoch sa mu darí dokonca lepšie ako v domácom prostredí. Okrem toho aj vzájomné zápasy potvrdzujú, že Barcelona to s Valladolidom nemá jednoduché. Poslednú dvojicu zápasov vyhrali Blaugranas len o gól.

FC Barcelona

Katalánsky klub to vzhľadom na extrémne náročných fanúšikov nemá vôbec jednoduché. Z pohľadu výsledkov sa mužstvu nedarí najhoršie a postupne sa zlepšujú aj výkony. Zlý začiatok sezóny bol dôsledkom mnohých faktorov. Prišlo lepšie obdobie, no aj zápas proti namotivovanej Slavii, ktorí Katalánci síce vyhrali, ale ich hra dojem neurobila. Aj hráči po zápase pripustili, že nehrali dobre a je potrebné to zlepšiť. Šancu budú mať už v utorok večer proti Valladolidu.

V prospech Blaugranas hrá fakt, že počas víkendu nehrali a hráči mohli načerpať sily, čo mnohí výletmi mimo Španielsko, aj urobili. Zároveň je výhodou posledný nie najlepší zápas v Prahe. Svoj hnev môže tím preniesť práve na trávnik v podobe zlepšeného výkonu. Otázna je ale zostava - vzhľadom na posledné výkony, vzhľadom na nasledujúce zápasy - ako to má Valverde so svojim trénerským tímom až do novembrovej reprezentačnej prestávky rozvrhnuté. Trénerovi však bude s istotou chýbať Dembélé a to kvôli červenej karte zo zápasu proti FC Sevilla. Vzhľadom na silu súpera sa očakáva rotácia.

Viac o možnej zostave napovie nominácia na zápas. Tú doplníme po zverejnení.

Predpokladaná zostava (4-4-3): ter Stegen – Alba, Lenglet, Pique, Semedo – Arthur, de Jong, Vidal – Griezmann, Suarez, Messi

Real Valladolid

Blanquivioletas na Camp Nou cestujú v dobrej nálade a forme. Zverenci Sergia Gonzaleza v posledných 6 zápasoch neprehrali, pričom išlo o jeden ťažší zápas, než druhý. Výjazd na San Mamés či domáci súboj s Atléticom Madrid alebo vedúcou Granadou môžeme radiť medzi skutočne zložité zápasy. Medzi prednosti mužstva patrí najmä tímová hra a vynikajúca defenzíva, ktorá je s 9. inkasovanými gólmi jednou z najlepších v doterajšom priebehu sezóny. Horšie je na tom útok, ktorý v 10. zápasoch strelil 10 gólov.

Takéto nastavenie tímu sa hodí skôr na zápasy proti silnejším celkom, kde sa hráči Valladolidu stiahnu pred vlastnú bránku a čakajú na svoju príležitosť. Taktika na práve výjazdové zápasy, kde sú Blanquivioletas aj úspešní, keď z 6. zápasov na ihriskách súperov 2 vyhrali, 2 remizovali a 2 prehrali so skóre 6:7 a 8 získanými bodmi. Na domácej pôde je stav o poznanie horší, keď zo 4. zápasov vyhralo mužstvo len 1 a zvyšné sa skončili remízou. Skóre 4:2 a 6 bodov nám hovorí o tom, že Valladolid patrí v domácom prostredí medzi najhoršie celky La Ligy, kým na výjazdoch medzi najlepšie.

Aktuálna situácia vo Valladolide fanúšikov tohto celku veľmi nepoteší, pretože s časom bojuje hneď niekoľko hráčov. Zdravotné problémy väčšieho či menšieho rázu má Javi Sanchez z obrany, útočník Sandro Ramirez a krídelník Pablo Hervias. V strede poľa zas s istotou budú chýbať Luismi, Ruben Alcaraz a Fede San Emeterio.

Predpokladaná zostava (4-4-2): Masip – Nacho, Olivas, Salisu, Moyano – Villa, Michel, Fernandez, Porro – Plano, Guardiola

Predpokladaný výsledok

Valladolid nepatrí medzi najatraktívnejšie kluby španielskej Primera Division a v zápase proti Barcelone na Camp Nou bude veľkým prekvapením čokoľvek iné ako jasná výhra domácich. Boj o titul v La Lige bude v tejto sezóne náročný a Blaugranas musia chytať plný počet bodov presne v takýchto zápasoch. A presne takéto zápasy slúžia aj na rotáciu tímu počas nabitého harmonogramu. Nič iné a výhru rozdielom triedy nečakám, hoci je zrejmé, že súper sa na Camp Nou stiahne do defenzívy.

Aj stávkové kancelárie neočakávajú nič iné. Kurz na výhru Blaugranas 1,13 je nehrateľný. A čo ak Blaugranas v zápase strelia 4 a viac gólov v kurze 2,55? Viac príležitostí nájdete ak kliknete SEM

FC Barcelona 3:0 Real Valladolid

Technické informácie

Dátum: 29. október 2019, 21:15
Štadión: Camp Nou
Rozhodca: Javier Alberola Rojas (Španielsko)
Prenos: Digisport 1, TV TIPSPORT 
Tipovačka: Klikni SEM

 

zdroj: forcabarca.sk livescore.com sofascore.com twitter/FCBarcelona
foto: twitter

columbo

10
2019-10-28 16:03:01

Podla Corsport vraj vyhraje Zlatu loptu 2019 Ronaldo. Udajne boli zastupcovia France Football v Turine s nim robit interview. Ak je toto pravda, tak to su neskutocne hovada. Hnus.

bulldozer

11
2019-10-28 16:11:52

Ak maju rozum tak spravia interview s kazdym, aby mali hraci pocit ze mozu vyhrat. Inak sa nedostavia na udelovanie.

columbo

4
2019-10-28 16:13:08

Snad je to tak, ako pises.

buggo7

-2
2019-10-28 17:16:21

Zdravim, prodam 5listku na tenhle zapas, necham jeden Za 1000kc

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.