Katalánci nám vo včerajšom zápase proti Malorke urobili radosť - aj víťazstvom, aj množstvom gólov, no predovšetkým predvedenou hrou, zvlášť v prvom polčase. Pozitívne sú tak aj známky.

Z pohľadu štatistík sme sa zápasu bližšie venovali v tomto článku.

Opäť platí: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Tentokrát nám prišlo len 212 hodnotení. Pre úplnosť: Ernesto Valverde od vás dostal známku 6,6! Nevídane ;)

Ter Stegen - 6,3

Pri druhom góle Budimira urobil chybu, ale v zápase mu nič iné nemôžeme vyčítať. Prvý inkasovaný gól? Nemal absolútne šancu zakročiť, pretože strela Budimara bola značne zrazená. Na druhej strane asistoval Griezmannovi na úvodný gól zápasu. Vyzdvihnú je potrebné aj jeho zákrok zo 77. minúty, kedy chytil ťažkú tečovanú strelu.

Sergi Roberto - 7,9

Nemohol ani za jeden inkasovaný gól. Neraz dobre zasiahol v obrane. V ofenzíve zahral ešte lepšie. Aktívne rozohrával loptu a v zápase predviedol aj dvojicu kľúčových prihrávok. Mohol si pripísal aj asistenciu, ale Suarezova strela skončila na žrdi. Tento zápas odchovancovi La Masie naozaj vyšiel.

Gerard Piqué - 6,9

Zápas celkom dobrý, ale nie bezchybný. Stopéri mohli vo všeobecnosti zahrať lepšie. Takisto zbytočne v zápase videl žltú kartu, ktorú dostal za faul lakťom. Nie je to však nič také, za čo by musel byť veľmi karhaný.

Clement Lenglet - 6,4

Francúz to v zápase nemal jednoduché, pretože musel miestami plátať aj diery na ľavej strane obrany a neraz stál tvárou v tvár súperovi. Mal prsty v prvom góle, aj keď to bol samozrejme smolný moment, keďže v snahe o zblokovanie strely ju len nechytateľne tečoval.

Junior Firpo - 6,1

Niekedy chýbal v obrane, ale na to sme si už pomaly zvykli. Po záverečnom hvizde však z jeho výkonu máme zmiešané pocity. Súper totiž hrozil práve po jeho strane a v ofenzíve zas nič prekvapivé nepreukázal.

Ivan Rakitić - 7,4

Veľmi dobrý zápas zo strany Chorváta. V prvej fáze zápasu sa rázne prezentoval v defenzíve, keď ukázal skvelé čítanie hry. Neskôr si pripísal aj asistenciu na druhý Messiho gól.

Sergio Busquets - 7,8

Zo strany Sergia Busquetsa išlo o takmer dokonalý zápas. 4 kľúčové prihrávky a vynikajúca práca v strede poľa, kde získal 7 lôpt. Na takýto výkon odchovanca La Masie sa pozerá veľmi dobre.

Frenkie de Jong - 7,6

Jeho hra na malom priestore robí naozaj dojem. Holanďan sa často hýbe s loptou pri nohe. Tento mladík robí fanúšikom Blaugranas radosť v každom zápase. Dokonca si pripísal asistenciu na Suarezov gól.

Lionel Messi - 10

Škoda slov... Hetrik, jeden gól krajší ako ten druhý... 4 kľúčové prihrávky, 6 driblingov. Zlatá lopta je nepochybne v správnych rukách.

Luis Suarez - 8,5

Z jeho strany sme videli niekoľko kľúčových prihrávok, asistoval, dal úžasný gól, pomáhal v pokutovom území pri štandardných situáciách. Nesmierne platný hráč v tíme. Ale z toho zápasu si zapamätáme predovšetkým ten gól pätičkou...

Antoine Griezmann - 7,7

Skóre otvoril už v 7. minúte, keď využil asistenciu ter Stegena a dlhý pas premenil v lob ponad brankára. Chladnokrvne. Bol aktívnejší, než v prechádzajúcich zápasoch a to veľmi poteší. So spoluhráčmi na trávniku si rozumel opäť lepšie. Len tak ďalej.

Náhradníci

Arturo Vidal - 6

Na trávnik sa dostal v 64. minúte a veľa behal. Zaznamenal jednu kľúčovú prihrávku, ale v jeho hre nevynikalo nič navyše.

Carles  Aleñá - 6,4

Na trávniku sa objavil po vyše 100 dňoch a za rozhodnutého stavu je ťažké v priebehu necelých 20 minút na trávniku je ťažké predviesť niečo prevratné. Bez tak však potvrdil, že má schopnosti na to, aby hrával v Barcelone.

Carles Pérez - 6

Hral len 5 minút.

zdroj: forcabarca.sk whoscored.com sofascore.com sport.es
foto: facebook

mikimi122

5
2019-12-08 19:50:47

To samotné hodnotenie dole v obrázku nie je náhodou zo zápasu s Atletikom? Arthur a ani Umtiti s Malorcou nehrali.

mikimi122

3
2019-12-08 21:33:37

Vďaka, že ste opravili : )

jan22

14
2019-12-08 19:56:58

Hodnotenia hráčov sú ceľkom dobré, ale treba brať na vedomie silu protivníka . Bude víac potešujúce , keď budeme čítať podobné čísla hodnotenia po zápase s Inter Miláno a Real Sociedad . Badateľné zlepšenie hry však je pozirívny prvok .

mazanyhrac

-10
2019-12-08 20:15:20

Nebylo to náhodou tak, že Roberto nedoskočil u druhého golu hostí? (článek mluví o tom, že u golu nebyl)

sid1

7
2019-12-08 20:46:27

ano bol tam on, ale v podstate zostal sam na dvoch. nemyslim si, ze tam mohol uz cosi vyriesit

Sudruh_Zincica

7
2019-12-08 20:54:04

Presne tak, velmi tazka situacia uz len tym, ze za chrbtom mal druheho hraca. To bol sled viacerych (polo)chyb viacerych hracov. Zase netreba za kazdu cenu kopat do chudaka Roberta:)

Anko63

34
2019-12-08 20:17:27

9,9 pre Messiho za ForcaBarca.sk sa dá odôvodniť len tak, že tu hlasovali aj fanúšikovia z RM.

Milan87

2
2019-12-09 00:41:24

Ale aj busi všade aspoň 8 ale tuna iba 7???
Zaujatost??

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.