Na tento nesmierne očakávaný zápas futbalovej jesene sme si museli počkať o niekoľko dlhých týždňov navyše. Z pôvodného termínu 28. októbra bol zápas Barcelony proti Realu Madrid preložený až na 18. decembra – dôvod? Vraj nepokoje v uliciach metropoly Katalánska. Tentokrát sa demonštrácie organizujú takisto, ale veríme, že zápas sa napokon odohrá.

Poďme k futbalu. Nie je vôbec jednoduché povedať, komu toto preloženie zápasu pomohlo viac. Či Realu Madrid alebo Barcelone. Predsa len sa za takmer 2 mesiace pomery v mužstvách zmenili. Realu vypadol Hazard. A to je citeľná strata. Ale všetko poporiadku.

Hľadať v tomto súboji dvoch odvekých rivalov favorita je takmer nemožné, ale v tejto analýze vám aspoň priblížime aktuálny stav a formy oboch mužstiev. Ak zalovíme v histórii, prídeme na to, že čísla do úlohy mierneho favorita pasujú práve Kataláncov.

Real totiž Barcelonu hneď v šiestich posledných súbojoch nedokázal poraziť. V La Lige z posledných 19 vzájomných zápasov vyhral Madrid len v štyroch prípadoch, kým Barcelona v desiatich. Los Blancos naposledy na Camp Nou dostali výprask 5:1. Posledné zápasy nám však hovoria aj o tom, že Madrid hrá v Barcelone uvoľnenejšie, snažiť sa musia domáci a možno práve to Madridu vyhovuje. Uvidíme ako to bude vyzerať zajtra.

FC Barcelona

Ernesto Valverde sa s Barcelonou dokázal po nevydarenom úvode sezóny dostať do akej-takej hernej pohody a Katalánci začínajú vyhrávať aj viac zápasov v rade. Sedem zápasovú šnúru neporaziteľnosti však prerušila Anoeta - ako vždy... Katalánci na pôde Realu Sociedad remizovali 2:2, zas jedným dychom musíme povedať, že Sociedad má tento rok naozaj dobrú formu a doma to na Kataláncov jednoducho vie.

Kataláncom však úspešne sekunduje madridský Real, ktorý takisto stráca body. Darmo, La Liga sa vyrovnáva a až tento rok sa bude bojovať skutočne o každý jeden bod. Boj o titul bude veľmi napínavý. Barcu však zápas s Realom zastihne v relatívne dobrom momente. Tréner Valverde sa môže spoľahnúť na väčšinu dôležitých hráčov. Chýbajú jedine Dembélé a Arthur, ktorí sú zranení.

Otázne však je ako Valverde vyskladá zostavu. Semedo je síce zdravotne v poriadku, ale po zranení neodohral ani minútu. Alba na druhej strane hral a ... zle. Už to nie je ten Jordi spred roka v životnej forme. Zostava v každom prípade bude vyzerať zrejme takto:

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Jong; Messi, Suarez, Griezmann.

Real Madrid

Čo sa týka Realu Madrid, tak ten podobne ako Barcelona začína chytať dych, no facka na prebudenie prišla vo Valencii. Na Mestalle sa Realu Madrid nedarí a posledný remízový súboj to len potvrdil. Real však neradno podceňovať a najmä v El Clásicu a na Camp Nou, kde sa nemusí tlačiť tak dopredu a môže vyčkávať na svoje príležitosti. Tento stav sa obrane Blaugranas určite nepozdáva, keďže v tejto sezóne strieda zlý zápas s ešte horším.

Dobré správy pre Karima Benzemu - ten po odchode Ronalda hrá ako za najlepších čias a spolu s Messim je s 12. gólmi najlepšími strelcom La Ligy. Návrat do zostavy hlási aj Casemiro či Mendy. Dojem svojimi výkonmi robí Fede Valverde. Žeby sa Modrič ocitol len na lavičke náhradníkov?

Zidane však nemôže počítať hneď s viacerými hráčmi, ktorí sú zranení: Marcelo, James Rodriguez, Marco Asensio, Lucas Vazquez a predovšetkým Eden Hazard. Zostava Los Blancos v najbližšom Gran Derbi môže vyzerať nasledovne:

Predpokladaná zostava: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Nacho; Modric, Valverde, Kroos; Rodrygo, Benzema, Isco

Predpokladaný výsledok

FC Barcelona 2:1 Real Madrid

Real Madrid Barcelonu neporazil už v šiestich zápasov v rade. Pri pohľade na aktuálnu formu mužstiev predpokladáme víťazstvo Barcelony. V týchto zápasoch je každopádne ťažké predpovedať výsledok - je to derby a rozhodujú detaily. Štatistika, aktuálna forma aj výhoda domáceho prostredia však misky váh nakláňajú výraznejšie na stranu Blaugranas.

S týmto tvrdením súhlasia aj stávkové kancelárie, ktoré na Barcelonu vypísali kurz 1,77. Na výhru Realu je kurz až 4,27. Napríklad kurz na minimálne 3 strelené góly v zápase je len 1,48 a kurz na to, že Real Madrid na Camp Nou strelí aspoň jeden gól, je iba 1,27. Ak chcete vyhrať, tak kliknite SEM!

Technické informácie

Dátum: 18. december 2019, 20:00
Štadión: Camp Nou
Prenos: DigiSport1, TV TIPSPORT

 

zdroj: forcabarca.sk
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.