Posledné El Clásico sklamalo. Predovšetkým predvedenou hrou zo strany Blaugranas, pre ktorých je najväčšie pozitívum z tohto zápasu... jeden získaný bod za bezgólovú remízu. Real Madrid mal zo zápasu viac z hry, viac mu sadla taktika, bol nebezpečnejší. Poďme známkovať.

Už z pohľadu na grafiku priebehu posledného El Clásica je badať nadradenosť Los Blancos v tomto súboji. Zverenci Zidana mali skutočne viac z hry a boli nebezpečnejší. Dominovali však obrany. Prvýkrát od roku 2002 sa stalo, že diváci v El Clásicu nevideli gól.

Prišlo nám do redakcie už len 212 hodnotení z vašej strany. Opäť platilo: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: katalánsky denník Sport a hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Čo neprekvapilo - známka pre Ernesta Valverdeho a to 3,4, najnižšia známku, akú ste Ernestovi kedy nadelili.

Ter Stegen - 7,2

Nemcovi zápas vyšiel. Neurobil žiadnu výraznejšiu chybu, ale predovšetkým si dokázal udržať čisté konto a to sa v Clásicu vždy počíta. Predviedol niekoľko pekných zákrokov.

Semedo - 6,1

Slabé. V ofenzíve absolútne nulový a v defenzíve mal problémy. Nedokázal blokovať ľavú stranu Realu Madrid. Chýbala mu bojovať a agresivita tak potrebná na tento druh zápasu. Išlo však o prvý zápas Portugalčana po zranení. Chýbajúci herný rytmus bol značný.

Piqué - 7,5

Bez pochýb hráč zápasu. Ako jediný si udržal dobrú úroveň počas celého El Clásica. Koncentrovaný v každom momente. Množstvo vydarených obranných zákrokov, málo nevydarených prihrávok. Škoda, že spoluhráči výkon stopéra nenasledovali. Potom by tri body zostali na Camp Nou.

Lenglet - 6,5

Takisto solídny zápas, niekoľko vydarených obranných zákrokov, ale takisto aj nevydarených, ktoré fanúšikom zdvihli tlak. K tomu pridajme faul na Varaneho v pokutovom území, po ktorom mala nasledovať penalta. Ale prečo sa tak nestalo? Lebo Španielsko.

Alba - 5,9

Snažil sa v ofenzíve, ale efektivita bola mizerná. V defenzíve ako tak, ale veľmi mrzí presnosť finálnych prihrávok. Zdalo sa, akoby vedel prihrať len jedným spôsobom, ale toto má súper už prečítané.

Rakitić - 5,8

Vytknúť mu nemôžeme precíznosť a efektivitu v defenzíve. Ale ako sme písali už predtým, po stránke kreativity a prínosu v útoku to nie je dobré. Jednoducho Rakitić je v Barcelone vhodný na čiernu prácu a tu to končí. Potrebuje vedľa seba kreatívnych záložníkov a potom jeho práca vynikne.

Sergi Roberto - 6,5

Kreatívnym záložníkom však nie je Sergi Roberto. V zálohe je veľmi slabý. Chýbala mu vyrovnanosť a odvaha a s Rakitićom a De Jongom to jednoducho nefungovalo. Jeden z najhorších hráčov zápasu. Je nutné poznamenať, že v zálohe hrá čoraz horšie.

De Jong - 6,5

Zaujímavosťou je, že Sergi Roberto a De Jong majú rovnaké známky, taký je proste výsledok, ale Holanďan bol výkonom niekde inde. Ako jediný z hráčov sa snažil niečo aj vytvoriť. Predovšetkým v druhom polčase párkrát zrýchlil hru a tým v strede poľa získal pred svoj tím prevahu. Podobne ako Messi nemal od Suareza či Griezmanna žiadnu podporu.

Messi - 7,5

Snažil sa ako zvyčajne, ale teraz musel hrať aj s hendikepom v podobe Griezmann a Suareza. Argentínčan v zápase zaznamenal veľa vydarených driblingov, niekoľko veľmi dobrých prihrávok. Pred koncom zápasu viedol skvelú akciu, počas ktorej stačilo, aby mu Suarez vrátil loptu, ale aj to pokazil..

Griezmann - 5,8

Veľmi slabý zápas. Okrem práce v defenzíve neukázal nič, čo by stálo za zmienku. 0 striel, 0 driblingov. Nič nevytvoril. So spoluhráčmi sa nedokázal dostať do tempa. Nepomohla mu ani dispozícia Suareza.

Suarez - 5,4

El Clásico je presne tým zápasom, po ktorom by culés poslali Suareza z Barcelony preč a s radosťou by k nemu aj doplatili. V druhom polčase stratil takmer každú jednu loptu. Nedokázal sa prispôsobiť tempu hry, nedokázal prihrať z jednej či spracovať prihrávky... Najhorší hráč na trávniku.

Náhradníci

Vidal - 6,2

Striedanie, ktoré toho veľa nezmenilo. Pár krát sa odvážne pustil do súpera, ale bez väčšieho úspechu. V útoku mu chýbala konkrétna myšlienka. V šanci, kedy mohol strieľať, prihral loptu Messimu.

Fati - 6

Hral krátko, napriek tomu dokázal vytvoriť šancu.

zdroj: forcabarca.sk sport.es whoscored.com sofascore.com
foto: facebook forcabarca.sk

FCBkraken

30
2019-12-20 10:24:17

Suarez 0 úplne zbytočný,, on ak nedostane prihrávku na strelu rovno na nohu tak je zbytočný,, ktovie dokedy tam budu strašiť tieto naše pre historické legendy

Mito2911

15
2019-12-20 11:39:33

Luisito potrebuje na gól stále viac a viac šancí. A do kombinácie nieje nulový, ale mínusový. Nespomínam si na hráča v našom drese ktorý dokázal poraziť toľko jednoduchých lôpt..

Matej5115

9
2019-12-20 12:34:12

Mňa by zaujímalo, prečo tu nedáte aj hodnotenie Valverdeho, keď vo formulári po zápase je. Pre tú srandu, nech vieme, ako ho majú fans v láske (hoc to asi každý vieme).

Lukas

6
2019-12-20 14:29:33

Hodnotenie trénera je spomenuté v článku. Síce len číslom, ale komentár k nemu ani neplánujeme pridávať.

Martin77

12
2019-12-20 13:02:30

Suaréz s Griezmannem hrůza a děs... Messi byl v útoku prakticky sám. Škoda, že nebyl k dispozici Dembélé...třeba by toho hodně pokazil, ale jako jeden z mála by měl na to se utrhnout a něco ve předu vymyslet, protože Griezmann umí jen přihrát dozadu na beky. Defenziva Realu byla téměř celý zápas v klidu, v pohodičce.

xdiko

8
2019-12-20 13:12:30

Bolo by fajn, ked uz sa hodnoti aj trener, tak supnut aj k nemu nejaky pokec, ja viem ze to budu len nadavky, ale dobre sa to cita, ked viem, ze niesom jediny, co na neho nadava :)

Anonym657

3
2019-12-20 14:15:01

Podle sport.es má Suarez i Ter Stegen 5 :D ok

Martin77

3
2019-12-20 15:25:30

:D hodnocení sport.es na vyliž prd... :-)

Anonym657

4
2019-12-20 14:20:54

Sergio Roberto.. 5+6,9+6,8+5,1 děleno 4= 5,95.. Takže nemá jako De Jong..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.