Do druhej polovice tejto sezóny vstúpi FC Barcelona ligovým derby proti Espanyolu. O zápase prvého s posledným napísal komentár Santi Nolla, šéfredaktor katalánskeho denníka Mundo Deportivo. Prinášame vám ho v slovenskom znení. 

Toto prvé derby predznamená vývoj celého roka. Barca potrebuje na Cornelle zvíťaziť, aby sa stala v lete šampiónom (iste, dá sa to aj bez toho), no v prvom rade ukázať fanúšikum, že vstupuje do nového obdobia správne nastavená. Espanyol by sa mal naopak prezentovať v oveľa lepšom svetle, ako tomu bolo doteraz. Pod novým trénerom sa bude snažiť zvrátiť situáciu, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať ako nezvratná. Toto derby, ktoré by malo byť na papieri len proformou (prvý proti poslednému) bude mať v skutočnosti slušný náboj. 

V bráne Barcy bude Neto a medzi tri žrde sa opäť postaví v Superpohári. No tím by sa mal v prvom rade koncentrovať na Cornellu, až potom na Saudskú Arábiu. Espanyol totiž bude myslieť iba na ligu a dnes bude mať prvú príležitosť všetkým ukázať, že sa nechce vzdať bez boja. Blanquiazules budú nesmierne intenzívni a budeme zvedaví, aký systém zvolí Abelardo - tréner, ktorému sa vždy páčilo rozostavenie 4-4-2. Naopak, pamätáme si, že Pablo Machín preferoval formáciu s piatimi obrancami a až tromi stopérmi. Barca má zase iné veľké výzvy. Chce prekonať historický rekord Realu Madrid v počte strelených gólov v histórii La Ligy a Messi so Suárezom či Griezmannom pre to rozhodne urobia všetko. 

Tradičná fotografia oboch trénerov pred zápasom ukázala, že si navzájom rozumejú. Abelardo a Valverde navzájom dobre poznajú oba kluby, ale aj tak sa nezdá, že by sme pred sebou mali akýsi "priateľský zápas". Bude to intenzívne stretnutie, v ktorom budú obe družstvá potrebovať tri body. V derby totiž príliš nezáleží na tom, ako vyzerá ligová tabuľka - hráči, ktorí vybehnú na Cornellu, sa dobre poznajú od mládežníckych kategórií. Ak je dnes niečo dôležité, bude to stav tabuľky po zápase, nie pred ním. Už sa nevieme dočkať ďalšieho derby.

Zdroj: md
Foto: md

michal11

12
2020-01-04 10:30:46

Ak nemajú vyhrať nad nimi tak potom zbohom dopo. Však sú posledný, aj keď pri Valverdem je možné všetko. Naša hra bude ako stále jedno veľké trápenie, samozrejme ak to nebude jeden z tých vydarených (pozeratelnch) zápasov. Ja sa pre istotu pripravujem dopredu psychicky na to. + k tomu aj nehrali zápas vyše týždňa ak sa dobre pamätám takže nebudú v švungu.

vondeylen

8
2020-01-04 10:39:49

Veľmi silný titulok na to, že hrá prvý s posledným... Buď vznikol do počtu, alebo naznačuje rozbitú kvalitu barcelony pod vedením trénera, ktorého meno ani nemám chuť napísať...

2sjr

2
2020-01-04 11:47:46

Nadpis len predznamenáva ako budú nabudené obe mužstvá. Vôbec sa nebude jednať o zápas prvého z posledným ale o veľmi ťažké derby na pôde súpera. Samozrejme podľa papierov by to mala byť spanilá jazda no všetci vieme ako spanilé jazdy vyzerajú v našom prevedení. Samozrejme fandím no bojím sa že sa tipujúci napakujú .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.