Katalánci v poslednom zápase dokázali poraziť Levante 2:1. Fantastický prvý polčas, no celkový dobrý dojem trochu pokazil záver stretnutia, kedy Barcelona poľavila a súper prevzal iniciatívu. Poďme k známkam.

Platilo: do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hlasovanie fanúšikov ForcaBarca.sk a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku. Hlasovanie bolo opäť uzamknuté a hlasovať mohol každý len raz. Tentokrát nám do redakcie prišlo 294 hodnotení. Quique Setién získal známku 6,9.

Ter Stegen - 7

Dobrý zápas zo strany ter Stegena. Prvý polčas prebehol hladko, súper na bránku Barcelony nevystrelil ani raz. Druhé dejstvo už také jednoduché nebolo. Zverenci Paca Lópeza zavelili do útoku a Nemec musel neraz zachraňovať. Nakoniec raz kapituloval, keď strela Rubena Rochinu bola mierne zrazená, čo Ter Stegena pomýlilo.

Semedo - 7,7

Takýto výkon zo strany Portugalčana potešil. Patril medzi najnebezpečnejších hráčov Barcelony. Dokonca mohol streliť gól, ale jeho pokus skončil na brvne. Výborne kombinoval s Messim a De Jongom, v ofenzíve mužstvu naozaj pomohol. V defenzíve podal dobrý výkon, ale nie bezchybný. Zopárkrát stratil loptu a súper predovšetkým v druhom polčase využíval to, že Semedo za sebou nechal otvorený priestor, keď bol na útočnom výlete.

Piqué - 6,7

V prvom polčase hral dobre, dokonca založil akciu pred prvým gólom mužstva. Druhý polčas bol horší. Súperovi sa darilo vytiahnuť Piquého z pozície a ten bol nútený aj faulovať. Videl žltú kartu a v nasledujúcom zápase proti Betisu bude nútene pauzovať.

Lenglet - 6,6

Zahral veľmi podobne ako Piqué. Veľmi dobrý prvý polčas, nie najlepší ten druhý. V jeho hre sa postupom času začali objavovať chyby. Napríklad v 66. minúte sa so Semedom nepochopili vo veci krytia súpera a ten to využil, keď nebezpečne vysvetlil.

Alba - 6,3

Alba odohral svoj priemer. V prvom polčase nemal v defenzíve prakticky žiadnu prácu. Keď však súper po polčase začal vytvárať tlak, mal problémy. Ani v ofenzíve to nebolo nič extra - na krídle bol po väčšinu zápasu málo aktívny a nepohyboval sa tak ako sme na to v jeho prípade zvyknutí. Súvisieť to však môže so zmenou taktiky - v ofenzíve mal byť tentokrát aktívny Semedo a Alba dostal defenzívnejšie pokyny.

Rakitić - 6,3

Z trojice záložníkov najmenej viditeľný. Najmä v druhom polčase mu zo snahy niečo vytvoriť vyšlo len málo čo. Pochvalu si však zaslúži za snahu bojovať v strede poľa o každú loptu. Darilo sa mu to na trávniku aj vo vzduchu. Škoda však, že v poslednom čase má problém skombinovať čiernu prácu s kreatívnym rozohrávaním lopty.

Busquets - 7

Najlepší zo záložníkov. Zápas mu vyšiel. Jeho podiel v hre bolo vidieť predovšetkým smerom dopredu. Nesmierne umné prihrávky mužstvu umožňovali pohnúť sa rýchlo smerom dopredu. Napríklad v 27., 46., 73. či 85. minúte. Takéto prihrávky v zápasoch niekedy veľmi chýbajú. V defenzíve bez väčších problémov, hoci aj v jeho prípade sme niekedy zazreli situáciu, kde sa vyžadovalo viac agresivity pri bránení.

De Jong - 6,7

Holanďan podal lepší výkon, než v predchádzajúcich zápasoch. Po strate lopty výborne reagoval a získal pre mužstvo niekoľko lôpt späť. Ani z pohľadu ofenzívnej hry to nebolo zlé. Možnože jeho prihrávky nemali takú iskru ako v prípade Busquetsa, ale snaha tam rozhodne bola. 3 kľúčové prihrávky v zápase to potvrdzujú.

Messi - 8,8

Mal obrovský podiel na tvorbe hry mužstva. Asistoval na dva góly Ansu Fatiho. V tomto smere si pozornosť zaslúži najmä prvá úžasná asistencia. Väčšine fanúšikov sa však s postupom času čoraz menej páčila samoľúba hra Argentínčana. Často sa púšťal do nepotrebného driblingu alebo sa pokúsil o zakončenie akcie, hoci lepším riešením bola prihrávka spoluhráčovi. Zdalo sa, ako by sa stoj čo stoj chcel zapísať na streleckú listinu.

Griezmann - 6,1

Ťažko hodnotiť tento zápas. Spočiatku ukázal chuť hrať, ponúkal sa na prihrávku, nabiehal si do voľného priestoru. Postupom času bol však čoraz menej aktívny. Nevychádzala mu spolupráca so spoluhráčmi, zaznamenal len 41 dotykov s loptou. Nepremenil dvojicu veľmi dobrých šancí.

Fati - 8,8

Mladík opäť zažiaril a vybavil pre mužstvo 3 cenné body. Strelil dva góly, k tomu pridal 3 kľúčové prihrávky či pokúsil sa o nožničky. Veril si. Hral veľmi dobre aj v defenzíve. A to má len 17 rokov.

Náhradníci

71' Sergi Roberto - 6,4

Dobré striedanie. Prišiel na posledných 20 minút, bol aktívny na pravom krídle a do štatistík si pripísal 3 kľúčové prihrávky.

80' Arthur - 5,6

Odohral len niečo vyše 10 minút a v týchto prípadoch je ťažké niečo na výkone hráča hodnotiť. Ale 7 minút po príchode urobil školácku chybu, po ktorej mohlo Levante streliť gól. Našťastie hráč súpera tento darček od Brazílčana trestuhodne nepremenil.

87' Riqui Puig - 6,3

Hral len krátko.

zdroj: whoscored.com sofascore.com forcabarca.sk sport.es
foto: forcabarca.sk fcbarcelona.com

Grent

26
2020-02-04 11:20:12

K Messimu by som za seba dodal ze mi viac krat prislo akoby ani nehccel nahrat Griezmannovi stale bud hladal Fatiho alebo isiel sam, uz niekolko zapas kedy viac krat zasepcil, tak snad nabuduce lepsie .. samozrejme, toto hodnotenie nesopchybnuje jeho dolezity podiel na vyhre

Michal999

21
2020-02-04 12:00:07

Suhlasim, Messi da Griezmanovi 1 loptu z 5,, mal som pocit že veľmi sa snazi Messi o Fatiho hattrick..

blauigrana

37
2020-02-04 11:28:04

teším sa zo Semeda dúfam že to bude už základ

Milan87

-3
2020-02-04 11:30:30

Není tu tabulka?

FCBarcelona2018

25
2020-02-04 11:32:18

Messi v poslednom čase hraje...povedal by som veľmi sebecky. Akoby za každú cenu chcel dať gól a je mu jedno, že spoluhráč má lepšiu pozíciu. Možno je to len môj dojem, ale všímam si ho posledné zápasy a toto mi z toho vychádza.

bulldozer

20
2020-02-04 11:40:29

Messi dal 7 klucovych prihravok, vytvoril niekolko sanci Fatimu, vyhravali sme, tak to skusal i sam, co viac chces. Grizi zial najhorsi na travniku, spalil 2 tutovky, nic nenahral, vsetko vracal dozadu, brzdil hru, nic nevytvoril.

mikimi122

15
2020-02-04 12:44:05

Ale my nehovoríme, že Messi hral zle. Áno, dal 2 asistencie a ešte chcel dať aj on gól, to sa dá chápať. My hlavne nechápeme to, prečo už niekoľko x posledných zápasov si Messi Griezziho nevšíma a nenahráva mu pri tých nábehoch. Je to pre nás nepekným prekvapením, lebo takto Messiho nepoznáme. Aj on sám musí vidieť, že ten jeho sebecký dribling z posledných zápasov nemá zmysel. To, že chcel dať aj on gól chápem, ale aj musel vidieť, že mu ten gól nebol súdený. Ja pevne verím, že sa Messi vráti na staré koľaje kedy presne vedel, kedy je lepšie nahrať (a nie len Fatimu, ale aj Griezimu) a kedy strieľať.

popo118

-14
2020-02-04 12:07:09

Myslim si ze chce nastrielat cco najviac golov aby mal znova zlatu kopacku

Martin77

7
2020-02-04 11:56:28

Messimu fanoušci zazlívají, že často střílí a místo, aby taky přihrál? Je to elitní útočník, který potřebuje často střílet. Kdyby dal 2 góly, tak mu nikdo neřekne ani popel, ale nepodařilo se (stane se je to jen člověk)...tak hned přijdou řeči....ježíš, proč nepřihrál. Věřím, že kdyby pokaždý přihrál a spoluhráč to neproměnil, tak by se zase řvalo, proč to nezkusí Iť on má mnohem lepší zakončení. Jinak Semedo perfekt. A nechápu, proč má Mats, tak špatný hodnocení na ostatních servrech bez něho by jsme jednoznačně prohráli, opět Barcu podržel.

bulldozer

-4
2020-02-04 12:10:04

Najlepsim brankarom celej LaLigy podla ratingov je Aitor z Levante. Ma najviac uspesnych zakrokov. Oblak a Stegen su zhruba okolo 15. miesta. Asi tolko k hodnoteniu brankarov. :)

matejj

5
2020-02-04 12:39:45

Je rozdiel chytat v levante kde nanho za zapas ide 10 striel a dostane 3 goly ako chytat v barcelone kde na brankara idu 3 strely ale tie musi chytit

Michal999

13
2020-02-04 12:02:29

k tomu Griezmanovi, take šance musi davat ale na druhej strane ma paradne nabehy za obranu a dostane min. prihravok, niekedy mi ho je až ľúto

Menoivan

-3
2020-02-04 12:35:28

Griezman nemá hodnotu 120 milionov. Vyhodené peniaze. V blízkej dobe na to doplatíme.

FCBNAJLEPSIA1

1
2020-02-04 15:41:13

V hodotení Lengleta máte chybu, namiesto nebezpečne vystrelil je tam nebezpečne vysvetlil.

2sjr

0
2020-02-04 20:36:09

Griezmann sa k nám proste nehodí. Ako hráč je dobrý no nie pre Barcu. K tomu Messiu len toľko že sebčil to je pravda no nedopraje gól i jemu, veď si sám nemôže nahrať i keď dokáže akciu začať i ukončí no roky pribúdajú i jemu.

vladimir10

0
2020-02-04 23:15:12

Nemyslím si, že chyba je v Grizmanovi. Od jeho príchodu ho Messi prehliada. Keď ešte hral Suarez, takmer všetky prihrávky od Messiho išli na neho a teraz na Fattiho. Grizman má v každom zápase horší 2. polčas a som presvedčený, že on to v tom 2. polčase jednoducho "vzdá"... Nabieha za obranu, ukazuje sa a prihrávka na neho nepríde...
Myslím, že je to veľmi slušný hráč a pracan... Nikto z útočníkov neodrobí toľko v defenžíve ako on.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.