Po mediální roztržce mezi Lionelem Messim a sportovním ředitelem Éricem Abidalem otřásala Barcelonou poslední dny krize. Ve středu, kdy se všichni od počátku úterního incidentu hráči viděli, se tým za svého kapitána postavil. Hráči měli být rádi, jak se jich Messi zastal, uvádí Sport.

Barcelona trénovala ve středu poprvé od konfliktu mezi Lionelem Messim a Éricem Abidalem. Tým se za svého kapitána při této příležitosti postavil - hráči měli být podle informací deníku Sport rádi a ocenili, jak kapitán skvadru bránil. Jinak však trénink probíhal standardně: prvních 15 minut bylo vyhrazeno pro novináře a dále hráči jako obvykle pracovali dle příkazů Quiquého Setiéna.

Mezi kapitány týmu neproběhlo žádné speciální střetnutí. Mezi Messim a prezidentem Bartomeuem pak proběhl o celé záležitosti telefonní hovor. Prezident klubu chce primárně věci uklidnit a byl by rád, kdyby Abidal ve své funkci pokračoval. Hráči prvního týmu jsou si přitom vědomi, jak těžkými časy ještě při zranění Luise Suáreze a Ousmane Dembélého procházejí. Musí tak zůstat jednotní, neboť je před nimi hned několik těžších zápasů. Právě z tohoto důvodu dobře vědí, že klíčem k vytouženým cílům je držet při sobě. 

Sport pak dále uvádí, že Messiho slova měla šatnu ještě více posilnit a spojit. Messi se tak zhostil své role kapitána v situaci, která mu sice nebyla příjemná, ale kdy věděl, že se musí ozvat. Pro tým se však už jedná o neaktuální záležitost, protože veškeré soustředění musí jít na čtvrteční pohárové utkání proti Athletic Bilbau. Pokud na konci sezony klub dosáhne svých cílů, Messiho intervence se ukáže jako klíčová pro větší soudržnost kabiny, neboť ta se tuto sezonu musela poprat již s mnoha nezdary.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Tomy11

24
2020-02-06 08:21:30

Toto nie je iba o Abidalovi...
Messi postupne a málo pokažde niečo povedal začal som to registrovať keď sa FCB nepodarilo priniesť naspeť Neymara, myslím si že dalšie velké sklamanie bolo pre Messiho vyhodenie Valverdeho a sposob ako to aj spravili a teraz vyjadrenie Abidala.
Messi mi príde po tom všetkom strašne otravený dovolím si povedať ak by sme dneska vypadli bude to mať velmi zlý dopad na celý tým FCB

emiliano

7
2020-02-06 08:31:48

Celý tím stojí za Messim ? Bodaj by nie, keď sa ich zastal slovami, že treba menovať, kto poriadne netrénuje. Toto nie je dobre. Už raz napísal Denník MD, že hráči vládnu v šatni a Pique sa ohradil, že oni vedia, čo je to za denník a odkiaľ má informácie a že či sa chce vyvolať vojna. Tým len potvrdil, že je to tak a že hráči (tí starší) naozaj vládnu a sú podráždení na kritiku. Inde si hráči nedovolia kritizovať vedenie a naznačovať, že bude vojna, ak ich budú kritizovať, pri kritike musia mlčať a plniť svoje povinnosti. Panovanie Barci v minulosti vyvolalo u starších hráčov, ktorí boli pritom, presvedčenie, že sú nedotknuteľní a nekritizovateľní. Svojho času Enrique si dovolil vynechať Piqueho zo zostavy a on pokorne priznal, že si uvedomuje, že nehrá dobre. Tak to má byť.

Samm33

-9
2020-02-06 08:33:48

Pokial tak nechceli aby Valverde odišiel, mali hrať inak. Dostali toľko šancí a furt to posrali. Messi tvrdil, že hráči na ihrisku to pokazili, lenže oni to posrali viackrát a náprava nebola nikde. Ako kapitán Leo Ešte za čias Valverdeho totálne zlyhal. Hrali sme otrasný futbal a on sa toho ide zastavať? To len slepý človek nevidel, že sme vtedy hrali jak idioti. Podpriemerne mužstva nás tlačili pravidelne. Bránili sme výsledok 1:0. Ak tu chceli Valverdeho, mali makať. Ale tak načo makať, chlapcom sa tento “luxury life” zapáčil. Ľahké tréningy, časté dovolenky, žiadne kontroly, ziadny prísny režim, Piqueho výlety za tenisom, Griezmann si v pohode vedel vycestovať na zápas NBA a kondička 0bodov. Tak najprv nech sa hráči pozrú na seba, lebo brat take veľké peniaze a posrat take veľké zápasy je hanba. Skončil som. Hnusí sa mi cely tým. Od vedenia až po hráčov a je mi to ľúto.

Tomy11

8
2020-02-06 09:29:45

Teraz je lepšie ked hráme štylom milion prihravok a nič z toho aj tak musí iba Messi niečo vymyslieť Valverde nehral pekný footbal ale hral na vysledok a štatistiky nemá zlé!!Uprimne pod Setienom to nie je dobré zatial každý zápas zle len naozaj zo štastim sme vyhrali alebo prehráme dneska to bude rovnaké...
Setien dáva tažké trening ale potom v zapase nevládzu dokonca ani Messi čo toho vela nabehá nevládze...
Každý kdo niekedy športoval vie že treba makať to je jasne ale každý ma limity!! Je tažké mať do týždna 3x dvojfazové tréning a potom este 1-2x zápas...ak neprisposobiš trening zapasom tak je to v haji to potom tak vyzerá že su 60.min odpalený a taka Ibiza beha ako srnka...
K tomu že vladnu hrači to je blbosť ale sú to svetový top hráči tak ich slovo v klube ma určitú váhu ale to je v každom klube nie iba tu...

Nick

2
2020-02-06 20:11:16

Riadnu somarinu si napisal. Milion prihravok ? Teraz mame o polovicu viac sanci ako sme mali za Valveho. Ucelovy futbal? Co je ucelove na tom, ze po streleni golu sme sa zatiahli a triasli sa o vysledok? Teraz sme sice vyhrali posledny zapas iba 2:1, ale ze by sme podali nepresvedcivy vykon, to sa mylis. Poslednych 10 minut bolo zlych, ale za prvych 80 sme mali asi 5 goloviek. Stastie neprialo. Kludne sme vsak mohli vyhrat aj 4 ci 5:1. A ze ich nici na treningoch? Kebyze ich nici, tak asi tak nebehaju v predchadzajucich zapasoch. Dako tu kondiciu nabrat musia. Uz teraz. Ak nie, s koncom sezony sa mozu rozlucit. A nepis sprostosti, ze kazdy zapas po Setienom bol zly. Ja som si 2 zapasy mimoriadne uzil. Nie ani preto, ze by sme hrali svetovo, ale preto, lebo sme hrali omnoho dynamickejsie, rychlejsie a nebezpecnejsie ako s Valverdem. Ale dobre. Mozno sa ti naozaj pacil futbal pod Ernestom. Ok. Berem. Ale v takom pripade je chyba v tebe.

RastoD

15
2020-02-06 08:47:31

no čo, každý klub máva krízy, na to nie je nič zvláštne. akurát to poznačilo a ešte bohužiaľ asi poznačí kariéru (podľa mňa) najlepšieho hráča histórie a to je o to väčšia škoda.

Federer

0
2020-02-06 20:20:20

... to poznačí kariéru ... messi je predsa súčasťou teoho čo sa tu deje. Partia starých hráčov čo drží spolu a kto vie či valverde nemusel poslúchyť ich a nie oni jeho. Len aby hod nevyhodili. A tak to dopadlo. Aj ja vidím fakt zlepšenie lenže tá nový aféra Abidal - hráči nás možno blokne dozadu. Ale trénovať MUSIA ! Tvrdo.

Federer

1
2020-02-06 20:21:25

Pardon za chyby. Píšem jedným očkom, druhým pozerám San Sebastian.

Malloy

2
2020-02-06 15:59:20

Toto co sa deje v Barcelone je strašná telenovela

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.