Neprítomnosť Luisa Suáreza je pre súčasnú Barcu obrovským problémom, na ktorý zdanlivo nemá riešenie. Okrem straty Uruguajčana totiž prichádza aj o zrejme najlepší tandem v dnešnom futbale, ktorý tvorí s Lionelom Messim. 

Spomedzi všetkých aktívnych futbalistov má na svojom konte na klubovej aj reprezentačnej úrovni Luis Suárez tretí najväčší počet gólov a asistencií. Lepší sú v týchto ukazovateľoch iba Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, hoci Portugalčan je v prepočte na jeden zápas horší.

Uruguajčan má bilanciu 1,01 bodu na zápas - v 709 dueloch strelil 458 gólov a pripísal si 260 asistencií. To v praxi znamená, že v každom stretnutí sa priemerne podieľa na jednom presnom zásahu

Messiho bilancia je 1,14, keďže strelil v 885 dueloch 703 gólov a pripísal si 406 asistencií. Cristiano odohral 975 súbojov, v ktorých skóroval 724-krát a má 251 gólových prihrávok. Jeho bilancia je 0,98. 

Suárezovo zranenie má na jeho mužstvo citeľný vplyv. Výrazne sa však dotýka aj jeho blízkeho priateľa Lionela Messiho, pre ktorého predstavuje tradičného asistenta. Bez Uruguajčana argentínsky futbalista neskóroval už štyrikrát po sebe, hoci zaznamenáva oveľa viac prienikov. Z posledných 40 prienikov však strelil jeden gól. 

Naopak, počas posledných dvoch mesiacov so Suárezom strelil Messi v šiestich zápasoch päť gólov a pripísal si jednu asistenciu. Bez neho skóroval raz a na šiestich góloch sa podieľal asistenciou. 

Je zrejmé, že Messiho dopad na hru blaugranas je aj naďalej nesmierne silný, hoci evidentne trpí jeho strelecká forma. Tak či onak, zrejme nikto nepochybuje, že je v súčasnosti najlepším hráčom celej ligy.

V 2 280 minútach má na svojom konte počas tejto sezóny 19 gólov a 16 asistencií. 14 presných zásahov zaznamenal v Primere División, vďaka čomu mu patrí pozícia najlepšieho strelca pred druhým Benzemom (13). Suárez medzitým strelil v 1 756 minútach 14 gólov a pripísal si 11 asistencií. V boji o pichichi je aktuálne tretí. 

Popri Luchovej absencii dostáva najväčší priestor na pozícii hrotového útočníka Griezmann. Francúz strelil 13 gólov a pripísal si štyri asistencie za 2 626 minút. Ansu, ktorý je v súčasnosti súčasťou ofenzívneho tridentu, má v 995 minútach päť gólov a jednu asistenciu.

Zdroj: sport
Foto: sport

PETERKRIZAN

top komentár
40
2020-02-20 07:30:30

pretože on jediný okrem Messiho je schopný podstúpiť individualne riziko klučky či prihravky spojené zo stratou lopty,čo mu je často vyčítane,ostatní hraju na istotu,klučom uspechu atalanty bergamo proti valencii vcera bolo presne to,zaloha a utok neustale provokovali štastie individualnymi pokusmi na hranici rizika,v pripade straty zodpovedy pressing nastal,v pripade uspechu okamzite prečislenie,presne to je styl hry kloppa v liverpoole,nie vzdy to vyjde v jednotlivom zápase ,ale v dvojzápase takmer urcite,čo je klučom k uspechu v sutaži zvanej liga majstrov,naš stred pola hraje takmer vsetko na istotu čo ječitatelne,ved ˇuz pomaly nevidno klučku od busiho,jonga,rakitiča,vidala či artura,a prihravky na istotu,futbal ide dnes smerom primeraneho rizika,preto je messi genialny,lebo v mnohych pripadoch skuša veci zdanlivo dopredu prehrane a onodiv sa svete mu to vo veľkom percente vychadza ,vtedy je on aj barca efektivna,nesmie vsak byť jediny v muzstve,zranenim suareza,presne tato hrozba v utoku zanikla,goly su vydrete,upotene a muzstvoje citatelné

Nitram

22
2020-02-20 08:20:05

Pekne si to napísal. Tvrdím to už dlhšie, v Barcelone sa pokúsi 1 na 1 len Messi a občas sa pridá ešte Fati, krásne to bolo vidieť posledné zápasy. Tak sa úspech nedostaví.

RastoD

20
2020-02-20 09:23:57

ešte by som doplnil, že ako jeden z mála hráčov strieľa z rôznych pozícií a vie z nich aj trafiť. podobne ako Messi.

quentin

6
2020-02-20 13:16:26

Nazdar, Peter. Často napíšeš koment, pri ktorom rozum ostáva stáť alebo sa s ním absolútne nedá súhlasiť. Veľakrát sú Tvoje komenty, ale dokážeš ich zabiť akousi "nevhodnosťou". Tentokrát si to ale dal "na Pána". Ako tento koment, tak i ten ďalší sú perfektné! Pokračuj takto ďalej. Za mňa máš 1 plus. Prepáč, hlasovať sa 100krát nedá...

PETERKRIZAN

15
2020-02-20 08:33:18

Fati má obrovsky priestor na zlepšenie,jeho chvaliť či kritizovať v tejto fáze je bezpredmetne,ak využije svoj potencial,raz bude bezpochyby lidrom Barce,ale k tomu treba ešte veľa prace,pevné zdravie a hlavne spravne rozhodnutia,myslím,že čiha naňho vela nastrah,halvne najblizsie 3 roky,tie budu najdoležitejšie

plcd

1
2020-02-20 21:11:51

A plačko nemá ani na naše "drevo" Suaréza?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.