Z Philippeho Coutinha sa pre Barcelonu stáva horúci zemiak. Katalánci nedokážu nájsť klub, ktorý by Brazílčana kúpil aspoň za 80 miliónov eur. Na druhej strane si jeho návrat na Camp Nou nemôžu dovoliť.

Kataláncom sa podarilo poslať Coutinha na hosťovanie ešte pred rokom. Bayern Mníchov má stále možnosť získať po sezóne Brazílčana do svojich služieb za 120 miliónov eur, ale už aj z vyjadrení predstaviteľov nemeckého celku je jasné, že k tomu nedôjde. Coutinho totiž svojimi výkonmi v drese Bavorov nezaujal. Katalánci pritom za Coutinha stále dlžia 75 miliónov eur na amortizačných poplatkoch.

Nikto na trhu totiž nie je ochotný zaplatiť za hráča aspoň 80 miliónov eur. A vzhľadom na pandémiu koronavírusu je jasné, že následná ekonomická situácia zatrasie aj futbalovým prestupovým trhom. Najschodnejším scenárom je poslať Coutinha na hosťovanie aj na ďalší rok, ale problém je jeho plat na úrovni 13 miliónov eur ročne, ktorý si nevie dovoliť ani katalánsky klub.

V roku 2021 by sa amortizačné poplatky mali priblížiť k hranici 50 miliónov eur a z možného prestupu môžu Katalánci následne aj niečo zarobiť. Brazílčan si to najpravdepodobnejšie namieri do anglickej Premier League, kde si počas pôsobenia v Liverpoole urobil veľmi dobré renomé. Záujem o jeho služby majú Chelsea, Manchester United a Tottenham.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2020-03-25 11:12:30
Do Bayernu nešiel na hosťovanie za 20m.? Treba poslať na hosťovanie/prestup Dembeleho a jeho plat dostane Coutinho
2020-03-25 14:12:45
Nebude na žiadny plat týmto hviezdam pokým sa neuvedomia a nepôjdu dole s platmi.A ak si dakto myslí že niekde mu v tejto situácii dajú toľko koľko zarábajú tak je na veľkom omyle.ale toto je veľká chyba vedenia že zvyšovali platy do extrémne vysokýc h ciastok.A tu je výsledok hráči sú nenazrany vidia len peniaze klub je druhoradý.Ak nebudú chcieť brat 30% zato že sedia doma na riti tak stopnúť úplne platy a komu sa nepáči a neváži si ako sa o neho klub staral tak nech ide inde.