Katalánci odohrali prvý zápas na Camp Nou po obnovení La Ligy po pandémii koronavírusu. Víťazstvo nad Leganés, ktorý bojuje o záchranu, sa podľa predpokladov nerodilo ľahko. Barcelona v každom prípade po výhre 2:0 získala ďalšie dôležité body do tabuľky.

Zápas sa začal s celkom značnými problémami Blaugranas, ktorí mohli veľmi ľahko prehrávať, keď zakončenie Javiera Erasa do prázdnej bránky vykopol Lenglet. Neskôr Guerrero trafil žrď ter Stegenovej bránky. Katalánci sa následne zobudili a Leganés do väčšej šance viac nepustili, no mali problémy s pevnou defenzívou súpera. Skóre duelu otvoril Ansu Fati na konci prvého polčasu a druhý gól mužstva pridal Leo Messi v druhom polčase, keď premenil pokutový kop. 3 body sú doma, výkon mužstva trochu zaostával za očakávaniami a takéto sú známky:

Aj po obnovení sezóny v La Lige bude hodnotenie nasledovné -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,8

Nemecký brankár mal v úvodných minútach, čo robiť a nebyť Lengleta, aj by inkasoval hneď v 10. minúte. Len šťastie zabezpečilo, že Barcelona dohrala zápas s čistým kontom. Ter Stegen počas celého zápasu zaznamenal v podstate len jeden zákrok - jednu strelu vykopol Lenglet spred čiary, druhá trafila žrď a tú tretiu Marc chytil.

Sergi Roberto - 6,3

V tomto zápase sme zo strany odchovanca veľa nevideli - v úvode zápasu zaspal pri rohovom kope, z čoho Leganés vyťažil príležitosť. Potom dlho nič. Za zmienku možno stojí pološanca, ktorú pripravil pre Griezmanna.

Piqué - 6,9

Ďalší zápas pre stopéra, v ktorom zaznamenal úspešnosť prihrávok nad 95%, zatiaľ čo odohral 87 lôpt. Do štatistík si pripísal 5 dlhých prihrávok, z toho jedna viedla k šanci. Bývalý španielsky reprezentant si zastal svoju úlohu počas celého času stráveného na trávniku, no bol nepríjemne nakopnutý a musel striedať.

Lenglet - 7,7

Francúz sa vrátil do základnej zostavy Barcelony po jedno zápasovej stopke pre žlté karty, ktorú si odpykal na Malorke. A predviedol fantastický výkon - už v úvodnej fáze zachránil mužstvo od istého gólu, keď loptu odkopol spred bránkovej čiary. Zaznamenal 124 prihrávok a z toho až neuveriteľných 97% našlo svojho adresáta. Jeden z najlepších hráčov na ihrisku.

Firpo - 6,9

Junior Firpo nahradil Jordiho Albu, keď Španiel kvôli kartám nemohol nastúpiť. 23-ročný bek vytvoril gólovú šancu, ktorú Griezmann nevyužil. Jeho hra však ukázala jasné odhodlanie a zanietenie.

Rakitić - 6,9

Rakitić proti Leganés nahradil Vidala na poste ľavého záložníka, no neskôr, keď Setién stiahol Busquetsa, presunul sa na post defenzívneho záložníka. Chorvát zahral na oboch pozíciách bravúrne, vedel podržať loptu, zastavoval protiútoky súpera zatiaľ čo neustále posielal loptu na útočníkov za obranu súpera.

Busquets - 6,7

Netypický zápas v podaní odchovanca La Masie. Sústavne sa snažil akoby dostať vyššie zo svojej pozície, aby bol schopný ponúknuť extra možnosť na prihrávku v útočnej tretine ihriska. Vyhral 75% súbojov, ale počas hodinového pobytu na trávniku ho Leganés poriadne neotestoval.

Arthur - 6,6

Brazílčan sa vrátil do základu potom, čo proti Malorke trochu vydýchol, ale podobne ako Sergi Roberto či Busquets, aj Arthur v zápase akosi nežiaril. Zaznamenal 92% úspešnosť prihrávok a v podstate nič nestojí za zmienku. V 73. minúte ho nahradil Riqui Puig.

Messi - 8,3

Ďalší zápas, ďalší výkon hodný hráča zápasu zo strany Messiho. Argentínčan vytvoril množstvo šancí neustálym nabiehaním a prerážaním presingu zo strany Leganés. Zaznamenal 6 driblingov, získal pre mužstvo pokutový kop, ktorý aj premenil.

Griezmann - 6,9

Francúz odohral značne lepší zápas v porovnaní s tým na Malorke, kde jeho výkon bol sklamaním. V 66. minúte aj skóroval, ale kvôli postaveniu mimo hru zo strany Nélsona Semeda, bol ten gól anulovaný. Francúz však počas zápasu neúnavne nabiehal do priestoru, čo významne pomáhalo lámať defenzívu súpera.

Fati - 7,5

17-ročnému mladíkovi leží pri nohách celý svet a niet divu. Perla La Masie otvorila skóre náročného duelu skvelou strelou z diaľky v minimálnom priestore. Mladík v tejto sezóne La Ligy zaznamenal už 5 gólov, viac ako Hazard a Bale dokopy.

Náhradníci

53' Semedo - 6,7

Semedo nahradil Roberta v úvodných minútach druhého dejstva a ukázal oveľa lepšiu chémiu so stredom poľa a s Messim ako Roberto. Vytvoril gól, ktorý však bol Griezmannovi v 66. minúte anulovaný.

54' Suarez - 6,1

Uruguajčan potrebuje niekoľko zápasov, aby sa po zranení dostal do tempa a zápas s Leganés to len potvrdil. Na ihrisko sa dostal v 54. minúte, ale nevideli sme ho v ničom, čo by Leganés nejakým spôsobom ohrozilo.

63' Vidal - 7,2

Vidal sa na trávniku ukázal tentokrát v úlohe náhradníka, ale jeho výkon to neovplyvnilo a predviedol opäť tú istú úroveň ako zo zápasu proti Malorke. Včera zahral približne 30 minút a do stredu poľa vniesol energiu a iskru. Vytvoril dvojicu gólových príležitostí a až na jeden vzájomný súboj vyhral všetky ostatné.

73' Puig - 6,9

Culés si prišli na svoje - Riqui Puig nahradil Arthura na posledných 20 minút a urobil viac ako Brazílčan za 70. Donútil Cuellara k dvom veľmi dobrým zákrokom, vyhral 3 z 5. duelov. Puig ukázal ako sa má bojovať o miesto v zostave a radi by sme v nasledujúcich zápasoch videli viac minút pre tohto odchovanca.

73' Umtiti - 5,9

Umtiti sa do zápasu dostal kvôli zraneniu Gerarda Piquého. Odohral 20 minút, videl žltú kartu a v ďalšom zápase proti Seville má stopku kvôli trestu za 5 žltých kariet.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
SKMarso Admin
2020-06-17 10:41:24
V sporte berú riadne drogy. Že Firpo a Rakitič 5, po dlhej dobe obaja zahrali dobre. A Antoine s Fatim rovnaká známka? Toho maníka, čo tam prideľuje hodnotenia, by mali vyhodiť :D
2020-06-17 10:48:12
Ale konečne na Camp Nou poriadna atmosféra