Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú videokonferenciu pred zápasom s FC Sevilla, na ktorej odpovedal na otázky novinárov. Setién vysvetlil dôvod absencie Sergiho Roberta a Frenkieho de Jonga a takisto sa vyjadril k rozhodnutiu UEFA súvisiaceho s návratom Ligy Majstrov.

Sevilla

"Je to ďalší zápas, ktorý je veľmi dôležitý a chceme ho vyhrať, pretože vtedy sa priblížime k titulu. Ak sa nám to podarí na tak ťažkom štadióne, naša viera v samých seba narastie. Sevilla hrá vynikajúcu sezónu, v posledných dvoch zápasoch sa ukázala z dobrej strany. Majúc na pamäti naše posledné zápasy, napriek priaznivým výsledkom pre nás, boli veľmi vyrovnané a náročné. Čelíme mužstvu, ktoré nám narobí množstvo problémov, preto musíme zahrať na najvyššej úrovni, aby sme sa mohli tešiť z troch bodov. Je to jeden z najsilnejších tímov v lige, dokáže nebezpečne útočiť a vytvárať si príležitosti. Sevilla je solídna aj v obrane. Neustále musíme byť koncentrovaní. Zápas môžeme prehrať v 1. alebo 90. minúte. Bude veľmi ťažké zabrániť súperovi, aby strelil gól. Je pravda, že v zápase s Leganés sme sa neprezentovali najlepšie, ale mali sme svoje šance. Vyše 65 minút sme boli na súperovej polovici, čo je veľmi dôležité a nie jednoduché."

Sergi Roberto a Frenkie de Jong

"Pokiaľ ide o Sergiho Roberta, je to pre nás nepríjemné prekvapenie, neočakávali sme, že vypadne z hry. Uvidíme ako sa bude vyvíjať jeho situácia. Ak bude schopný ovládnuť bolesť, vráti sa do mužstva. V zápase s Leganés znášal ťažkosti veľmi dobre. Čo sa týka Frenkieho, ten mal isté problémy, ktoré neustúpili, preto sme sa rozhodli, že si musí oddýchnuť. Budem radšej, ak nebude dostupný na jeden zápas, než na štyri ďalšie. Teraz hráme zápas každé 3 dni, čo nie je normálny cyklus. Ak by prestávka medzi zápasmi bola dlhšia, možnože by sa vrátil skôr. Je to silný hráč, ktorý nám dáva veľa, ale máme za neho náhradu. Dúfam, že sa rýchlo zotaví."

Luis Suarez

"Aj napriek tomu, že v predchádzajúcich zápasoch nazbieral nejaké minúty, musíme pamätať na to, že stále je v procese návratu k plnej dispozícii. Je pravda, že každým dňom je na tom lepšie, ale o tom, či nastúpi v základnej zostave sa rozhodnem, keď s ním budem hovoriť. V súčasnosti nie je pripravený na to, aby odohral celý zápas."

Arthur

"Na tému budúcnosti som sa s ním nerozprával, nie je to téma, ktorá ma znepokojuje. Zaujíma ma to, aby bol na 100% sústredený v Barcelone, pretože teraz je najdôležitejšie práve to. Potom budeme diskutovať o iných záležitostiach."

Liga Majstrov

"Tieto zmeny nepovažujem za dobré. Nielen pre Barcelonu, ale pre všetkých. Pri dvojzápase máte možnosť napraviť chyby, ale teraz tento priestor nie je. Všetci by sme preferovali dvojzápasy, ale situácia je taká, aká je a musíme sa prispôsobiť. Dúfam, že odvetu s Neapolom budeme hrať v Barcelone. V Neapole sme hrali proti plným tribúnam, ktoré podporovali svoje mužstvo."

La Liga

"Samozrejme, že verím, že sme schopní vyhrať zostávajúcich 9 zápasov. Nie je to isté, ale s týmito hráčmi to je možné. V dvoch zápasoch sme strelili 6 gólov a neinkasovali ani jeden. Perspektíva je dobrá, ale pravdepodobné je aj to, že v istom momente zakopneme. Získať všetky body nie je jednoduché."

Kľúčové kolo

"Nemyslím si to, často sme videli prekvapenia a nikto sa tomu nemôže úplne vyhnúť. Musíme myslieť na každý zápas a pokúsiť sa udržať náš náskok. V súčasnosti našťastie všetko záleží len od nás, naháňať nás musia súperi. Taká je situácia."

Odveta s Neapolom

"Odvetu chceme hrať na vlastnom štadióne v opačnom prípade bude mať náš súper výhodu vďaka zápasu pred plnými tribúnami a podpore fanúšikov. Do zápasu zostáva ešte veľa času. Je pravda, že Neapol zahral dobre vo finále Talianskeho pohára, ale náš zápas je ešte veľmi vzdialený."

700 Messiho gólov

"O tom sa musíte porozprávať s Leom. Bolo by dobré, ak by sa mu to podarilo dosiahnuť už v tomto zápase. Cestujeme na ťažký štadión a musíme zahrať čo najlepšie. Ide o čísla, ktoré dosiahne len málokto. Snáď strelí svoj 700. gól a potom ešte ďalšie."

Hra bez fanúšikov na Sánchez Pizjuán

"Asi to pre nás bude prospešné, uvidíme. V niektorých zápasoch sú dôležité momenty, počas ktorých fanúšikovia ženú svoje mužstvo, pretože možnože využijeme skutočnosť, že tribúny budú prázdne."

Ansu Fati

"Budem sa k nemu správať tak ako doteraz. Našťastie už nemá fyzické problémy. Je to 17-ročný chlapec, s jeho rozvojom musíme zaobchádzať opatrne. Existuje veľa vecí, ktoré o sebe ešte nevie a my mu chceme pomôcť, aby ich spoznal. Snáď si udrží kvalitu z predchádzajúceho zápasu."

Fati, Griezmann a Braithwaite

Sú to traja hráči rôznej charakteristiky. Máme šťastie, že ich máme všetkých v mužstve a môžeme využívať ich vlastnosti v konkrétnych zápasoch."

Antoine Griezmann

"Je to hráč, ktorý aj napriek hraniu na krídle často zbieha do stredu poľa a hľadá si miesto. V skutočnosti niekedy musí hrať častejšie na kraji ihriska, ale dokáže sa tomu veľmi dobre prispôsobiť. My mu nekážeme, aby behal popri čiare, je to iný profil hráča. V strede poľa nám dáva veľmi veľa."

Leo Messi

"Je normálne, že hráč, ktorý hráva vyše 14 rokov najlepšie pozná svoje telo a možnosti. Hráči získavajú skúsenosti a vedia, koľko si toho môžu dovoliť a kedy by si mali oddýchnuť."

Ousmane Dembélé

"Jeho rehabilitácia prebieha dobre. Svoju prácu robí dobre, aby sa mohol vrátiť na ihrisko. Uvidíme, kedy sa bude môcť pripojiť k mužstvu, v súčasnosti to ešte nie je možné."

Choroba Juana Carlosa Unzuého

"Pokiaľ on sám nič nepovie médiám, ja budem mlčať."

Riqui Puig

"Blahoželal som mu k poslednému vystúpeniu, na trávnik vybehol motivovaný a vniesol veľké oživenie. Škoda, že sa mu nepodarilo streliť gól. Počas tréningov tvrdo pracuje a vyzerá dobre. Chceme, aby to isté ukázal aj počas zápasov. Neviem, kedy teraz dostane šancu, ale som presvedčený, že skôr či neskôr sa tak stane, pretože si to zaslúži."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-06-18 17:59:42
Pozrel by som si útok v zložení : Fati-Braithwaite-Messi :)
2020-06-18 18:07:06
Na najvyššej úrovni už nehráme minimálne 2 - 3 roky :D