Barcelona vo včerajšom zápase na Sánchez Pizjuán len remizovala a boj o titul už nemá vo vlastných rukách. Mužstvo Quiqueho Setiéna má stále problémy v zápasoch na ihriskách súperov. Katalánci vyhrali len 6 z 15. zápasov tejto sezóny na výjazdoch v La Lige.

Sevilla sa tentokrát nemohla oprieť o podporu domácich fanúšikov, keďže Sánchez Pizjuán bol prázdny. Barcelona však aj napriek tomu nedokázala zdolať svojho súpera na jeho ihrisku. Takáto situácia sa stala už po 12-krát v tejto sezóne. Všetko sa začalo hneď v prvom kole, keď Barcelona prehrala na San Mamés s Athletic Club po góle Aritza Aduriza 1:0. Na ďalšie zakopnutie sme nemuseli dlho čakať, pretože Katalánci hneď v treťom kole len remizovali na pôde Osasuny 2:2. Bezgólovú remízu s Borussiou Dortmund v Lige Majstrov v Signal Iduna Parku nemožno považovať za zlý výsledok, ale prehra s Granadou na jej štadióne 2:0 je na zamyslenie. Barcelona nedokázala získať plný počet bodov ani v jednom z prvých štyroch zápasov. Keď sa zdalo, že Blaugranas sa začne dariť po výhrach nad Getafe a Eibarom, prišla prehra v Levante 1:3. Katalánci potom nedokázali vyhrať ani nad Realom Sociedad (2:2) a Espanyolom (2:2).

Výmena Ernesta Valverdeho za Quiqueho Setiéna však na formu mužstva na ihriskách súperov nemala vplyv. Barcelona hneď v prvom výjazdovom zápase s novým trénerom prehrala s Valenciou 0:2. Odveta s Athletic Club na San Mamés, tentokrát v Copa del Rey sa takisto nevydarila, keď Blaugranas po prehre 0:1 dokonca vypadli z pohára. Mužstvo Setiéna už začiatkom februára prišlo o možnosť získať jednu trofej v tomto ročníku. Katalánci následne neboli schopní poraziť Neapol na jeho štadióne v Lige Majstrov, keď remizovali 1:1 a prehrali jeden z kľúčových súbojov v La Lige - zápas s Realom Madrid na Bernabeu 2:0. Teraz prišli o dva dôležité body v súboji s FC Sevilla. Bilancia 9 výhier, 6 remíz a 6 prehier je pre tak veľký klub ako Barcelona nepriaznivá a to najmä preto, že nielen výsledky sú zlé, ale aj samotná predvedená hra.

Platí však, že by sme nemali problémy Barcelony zúžiť len na zápasy na ihriskách súperov, pretože predvedená hra nie je dobrá už dlhšie obdobie. Doma sa však Blaugranas zatiaľ darí zápasy vyhrávať, keď na Camp Nou získali 43 z 45. možných bodov v tomto ročníku. Vonku? 22 z 45... Na zamyslenie je aj výsledné skóre. Katalánci doma nastrieľali 47 gólov, inkasovali len 12.. Na ihriskách súperov je to 22:19.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-06-20 13:37:44
Vyjadrím sa k včerajšiemu zápasu.

Môže nás mrzieť šanca zo začiatku prvého polčasu, keď Messi hľadal obsadeného Suaréza namiesto úplne voľného Rakitiča. Nepochybujem o tom, že by to bol gól.
Zo začiatku som si hovoril, že dnes hráme dobre, ale postupom času zo mňa tá eufória vyprchala.
Táto strata dvoch bodov nás môže vyjsť veľmi draho vzhľadom na to, keď sa pozriem na výkony Realu a na rozpis zápasov, tak sa začínam obávať. A to môžme Ter Stegenovi ruky, nohy bozkávať, to sme mohli dopadnúť ešte aj horšie.
Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale takáto záloha by v PL neobstála ani voči poslednému tímu tabuľky. Bojovník Vidal nebude môcť hrať každý zápas. Bohužiaľ len bojovnosť jedného hráča nestačí, nám k tomu chýba kreatívny záložník, ktorý sa nebojí tvoriť, vziať zodpovednosť na seba.
My ako fanúšikovia chceme vidieť pekný futbal, len úprimne si povedzme, že Barca nemá na to ani typológiu hráčov aby hrala pekný, kombinačný a svižný futbal. Jediný Frenkie, ale to je málo. Arthur je pre mňa veľkým sklamaním.
Áno, proti súperovi ktorý je zaparkovaný v obrane sa ťažko útočí, práve preto to treba zrýchliť. My namiesto toho všetky protiútoky spomalíme a počkáme kým sa súper stiahne a potom začíname znova on stopérov.
Trúfam si povedať, že Fati mal nastúpiť min. v druhom polčase, presne taký typ hráča nám tam chýbal. Braithwaitovi zápas moc nevyšiel, ale o nejakom slávnom výkone iného hráča nemôžem hovoriť, samozrejme okrem Lea, ktorý je vždy rozdielový aj keď mu to nejde. Mimochodom, škoda toho priamaku, brankár bol už prekonaný.
No nič, už si nemôžeme dovoliť žiadnu stratu. A o to väčší tlak bude vyvíjaný na nás, ale dúfam, že to pre nás, náš tím, skončí so šťastným koncom.
2020-06-20 14:27:05
Nech si hovorí kto chce čo chce, ale včera by sa nám určite hodil ba aj tam chybal Dembele.