Madridský denník Marca je názoru, že zranenie Frenkie de Jonga je veľkou šancou pre Riquiho Puiga. Setién až do tohto momentu priveľmi nenasadzoval do zápasov mladých hráčov. Okolnosti však trénera Barcelony nútia k zmene svojho rozhodnutia.

Zranenie Frenkieho de Jonga je pre Barcelonu nespochybniteľný problém, najmä po zápase so Sevillou, kedy sa jasne ukázalo, že záloha v zložení s Rakitićom a Vidalom mala problémy s tvorbou hry. Holanďan môže z hry vypadnúť na 2-3 týždne čo by znamenalo, že by vynechal niekoľko zápasov. V každom prípade je to šanca pre iných - najmä pre Riquiho Puiga, ktorý má možnosť preukázať svoje schopnosti a presvedčiť o svojich kvalitách aj Setiéna. Najatie tohto trénera malo byť impulzom pre celú La Masiu a mladí hráči sa už aj tešili na svoje šance. Aspoň na základe vyhlásení Setiéna na začiatku jeho cesty na Camp Nou. Nádeje mladíkov narástli hneď po prvom zápase s Granadou, v ktorom sa Puig objavil na trávniku na 20 minút a pričinil sa o rozhodujúci gól. Zdalo sa, že po ére Ernesta Valverdeho svitalo mládeži na lepšie časy. Predovšetkým v prípade Riquiho Puiga, ktorého talent je známy po celom svete. Čas však ukázal opak.

Nový tréner prestal nasadzovať mladých hráčov do zápasov s takou ochotou akú ukázal na začiatku. Čo viac, počas tlačových konferencií zdôrazňoval, že títo hráči ho nepresvedčili a musia byť lepší od hráčov prvého tímu, aby si vyslúžili šancu aj na trávniku. Puig od príchodu Setiéna strávil na trávniku len 112 minút, hoci je potrebné dodať, že počas Valverdeho pôsobenia sa v tejto sezóne na ihrisku ani len nemihol. Okolnosti však môžu priať Puigovi, ktorý môže dostať viac príležitostí.

Intenzívny kalendár a dlhá prestávka od hry nútia trénera rotovať, aby sa hráči nepreťažili. Možnosť uskutočniť počas zápasu až 5 striedaní uľahčuje riadenie kádra. Puig dostal od Setiéna po obnovení sezóny zatiaľ 20 minút, ale táto minutáž môže počas nasledujúcich kôl narastať. Tréner Barcelony v súčasnosti nemá k dispozícii ani De Jonga, ani Sergiho Roberta, takže v zálohe zostal Busquets, Arthur, Rakitić a Vidal. Nie je vylúčené, že Puig sa na trávniku v niektorom zápase objaví dokonca aj v základe.

Pre 20-ročného odchovanca La Masie ide o jedinečnú možnosť zabojovať o lepšie postavenie v kádri prvého tímu. Puig takmer po celú sezónu pracuje s tímom, ale či Setién, alebo predtým Valverde, mu nedôverovali natoľko, aby mu dopriali väčší priestor. V zápase s Leganés však mladík priniesol viditeľné oživenie do hry Blaugranas, bol dynamický, dribloval a pokúšal sa o rýchle prihrávky z jednej alebo sa snažil prichádzať s netradičnými riešeniami. Ak sa mu bude takto dariť aj naďalej, môže pomôcť nielen sebe, ale aj celému mužstvu, ak berieme do úvahy posledné výkony zverencov Quiquého Setiéna.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-06-23 19:47:10
Musím říct, že přístup Setiena je pro mě zklamáním. Chce to zřejmě i trochu štěstí (smůly), aby se mladí díky absencím dostali do sestavy. Na začátku jsem byl zastáncem Setiena, ale on jakoby začal zapírat sám sebe a staví to jako Valvič-a to mě sere. Všichni asi vidíme, že bránění není ten hlavní talent Puiga, ale co se týče aktivity, vize v útoku, je super. Úkolem trenéra by mělo být to, sestavit to tak, aby tam byli tvořiví hráči, ale i ti dobří dozadu (například Busi, Vidal, Puig nebo DeJong, Arthur, Puig...). Aktuálně tvoří hlavně Messi a to je prostě málo. Pokud se jeho přístup nezmění, tak by bylo lepší změnit po sezoně trenéra. Navíc mě dost překvapilo, že se trochu nebije za Arthura, ale klidně ho nechá prodat...
2020-06-23 20:07:44
Ked si spomeniem ako k nam nastupoval a jeden z jeho vyrokov bol...Slubujem fanusikom ze toto muzstvo bude hrat pekny futbal....:-( ma moznost pet krat za zapas striedat,unikatna moznost dat sancu aj mladym,hrame kazde syri dni,nasi 30-nici evidentne nemaju kondiciu na viac ako polcas...a on necha tych mladych chalanov sediet na lavicke...je to nad moje chapanie...alebo mozno nevidime co sa v klube robi za zatvorenymi dvermi a kto vlastne o zostave a pripadnych striedaniach rozhoduje..mozno je Setien len figurka a nitky zo zakulisia potahuje nejaka seda eminencia.Takze si myslim ze Puig si z casu na cas zahra,ale nie som velmi optimista ze to bude tak casto aby mu to mohlo vyniest miesto v zakladnej jedenastke....ved ked si Barto precital ci pocul vyhlasenie Rakitica ze je v zivotnej forme a este vela rokov dokaze hrat na vrchole...no davaj sancu hrat ,,nejakemu" Puigovi........ :-(