Médiá očakávajú, že výmena Arthura za Pjanića sa oficiálne oznámi už čoskoro. Tento ťah zo strany vedenia umožní zhromaždiť všetky potrebné financie z predaja hráčov v navrhovanom rozpočte pre prebiehajúcu sezónu.

Katalánci musia do konca júna predať hráčov v sume 124 miliónov eur a vďaka odchodu Arthura sa im to aj podarí. O tom sme písali bližšie v tomto článku. Keď niekdajší prezident Jose Lluiz Núñez nedal Johanovi Cruyffovi zelenú k podpisu nových hráčov, Holanďan uviedol, že "peniaze by mali byť na trávniku a nie v banke". V súčasnosti sa však zdá, že tie banky predsa len vládnu.

Finančné rozhodnutie

Pjanić a Arthur rozhodne nemajú hodnotu na úrovni 60 resp. 70 miliónov eur, ale kluby predajné sumy v oboch prípadoch nadhodnotili preto, aby si pomohli v účtovníctve. Túto záležitosť sme rozobrali v tomto článku. Pjanić vyjde Barcelonu reálne na približne 30 miliónov eur a táto suma sa v amortizácii rozloží počas dĺžky trvania jeho kontraktu. Pre Kataláncov sa však vôbec nejedná o zásadný úder, keďže na zmluvy hráčov minula stámilióny eur a to berieme do úvahy aj zmluvy pre hviezdy v mužstve ako Messi, Piqué, Suarez a Griezmann. Madridský denník Marca tvrdí, že Bartomeu nájde riešenie pre nasledujúcu sezónu a problémy bude musieť riešiť nasledujúce vedenie.

Futbalové rozhodnutie

Vyššie spomenutá výmena sa dá prinajlepšom opísať ako kontroverzná, ak vezmeme do úvahy, že Arthur má len 23 rokov. Aj napriek tomu, že jeho posledné výkony na trávniku nie sú najlepšie. Zapadol do herného štýlu Barcelony, mnohí ho považovali za možného nástupcu Xaviho Hernándeza a určite by si zaslúžil viac možností ukázať svoj potenciál. Ak by sa Barcelona netopila vo finančných problémoch, tú šancu by aj dostal.

Čo sa týka Pjanića, na Camp Nou bude zarábať raz toľko ako Brazílčan doteraz. Vzhľadom na svoj vek sa pripojí ku skupine veteránov ako Rakitić a Vidal - pritom obaja sú dostupní na prestupovom trhu a Barcelona ich chce predať. Okrem toho je nutné poznamenať, že prvý rok je pre nových hráčov na Camp Nou veľkou výzvou, keďže adaptovať sa na herný štýl Blaugranas nie je úplne jednoduché.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
Marian Premium
2020-06-26 14:27:00
B4brák Am4tér R4kovina Tlčhub4 Odp4d M4gor Eun5ch Uboži4k
B. A. R. T. O. M. E. U.
2020-06-26 14:57:31
Skor ma zaujima preco tie financie nedobiehame predajom 30nikov ale mladych....