FC Barcelona nedokázala zvíťaziť v ďalšom zápase na ihrisku súpera. Tentokrát 2 body stratila na Balaídos po remíze s Celtou Vigo 2:2. Niektorí hráči v zápase prekvapili, iní zas výkonom nenadchli. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen – 7

V zápase predviedol veľkú hrúbku, keď jednu zo svojich prihrávok poslal priamo na kopačku súpera. Za to však nepykal. Na druhej strane vytiahol skvelé zákroky pri zakončeniach Mendeza či dvakrát od Nolita. Najmä druhá šanca od Nolita bola čistá tutovka, no Ter Stegen v nadstavenom čase zápasu zachránil mužstvu aspoň jeden bod.

Semedo - 6,3

V zápase sme z jeho strany videli inteligentné nábehy a často ho hľadal aj Messi. V útočnom priestore mu však stále chýba kvalitnejšia finálna prihrávka, ale vo všeobecnosti podal dobrý výkon.

Piqué - 6,8

Už v počiatočnej fáze zápasu mohol otvoriť skóre, no jeho hlavička po rohovom kope skončila len na brvne. Po väčšinu zápasu sa však musel držať v obrane, keď Umtitiho pozičná hra nebola na najlepšej úrovni.

Umtiti - 5,4

Prvý gól Celty Vigo? Ťažko povedať, kde bol Umtiti. V zápase bol stratený, hral zle v mnohých ohľadoch. V prvom štarte od marca si veru neviedol dobre.

Alba - 6,4

Predviedol fantastický blok, ktorým zabránil istému gólu súpera, ktorý by týmto vyrovnal na 1:1. Podal dobrý výkon, dobre spolupracoval s Ansu v útoku.

Vidal - 6,1

Čiľan v zápase tvrdo pracoval, ale stratil iskru, s ktorou nabiehal do pokutového územia súpera a v posledných týždňoch strieľal dôležité góly. Jeho hra jej bez tohto elementu dosť sterilná.

Rakitić - 7

Jeho zlá prihrávka v strede poľa viedla k protiútoku súpera, z ktorého padol gól. Okrem toho odohral výborný zápas a perfektne nahradil Sergia Busquetsa na poste defenzívneho záložníka.

Puig - 6,6

V základnej zostave v La Lige sa objavil prvýkrát a odohral dostatočne dobrý zápas na to, aby si miesto v základe udržal. Vždy sa snažil dostať s loptou dopredu, vie, kedy ju podržať a kedy využiť jeden či dva dotyky.

Messi - 8,5

Prihral na všetky góly mužstva a bol neustálym zdrojom kreativity. Mínusom je jeho strelecký forma. Má šance, ktoré kedysi premieňal s úplnou ľahkosťou, no teraz sa nedokázal zapísať na streleckú listinu už v troch zápasoch v rade.

Suarez - 7,9

Typický zápas od Suareza. Stalo sa, že v niektorých okamihoch z jeho hry boleli oči, ale v dvoch šanciach dokázal streliť dva góly a presne to sa od neho očakáva.

Fati - 6,3

Ďalší povzbudzujúci výkon od odchovanca La Masie. Má len 17 rokov, ale nebál sa súbojov jeden na jedného - to však nemôžeme povedať o mnohých jeho spoluhráčoch. Jeho najlepšia šanca však bola tečovaná mimo bránu.

Náhradníci

69' Braithwaite - 5,8

Nahradil mladého Fatiho, ale vôbec sa nedokázal dostať do zápasu.

81' Griezmann -  5,5

Nahradil Suareza. Koniec hodnotenia.

81' Firpo - 5,8

Za ten krátky čas na trávniku predviedol niekoľko solídnych nábehov.

86' Arthur - 5,4

Nie je čo hodnotiť, keďže sa na trávnik dostal na pár posledných minút, aj to mužstvo inkasovalo gól znamenajúci stratu dvoch bodov.

zdroj: whoscored.com sofascore.com sport.es espn.co.uk
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

5 komentáre
2020-06-28 07:35:48
Griezman..nahradil Suareza.Koniec hodnotenia :-D (postavi sa do mura nakraj a v momente strely sa pootoci a spravi priestor na prienik lopty do siete...) :-((
2020-06-28 08:19:37
Nevím, jestli Umtiti si zaslouží takovou nízkou známku. Předváděl i spoustu kvalitních zákroků a i vyhrál spousty hlavičkový soubojů. Taková 6 by mu slušela víc a spousta lidí vidí jen to negativní.