Quique Setién sa v úlohe trénera FC Barcelona cíti dobre a má aj podporu vedenia klubu. Aspoň to uviedol na tlačovke po zápase s Atléticom Madrid, v ktorom Barcelona len remizovala 2:2. Realita je však taká, že Setién nemá nič isté a všetko záleží od toho, čo sa v honbe za španielskym titulom udeje počas nasledujúcich dní.

Madridský denník Marca v každom prípade píše o niekoľkých faktoroch, ktoré môže výrazne ovplyvniť ďalšiu budúcnosť Quiqueho Setiéna. Je jasné, že tréner Barcelony bol zahnaný do kúta.

Výsledky

Barcelona Quiqueho Setiéna nedokáže rozhodovať zápasy a to je zrejmé najmä po návrate z vynútenej prestávky. Katalánci remizovali až v troch prípadoch a prenechali vedúcu pozíciu v La Lige rivalovi z Madridu. Rozdiel medzi Valverdem a Setiénom je v číslach. Valverde vyhral 61,54% odohraných zápasov v prebiehajúcom ročníku, kým Setién 61,11%, odkedy prevzal mužstvo. Ale z pohľadu gólov - Valverdeho Barcelona strieľala v priemere 2,31 gólu na zápas, Setiénova už len 1,83. Mužstvo pod vedením Setiéna zaznamenalo aj menej asistencií a dokonca aj menej striel na bránku súpera.

Štýl hry

Medzi hlavné dôvody, prečo Barcelona podpísala Setiéna namiesto Valverdeho, bolo zlepšenie hry prvého tímu. Lepšie povedané, Setién mal mužstvo vrátiť ku koreňom barcelonského herného štýlu - futbal založený na držaní lopty, ktorý by bol priamočiary, kombinačný a kreatívny. Ale môžeme zhodnotiť, že veľké zmeny od januára nebadať. V prvých zápasoch sa verilo, že hra Barcelony sa nemení, nakoľko Setién nemal čas s mužstvom pracovať. Ale ani po prerušení sezóny sa žiadané zmeny nedostavili. Chýba chémia medzi hráčmi, plynulosť. V posledných týždňoch má mužstvo problémy už aj so zakončovaním, čo len podčiarklo fakt, že tréner nedokáže preniesť svoje myšlienky hráčom.

Šatňa

Setién nemá šatňu na svojej strane, resp. minimálne väčšinu z hráčov. Správanie sa Edera Sarabiu, ktorý je asistentom trénera, voči hráčom vytvorilo spor medzi kádrom a trénerským štábom. V šatni sú zároveň aj hráči ako napríklad Antoine Griezmann, ktorí sú nespokojní so svojim hracím časom.

Kľúčové dni

O ďalšej budúcnosti Quiqueho Setiéna môžu rozhodnúť ďalšie dni. Real Madrid hrá dnes s Getafe a v prípade víťazstva odskočí Barcelone už na 4 body. Katalánci pritom v nasledujúcom zápase cestujú na zápas s Villarrealom. Ak nezískajú plný počet bodov ani tam, bude zle. Na druhej strane ani Real Madrid cez víkend nečaká nič jednoduché - výjazd na San Mamés na zápas s Athletic Club. Setiéna na lavičke Blaugranas určite neudržia zlé výsledky a o jeho budúcnosti sa môže rozhodnúť už aj v najbližších dňoch.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
mito669 Premium
2020-07-02 15:49:45
Chudák nevedel do čoho ide a uplietol na seba bič keďže nie je pre naše “hviezdy” očividne žiadnou autoritou. A nemyslím si že je za týmto čo sa deje zodpovedný len tréner lebo aj hráči majú svoj dosť veľký podiel viny
2020-07-02 16:04:19
Dneska City - Liverpool, zapas o titul. ;) Som zvedavy ci ma ta hra zaujme lebo doteraz ma ani jeden zapas EPL nebavil.