Francesc Aguilar z katalánskeho denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona dosiahla dohodu so Xavim Hernándezom, ktorý súhlasil s tým, že prvý tím FC Barcelona prevezme po Setiénovi už po dohraní prebiehajúcej sezóny. Informácie mal potvrdiť zdroj z Kataru priamo z prostredia legendárneho hráča Blaugranas.

Dnešný deň je na zaujímavé správy od novinárov celkom plodný. Lionel Messi vraj ukončil rokovania o obnovení svojho kontraktu s Barcelonou a po skončení nasledujúcej sezóny z Barcelony odíde. Barcelona medzičasom oficiálne informovala o tom, že Samuel Umtiti má opäť problémy s ľavým kolenom a je zranený na neurčito. Teraz vyšla ďalšia správa týkajúca sa toho, že Xavi sa stane trénerom FC Barcelona už po skončení tejto sezóny.

Novinár Francesc Aguilar z katalánskeho denník Mundo Deportivo z dôveryhodného zdroja priamo z Kataru tvrdí, že Xavi s Barcelonou dosiahol dokonca záväznú dohodu. Setiéna nahradí po skončení prebiehajúcej sezóny, teda aj po odohraní Ligy Majstrov. Tam Blaugranas zahrajú minimálne jeden zápas - odvetu osemfinále s Neapolom, ktorá je na programe 7. alebo 8. augusta.

Xavi na základe týchto správ prijal ponuku Josepa Mariu Bartomeua a tento krok prezidenta má údajne podporu aj zo šatne prvého tímu. Sezónu by už odtrénoval Setién a v najhoršom prípade by za neho zaskočil García Pimienta. Xavi totiž v žiadnom prípade neprevezme mužstvo skôr ako po skončení tejto sezóny. Známy je aj plat pre Xaviho - ako tréner by v Barcelone zarábal 6 miliónov eur ročne. Okrem toho priamo od Xaviho vieme, že svoj projekt chce vystavať úplne od nuly a chce mať jasné rozhodovacie právo. Francesc Aguilar záverom doplnil, že viac sa uvidí zajtra a že v súčasnosti túto správu nie je jednoduché jednoznačne potvrdiť či vyvrátiť.

zdroj: mundodeportivo.es barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2020-07-03 14:02:54
Tomu moc nevěřím, myslím, že je domluvenej s Fontem a bude součástí voleb jako jeho trumf! Navíc teď by sem šel jenom sebevrah!
2020-07-03 14:04:38
Už aby to bolo. Chcem veriť, že bude mať voľnú ruku vo vyberte hráčov, neperspektivnych predá a bude pracovat aj s odchovanca mi (stačí zapracovať 1 odchovanca ročne)