FC Barcelona v prebiehajúcej ligovej sezóne titul nezíska. Trápenie Kataláncov v ročníku 2019/2020 veľmi pekne zosumarizoval včerajší zápas s Osasunou, ktorý Katalánci prehrali 1:2, hoci v koncovke hrali o jedného hráča navyše. Aké sú teda známky?

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,8

Na jeho bránku smerovalo 5 striel súpera (Barcelona vyslala na bránu Osasuny len 2 strely), z toho v dvoch prípadoch inkasoval. Možno mohol urobiť urobil viac, ale svedomie si musí spytovať predovšetkým obrana.

Semedo - 5,8

Odviedol dobrú prácu, keď istil priestor po spoluhráčoch, ale poukázať je potrebné na to, že prvý gól padol po útoku z jeho strany.

Piqué - 6

Piqué taktiež potrebuje oddych. Snažil sa potiahnuť mužstvo za plným počtom bodov, ale po prestávke jeho výkon upadol, bol aj napomínaný a v poslednom zápase s Alavésom bude chýbať kvôli suspendácii pre žlté karty.

Lenglet - 6

Bol istý na lopte a nemôžeme ho viniť za víťazný gól Osasuny zo záveru stretnutia, keď sa Katalánci snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Firpo -  5,5

Jeho vklad do zápasu nebol veľmi citeľný, ale ťažko od tohto hráča čakať zázraky, keď sa na trávnik dostane tak nepravidelne.

Sergi Roberto - 6,2

Bežný výkon zo strany odchovanca. A s bežným priebehom - zápas začal v zálohe, neskôr sa presunul na kraj obrany. Vcelku slušné.

Rakitić - 5,9

Možno odohral svoj posledný zápas za Barcelonu. Nič extra, odviedol si svoje, z jeho strany nemôžeme očakávať niečo kreatívne ak zaskakoval za Busquetsa. Videl žltú kartu a podobne ako Piqué - posledný zápas ligovej sezóny na pôde Alavésu vynechá.

Puig - 6,1

Zdá sa, že Barcelone na trávniku ponúka presne to, čo potrebuje, ale v tomto zápase mu veci nevychádzali presne tak ako by si prial. Teraz potrebuje zápasy, aby sa vo svojej hre posunul ďalej, zbieral skúsenosti a to ho vytiahne na ďalšiu úroveň.

Messi - 7,7

V podstate frustrovaný výkon zo strany kapitána FC Barcelona. Ale prekvapiť nás to nemôže. Najlepšie šance Barcelony prišli po jeho priamych kopoch. Pred polčasovou prestávkou nastrelil brvno a v druhom polčase strelil svoj 23. gól sezóny.

Braithwaite - 5,5

V základnej zostave sa objaví len zriedkavo, no v tomto prípade nemal veľký vplyv na zápas, keď sa ako hrotový útočník proti hlboko zatiahnutej obrane Osasuny nedokázal presadiť. Setién ho približne po hodine stiahol z ihriska.

Fati - 6,3

Veľmi sa snažil, ale podobne ako Braithwaite, čelil náročnej výzve proti dobrej zorganizovanej a prehustenej obrane súpera.

Náhradníci

59' Vidal - 5,7

Nebol schopný vytrhnúť mužstvo z letargie svojou iskrou a bojovným duchom, tak ako by Setién možno dúfal.

59' Suarez - 5,6

Nahradil Braithwaitea a podobne ako on strelil gól, ktorý kvôli ofsajdu neplatil.

67' Busquets - 6,1

Nahradil Rakitića a snažil sa mužstvo potiahnuť za víťazstvom.

79' De Jong - 5,8

Vrátil sa po zranení, dostal pár minút, aby postupne naskočil do zápasového rytmu.

79' Alba - 5,8

Na trávniku odohral len krátku porciu hracieho času, ale rázne sa snažil spoluhráčom pomôcť vyhrať zápas, vytváral šance a dokonca vystrelil aj spoza pokutového územia.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2020-07-17 13:30:01
FC Mne Sa Nechce
2020-07-17 13:46:29
OT:
? Reportér: „Ste najlepší tréner na svete?“
? Pep Guardiola: „Čo je to „najlepší tréner na svete“ ? Nikdy som sa necítil ako najlepší. Dajte mi tím, ktorý nie je ako Manchester City a prestanem vyhrávať."