FC Barcelona sa rozlúčila s ligovým ročníkom 2019/2020 vysokým víťazstvom na pôde Deportiva Alavés. Katalánci tak napravili zlé dojmy po predchádzajúcej prehre na Camp Nou s Osasunou.

Najlepšie: Riqui Puig

Mladý záložník už v niekoľkých predchádzajúcich zápasoch dokázal, že vie vyniknúť aj medzi skúsenejšími spoluhráčmi. Chýbali však štatistiky, ktoré by jeho dobré výkony aj potvrdili. Ofenzívny záložník dnes v každom prípade prihral na gól Messimu a neskôr aj Semedovi. Presnosť prihrávok si udržal na úrovni 90% a dovedna vyprodukoval 4 kľúčové prihrávky. Dúfajme, že tento zápas mu pridal na sebadôvere.

Najhoršie: Zranenie Lengleta

Zranenie Umtitiho donútilo Setiéna k tomu, aby dnes do základnej zostavy zaradil Ronalda Arauja, keďže Piqué pauzoval pre žlté karty. Uruguajský stopér nesklamal a odohral dobrý zápas. Zlou správou je však zranenie jeho parťáka zo stopérskej dvojice - Lenglet musel nútene striedať a podľa všetkého má problémy so slabinami. Zostáva veriť, že jeho zranenie nie je vážne, inak Setiénovi zostane na dôležitú odvetu osemfinále Ligy Majstrov proti Neapolu len dvojica stopérov Piqué a Araujo. Na lavičke by sa potom objavili len hráči z rezervy, ktorým môžu v tak dôležitom zápase chýbať skúsenosti.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
2020-07-19 21:24:32
A to dal takmer ešte aj gól, a keby si Suaréz nezakopával o vlastné nohy tak mohol mať aj hattrick asistencií :)
Radosť sa naňho pozerať ako hrá, konečne máme dynamiku v strede poľa.
2020-07-19 21:54:34
Doufám, že Puig zůstane v prvním týmu a vůbec bych se nebál s ním hrát příští sezonu základ.. Chce to ty naše mladé sehrát v záloze a bude na hru opět radost pohledět