FC Barcelona B sa dokázala prebojovať už do finále play-off v boji o postup do Segunda División A. Jej súperom bude Sabadell. Zápas je na programe už túto nedeľu od 20:00. Čo môže klub získať tým, že jeho rezerva postúpi do druhej najvyššej španielskej futbalovej súťaže?

Medzi najväčšie benefity patrí s určitosťou príjem z televíznych práv. Barcelona by z tohto zdroja mohla získať až 10 miliónov eur, čo by bola veľká finančná injekcia vzhľadom na krízu zapríčinenú pandémiou koronavírusu. Barcelona ubezpečuje, že postup nie je potrebný z pohľadu rozvoja samotných hráčov, pretože už sme zažili postup hráčov do prvého tímu aj z Tercera División (Busquets či Pedro) alebo z juvenil (Ansu Fati). Nedá sa však poprieť, že postup do prvého tímu je jednoduchší ak hráč prichádza z kvalitnejšej ligy.

Navyše, hráči, ktorí potrebujú vo svojom vývoji akýsi medzistupeň pred postupom do prvého tímu, môžu zostať v rezerve a naďalej sa rozvíjať. Hovoríme napríklad o hráčoch ako Iñaki Peña, Monchu, Collado a možno aj o Pedrim. Zdá sa takmer isté, že Ansu Fati a Riqui Puig už postúpili do prvého tímu, ale v prípade ak by rezerva nakoniec nepostúpila, existuje aj možnosť poslať túto dvojicu na hosťovanie.

Barcelone sa naposledy podarilo postúpiť do Segunda División A v roku 2017 pod vedením Gerarda Lópeza. V mužstve vtedy hrali hráči ako  Marc Cucurella, Carles Aleñá, Abel Ruiz, Sergi Palencia, Marc Cardona či José Arnaiz. García Pimienta bol vtedy asistentom trénera. Ako je vidieť, postup do vyššej súťaže môže mať pre klub finančné aj športové výhody, takže v hre je veľmi veľa.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-07-24 19:04:21
Pamätám si ešte ako bolo B-čko na postupových priečkach do LaLigi , nepamätám si presne kde vtedy nakoniec skončili. Aj tak ale postup nebol možný kedže jedna "organizacia" môže mať v najvyššej súťaži len jeden tím. Každopádne ale super výkon na Béčko
2020-07-24 20:10:52
len tak pre zaujímavosť, ak by náhodou postúpili zo Segundy, tak môžu hrať v jednej lige aj áčko aj rezerva?