FC Barcelona včera odohrala nesmierne komplikovanú odvetu osemfinále Ligy Majstrov s SSC Neapol. Katalánci dokázali zvíťaziť 3:1 a zabezpečili si postup na netradičný záverečný turnaj do Lisabonu, kde ich na úvod čaká Bayern Mníchov. Poďme však na známky za včerajšie výkony.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,7

V zápase nemal veľa náročných zákrokov. Bol istý vo vzduchu, keď bolo potrebné zakročiť proti centrom súpera.

Semedo - 7,3

Dynamický výkon plný života zo strany Portugalčana s množstvom vkladu v ofenzíve. Počas jednej z akcií v prvom polčase dokázal prejsť cez štyroch hráčov súpera, no celé mu to skazili spoluhráči, ktorí zostali vzadu a tak Semedo nemal komu prihrať.

Piqué - 6,9

Zápas začal pomaly, ale nakoniec sa rozbehol a pomohol mužstvu k tomu, aby sa Neapol v druhom polčase nedostal do zápasu.

Lenglet - 7,9

Veľmi dobrý výkon od Lengleta, ktorý korunoval nesmierne dôležitým otváracím gólom.

Alba - 6,5

Často sa dostával dopredu a ukázal skvelú súhru s útočníkmi. V každom prípade to nebol jeho najefektívnejší zápas.

Sergi Roberto - 6,6

Neurobil nič zlé, ale nezapájal sa do hry tak, ako sa na stredopoliara Barcelony sluší a patrí.

Rakitić - 6,4

Začal dobre, prihral na prvý gól, zaznamenal nepresnú strelu z diaľky, ale jeho výkon postupom času upadol. Zapríčinil pokutový kop, z ktorého súper znížil. V druhom polčase pozične dobre, ale nepredviedol nič extra. Je pravdepodobné, že po návrate Busquetsa a Vidala vypadne zo zostavy.

De Jong - 7,9

Skvelý zápas zo strany holandského mladíka, ktorého výkony budú pre mužstvo rozhodujúce počas finálového turnaja v Lisabone. Škoda, že Messimu kvôli údajnej ruke anulovali druhý gól, inak by si De Jong pripísal do štatistík skvelú asistenciu.

Messi - 8,8

Barcelona v tejto sezóne nemá najlepšie mužstvo v Lige Majstrov, ale určite má najlepšieho hráča. Argentínčan potreboval len 45 minút na to, aby rozhodol osude zápasu a v druhom polčase mohol pokojne šetriť energiu na Bayern.

Suarez - 6,5

Istý gól z pokutového kopu, ale to je asi tak všetko.

Griezmann - 6,4

Skutočne neviditeľná postava na trávniku a výkon, ktorý nestojí za zmienku. Na druhej strane je potrebné férovo priznať, že je po zranení a odohral prvý zápas od 11. júla.

Náhradníci

84' Monchu - 6,2

Stredopoliar Barcelony B si odkrútil premiérový štart v drese Blaugranas v Lige Majstrov.

90' Junior Firpo - 5,5

Na trávnik sa dostal v nadstavenom čase miesto Suareza.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: twitter forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2020-08-09 11:06:31
Jo Suaréz se herně trápí už ho tělo a především nohy neposlouchají, tak jako dřív, ale pořád je na něm vidět ta obrovská snaha. Takový Griezmann tam pobíhá, jak ňáká baletka po pódiu a neudělá nic. Vidět třeba třeba, jak zatne zuby a zkusí se ňák probít do pokutového území...nemyslitelný a tohle není první zápas, který tak to odehrál, ale tak dvacátý. (hráč co je v top 3 nejlépe placenými hráči světa) Klidně bych ho prodal i kdyby za něj nikdo nepřišel a Barca se na těch penězích finančně zahojila a místo něj dostávali příležitost Dembélé, Fati, Trincao.
2020-08-09 11:07:08
Dneska jsem četl poměrně dost názoru, jak jsme přejeli Neapol a k ničemu je nepustili. Hlavně fanoušci Neapole a Italské ligy byli zaskočeni, jak jsme takticky je přehráli, kdy se čekalo, že budeme stále útočit a tlačit se a oni využijí jejich výborné brejky, které je zdobí a dojde ke snížení stavu. Místo toho to Barca takticky zatáhla a Neapol k ničemu nepustila, protože je nepustila do 16. Jak už jsem zmínil, sice to není oku lahodící hra, ale už tam v záloze není Xavi a Iniesta, byl tam Roberto a Rakitic a už nemůže dominovat celej zápas na míči. ( navíc Pep tam vždy dal Keitu a celá dominance skončila). Včera se to zvládlo dobře a proti Bayernu to bude jinej zápas a taktika může být naprosto jiná.