Robert Lewandowski a Lionel Messi sú jasne najlepšími hráčmi Bayernu Mníchov resp. katalánskej Barcelony. Tieto kluby sa stretnú vo štvrťfinále Ligy Majstrov už tento piatok od 21:00 a čaká nás tvrdý boj o miestenku v semifinále.

Z pohľadu štatistík je zrejmé, že kým Lewandowski prežíva najlepšiu sezónu vo svojej kariére, Messiho čísla sú naopak nie najlepšie. Kým Poliak nastrieľal v tejto sezóne 53 gólov, z toho 34. v Bundeslige, Messi zaznamenal v La Lige len 25 presných zásahov. Jasné je však to, že Lewandowski nezískal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca Európy - tú mu vyfúkol Ciro Immobile.

Lewandowskemu sa darí aj v Lige Majstrov, kde doteraz zaznamenal 13 presných zásahov. V každom prípade je potrebné uviesť to, že kým útočník Bayernu Mníchov je klasickou deviatkou, Messi hráva nižšie a okrem strieľania gólov aj tvorí hru a asistuje. V prebiehajúcom ročníku prihral už na 27 gólov a len v La Lige až na 22, čo je historický rekord.

Ak sa pozrieme na dôležitosť oboch hráčov pre svoje mužstvo, Lewandowski mal podiel na 54% gólov Bayernu Mníchov, kým Messi sa podpísal pod 53% presných zásahov Blaugranas. Veľký rozdiel je badať v Lige Majstrov, kde Lewandowski zaznamenal doposiaľ 13 gólov, svoje kariérne maximum, kým Messi len 3, čo je kariérne minimum.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2020-08-10 18:35:09
A teraz porovnajte našu "deviatku", to drevo Suaréza a jeho vplyv na Barelcelonu a Lewandowskeho :D
2020-08-10 18:44:44
Je to obrovsky rozdiel porovnavat ich dvoch pretoze Lewa ma tim ktory mu tvori obrovske mnozstvo sanci a hlavne behaju narozdiel od nas kde je na celu ofenzivu Leo v podstate sam az na Fatiho ale on ma stale len 17 tak sa nanho neda spoliehat ako na hraca ktory vyhra zapas aj ked sa mu to par krat podarilo,ale ak by mal Leo spoluhracov ktory mu vytvaraju sance stale by daval mnozstvo golov, teraz ale hra v podstate na Andresovej pozicii tvorcu pricom aj tak dava vela golov,ale na druhej strane nemozme upriet Lewovi ze tato sezona mu naozaj vysla a bol by urcite favorit na zlatu loptu,kazdopadne dufam ze predvedieme peknu hru aj ked nepostupime a uvidime pekny zapas a mozno sa nakoniec stastie prikloni na nasu stranu len to nenechat opat vsetko len na Leovi.