FC Barcelona opätovne vybuchla v Lige Majstrov, tentokrát dostala na frak od Bayernu Mníchov, keď prehrala 2:8, výsledkom, ktorý sa zapíše do futbalovej histórie. Čo nám však tento zápas, výkon mužstva či konečný výsledok priniesli?

Potupná prehra už visela vo vzduchu

Nech konečné skóre 2:8 vyzerá akokoľvek hrozivo, tento typ výsledku už nejaký ten čas visel vo vzduchu, keď mužstvu sa v nejednom zápase nejakým zázrakom podarilo ukopať lepšie skóre. Proti Bayernu Mníchov však mužstvo to množstvo chýb vo svojej hre jednoducho nedokázalo zakryť a Lewandowski a spol. dokonale odkryli realitu, v ktorej sa katalánsky klub v súčasnosti nachádza.

Bayern len využil to, čo mu Barcelona ponúkla. Blaugranas sa s Ligou Majstrov lúčia opäť potupne, presne ako pred rokom pre prehre s Liverpoolom či predtým po fiasku v Ríme. Tentokrát ich Bayern poslal domov do metropoly Katalánska s výsledkom, ktorý je historický, ale ktorý sa veru dal čakať.

Bayern ukončil krátke pôsobenie Setiéna na Camp Nou

Médiá už píšu o tom, že osud Quiqueho Setiéna na lavičke FC Barcelona je spečatený a Barcelonu v budúcej sezóne povedie nový kormidelník. Oficiálne oznámenie odchodu Setiéna z Barcelony má prísť v najbližších hodinách. 61-ročný tréner vybral zostavu na Bayern podľa predpokladov, no kritika sa na neho valí aj preto, lebo v zápase využil len dvojicu striedaní a Puig zostal len na lavičke. Stredopoliar z La Masie pritom nehral ani v zápase s Neapolom, hoci v La Lige po obnovení sezóny jasne ukázal, že je mimoriadne platných hráčom. Setién včera na lavičke pôsobil totálne bezradne a odovzdane. Kapituloval, podobne ako jeho hráči na trávniku, Včerajšia prehra samozrejme nie je len jeho vina, ale je prvý, kto ponesie zodpovednosť. Otázkou ale zostáva, kto po ňom preberie opraty mužstva.

Čas na odchod pre Piquého a spol.

Nie je tajomstvom, že Barcelona má káder plný veteránov. Tajomstvom nie je ani to, že základná zostava Barcelony vo včerajšom štvrťfinále proti Bayernu mala takmer 30 rokov a tento vekový priemer bol najvyšší v histórii európskych súťaží. Piqué, Busquets, Alba, Vidal, Suarez, Messi - všetci títo hráči majú nad 30 rokov a to sa ukázalo aj v priebehu stretnutia. Generačná výmena je nutne potrebná a to priznal aj Gerard Piqué v rozhovore hneď po zápase. Doslova uviedol, že ak je potrebná nová krv v mužstve, bude prvý, kto odíde. Zároveň ale uviedol, že rázne zmeny sú potrebné na všetkých úrovniach v klube. Zbaviť sa však hráčov ako Piqué a spol. - to chce odvahu, no táto odvaha znamenajúca zmenu k lepšiemu je v každom prípade jasne potrebná. V najbližšej budúcnosti čakajú Barcelonu rázne zmeny.

Smiešna prestupová politika Barcelony sa opäť raz predviedla

Už pred výkopom štvrťfinále na Estadio da Luz sme videli, že 3 najdrahšie prestupové posily Blaugranas nie sú na trávniku. Antoine Griezmann a Ousmane Dembélé vyšli klub na 200 miliónov eur a sedeli len na lavičke náhradníkov. Philippe Coutinho zohrieval miesto na lavičke Bayernu Mníchov. Neskôr sa v zápase ukázal Griezmann, ktorý prišiel na polčas, ale v zápase nepredviedol absolútne nič. Philippe Coutinho na trávnik naskočil na posledných pár minút, prihral na gól a ďalšie dva strelil sám. Paradox. Ale ešte väčším paradoxom je, že ak Coutinho vyhrá v drese Bayernu Mníchov Ligu Majstrov, Liverpool od Barcelony zinkasuje ďalšie milióny eur v rámci bonusov ukotvených v zmluve Brazílčana. Správy novinárov hovoria o sume 5 miliónov eur.

Čo ďalej, Barcelona?

Táto včerajšia potupná prehra s Bayernom Mníchov len poukázala na to množstvo problémov v katalánskom klube a tlač ponúka veľké množstvo špekulácií o tom, čo sa bude diať v najbližších dňoch. Prezident Bartomeu po zápase uviedol, že klub čakajú veľké zmeny a spolu so Setiénom by klub mali opustiť aj športový riaditeľ Éric Abidal a generálny riaditeľ Oscar Grau. Tlač ďalej informuje, že šatňa Barcelony sa domáha predčasných prezidentských volieb a radi by Xaviho ako trénera. Vedenie by malo zasadať už v pondelok. Katalánsky denník Mundo Deportivo priniesol informáciu, že Bartomeu odmieta odstúpiť, ale voľby by sa mohli konať už v marci či apríli na budúci rok. Dátum by mal byť oficiálne zverejnený čoskoro. Nový tréner však bude v práci už oveľa skôr, no nečaká ho nič jednoduché, zatiaľ čo klub musí vyriešiť nový športový projekt a naplánovať prestupy na novú sezónu s prázdnou peňaženkou. Takže vážení, berte popcorn, čaká nás zaujímavých niekoľko najbližších týždňov.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2020-08-15 16:41:02
Pokuď pominu trenéra a vedení tak potřebujem jednoho až dva stopery,pořádnou dvojku k Albovi,Top hráče k De Jongovi a Top hroťáka.

Kdo by si měl balit kufry jsou Suarez,Griezmann,Braithwait,Vidal,Rakitič,Sergio,Pique.

Naopak bych si nechal navrátivší z hostování-Coutinho,Todibo.

Ter Stegen,Neto
Alba,posila(Gaya),Lenglet,Garcia,Todibo,posila,Semedo
Pjanič,De Jong,posila,Puig,Coutinho
Fati,Dembele,posila(Lautaro),Messi,Trincao

Takhle by to mohlo bejt solidně vyvážený se slušnym omlazením s tim,že by v týmu stále bylo pár zkušenejch hráčů.
Pak už jen pořádnej trenér,kterej tomu dá myšlenku.Včéra totiž byla naše taktika naprosto destruktivní a znásobila tu nemohoucnost.
2020-08-15 16:44:11
Barto vyhází úplně všechny, ale sám by byl prezidentem klidně do životní, protože nemá žádnou sebereflexi.