El Clásico je na programe už o týždeň, no generálka na tento zápas nevyšla ako Realu Madrid, tak ani Barcelone. Real prehral doma s Cadizom 1:0, Barcelona rovnakým výsledkom v Getafe. Kto z dvojice španielskych gigantov podal horší výkon...? Ťažko povedať.

Poďme k Barcelone a hodnoteniu hráčov. Blaugranas majú po reprezentačnej prestávke dlhodobo problémy dostať sa do hernej pohody a rytmu. Platí to odpradávna, potvrdilo sa to aj teraz. Getafe je pritom veľmi nepríjemný súper, ktorý v posledných rokoch pod vedením Josého Bordalasa išiel výkonnostne hore a včera si na madridskom klube vylámali zuby aj hráči Barcelony. Tí predviedli nemastný-neslaný výkon. Zlepšenie je nevyhnutné, na čo poukazuje aj hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo tentokrát zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 6,7

V zápase mal viac práce ako jeho kolega v drese súpera. Za inkasovaný gól ho nemôžeme obviniť, no počas celého zápasu pôsobil isto a vychytal iné šance Getafe.

Sergi Roberto - 5,6

Prispatý výkon odchovanca Barcelony. Mal problémy s Marcom Cucurellom, ktorý patril k tým lepším hráčom v zápase.

Piqué - 6,5

Jediný gól Getafe prišiel z penalty. Problém Barcelony nebol v obrane, ale v útočnej tretine.

Lenglet - 6,2

Podobne ako v prípade Piquého - veľa toho nepokazil. Odohral dobrý zápas proti agresívnemu hernému štýlu madridského celku.

Dest - 6,5

Pravý bek zahral naľavo vo svojom prvom zápase v základe a predviedol veľmi dobrý výkon. Zaskočil za zraneného Albu a ukázal viac než dosť. Zdá sa, že v Barcelone sa udomácni veľmi rýchlo.

Busquets - 6,4

Po odchode De Jonga bol veľmi zraniteľný, ale vo všeobecnosti si viedol dobre.

De Jong - 6,4

Stále sa hľadá a k veľmi dobrej forme má ešte ďaleko. Po jeho nešťastnom zákroku sa kopala penalta, z ktorej padol rozhodujúci gól stretnutia.

Pedri - 6,8

Nemá ani 18 rokov a jeho hra pôsobí ďaleko skúsenejším dojmom. Veľmi rád posúva loptu, tam kde je treba, sťahuje sa medzi línie a má cit pre prihrávku - čo potvrdil aj pri akcii, keď Griezmanna vyslal do tutovky.

Messi – 6,7

Taktiež nehviezdil, no napriek tomu sa takmer strelecky presadil, keď trafil žrď. Tento zápas mu v každom prípade nevyšiel podľa očakávaní.

Dembélé - 5,4

V prvom polčase stratil priveľa lôpt. Predviedol niekoľko energických nábehov aj po prestávke, ale Koeman ho veľmi rýchlo stiahol z trávnika, keď sa Getafe ujalo vedenia.

Griezmann - 5,2

V čistej šanci poslal loptu na tribúnu a v tejto sezóne je stále bez gólu. To sumarizuje aj jeho výkon v tomto zápase.

Náhradníci

62' Coutinho - 5,9

Do zápasu naskočil z lavičky, no nepodarilo sa mu nájsť si priestor proti kompaktnej obrane súpera.

62' Fati - 6,1

Na ľavý kraj vniesol trochu života a mohol si nárokovať na pokutový kop, keď ho prevalcoval Nyom.

80' Trincão - 5,8

Na trávnik prišiel spolu s Braithwaitom, no väčší vplyv na zápas nemal.

80' Braithwaite - 5,8

Nemal veľa času na to, aby mohol s výsledkom zápasu niečo urobiť. Napriek tomu sa mohol postarať o vyrovnanie, keď donútil Djeneho k riskantnému obrannému zákroku - lopta skončila na brvne.

87' Puig - 5,9

Vystriedal Sergiho Roberta na pár posledných minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
Reekwon Admin
2020-10-18 09:51:52
Ještě, že toho Antonína máme, včera mu to nesedlo, tak v úterý mu musíme najít jinou pozici, kde se bude cítit lépe.
2020-10-18 10:35:56
Messi odíde do City už v januári a tam vám všetkým jeho hejterom ukáže kto je ešte stále Leo Messi konečne si tu nebudete o neho obtierať ústa. Tam sú hráči s ktorými bude Leo excelovať. Povedzte mi s kým má hrať momentálne v barcelone,prihrá v šestnástke na dva metre Griezmanovi nabehne si je sám pred brankárom čaká narážačku spät a 120 milionový hráč si spracuje jeho prihrávku metrovým odskokom od nohy,ved to je úplná tragédia. Z celého srdca mu prajem aby čím skôr z tohto pseudo klubu odišiel.