Tréner FC Barcelona analyzoval výhru nad Ferencvarosom na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej komentoval aj vylúčenie Gerarda Piquého.

Dojmy

"Vo všeobecnosti som so zápasom spokojný. Aj s bodmi aj z tým, že sme strelili 5 gólov."

Trincão, Pedri

"Sú to hráči, ktorí potrebujú minúty a rytmus. Trincão narobil obrane na svojej strane veľa problémov. Dembélé mal dobré striedanie, strelil gól a bol nebezpečný. Ako tréner chcem, aby hráči boli v zápasovom rytme."

Griezmann v El Clásicu?

"To, že dnes nehral, neznamená, že bude hrať v sobotu. Uvidíme. Je to iný zápas. Mojou prácou je poslať do zápasu najlepších hráčov za každých okolností."

Ansu

"Uvidíme, či bude hrať v El Clásicu. Na Real ešte nemyslím, začnem zajtra. Sme veľmi spokojní s hrou Ansu Fatiho."

Piqué

"Vždy chcem, aby dostupní boli všetci. Červená karta je príliš tvrdý trest. Pokutový kop a žltá by stačili. Je však potrebné zdôrazniť, že sme hrali v desiatich."

Araujo

"Darí sa mu dobre, máme konkurenciu na poste stopéra. Som pokojný, ak by sa čokoľvek stalo Lengletovi alebo Piquému, máme Arauja."

Pjanić a De Jong

"Zostavu vyberáme v závislosti od schopností hráčov. Myslím si, že bez problémov môžeme hrať aj s touto dvojicou. Keď prišiel Pjanić, jeho kondička bola horšia v porovnaní s jeho spoluhráčmi. Dnešné minúty sú pre neho dôležité. Myslím si, že existuje konkurencia, čo je dobré. Ukázali sme, že môžeme hrať dobre aj s dvojicou pivotov."

Hra

"Odohrali sme dobrý zápas. Trochu nás stálo, aby sme naskočili do tempa, ktoré chceme. Našim problém je niekedy to, že znížime rytmus a presing. Myslím si, že ak sa nám to podarí udržať, budeme veľmi dobrí. Je to pre nás kľúčové. Sme schopní vydržať a strieľať góly, aj keď hráme v oslabení. Podstatné je, aby útočníci skórovali a Messi skóroval a asistoval."

Rozvoj mladých

"Sme s nimi veľmi spokojní, ak berieme do úvahy ich vek, prácu aj formu. Pedri môže hrať na všetkých pozíciách, je inteligentný. Títo hráči majú pred sebou veľkú budúcnosť."

Mužstvo

"V tejto chvíli ich nežiadam o viac. Sme na tom dobre. Nevyhrali sme všetky zápasy a môžeme sa zlepšiť. Pred nami je veľká budúcnosť, ale musíme sa zlepšiť. Musíme byť pokojní, budeme hrať lepšie, viac tímovejšie. Potrebujeme čas."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-10-21 06:05:18
Podľa mňa je hlúposť aby sa po faule v šestnástke udeľovala súčasne červená karta a aj penalta. Bude jedno alebo druhé a možno max. Žltá karta
2020-10-21 10:00:36
Puig ty minuty potřebuje úplně stejně jako zbytek mladých