FC Barcelona v prvom ligovom El Clásicu v sezóne 2020/2021 ťahala za kratší koniec, keď s Realom Madrid prehrala 3:1. Čo nám dnešný zápas ukázal?

Najlepšie: Boli aj svetlé momenty

Ronald Koeman pre tak náročný zápas pripravil zbytočne taktické zmeny, treba však priznať, že v zápase sme si zo strany Blaugranas mohli vychutnať mnohé ofenzívne akcie. Videli sme veľa kolmých prihrávok a ďalší gól od Ansu Fatiho. Tých pozitív v hre Barcelony bolo v každom prípade viac. Osobitnú zmienku si zaslúži Sergiño Dest, ktorý predviedol skvelý výkon, zaznamenal až 6 vydarených driblingov, získal 2 lopty a po boku Coutinha, Neta či Fatiho patril medzi najlepších hráčov Barcelony.

Najhoršie: 30 minút bez reakcie

Sergio Ramos premenil pokutový kop, Barcelona odrazu prehrávala a mužstvo na tento stav nedokázalo zareagovať. S každou ďalšou minútou hralo čoraz nervóznejšie. Situáciu nezlepšili ani striedania. Trincão, Dembélé, Griezmann a Braithwaite mali veľmi malý vplyv na hru Barcelony a Dembélé bol na začiatku súperovej akcie, ktorá viedla k tretiemu gólu. Takéto situácie sa nemôžu opakovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-10-24 23:41:49
3. golu predchadzal odkop Curtoisa od brany, Piqueho hlavicka, zly odkop Coutinha a prehrany suboj DeJonga s Modricom. Dembele v tej akcii vobec nebol.
2020-10-24 23:42:56
Dembele tam mal ísť oveľa skôr, možno aj do základu. Trincao mi príde, že ešte potrebuje čas. Ale o jeho budúcnosť sa nebojím, skôr sa obávam, že Griezman nám zostane na krku a nebude chcieť odísť. Podľa mňa sme odohrali celkom dobrý zápas, až na to že sme nepremenili šance. Dest zahral parádne, dúfam že má základ už na stálo. A čo sa týka Roberta, možno by nebolo zlé ho skúsiť do zálohy namiesto Busquetsa, ktorý zahral slabo nie len tento zápas.