Andréa Pirlo, tréner Juventusu Turín, absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom svojho tímu s Barcelonou.

Budeš môcť počítať s Bonuccim?

"Zajtra to budem presne vedieť, ktorých hráčov budem mať k dispozícii, ale v tomto momente De Ligt a Chiellini nebudú hrať a Bonucciho zajtra čakajú posledné testy. Uvidíme, v akom bude stave. Čo sa týka Cristiana, čakáme na výsledok testu na koronavírus."

Čo ta najviac znepokojuje na Barcelone?

"Barcelona je silné mužstvo zložené z úžasných hráčov. Musíme byť koncentrovaní a bez ohľadu na to, kto bude hrať, od svojich hráčov budem žiadať obetavosť, pretože vieme, že pôjde o náročný zápas. Sme v procese budovania tímu, ale bude dôležité, aby sme nestratili body."

Aký zápas očakávaš?

"Všetci hráči chcú hrať v takýchto zápasoch. Máme šancu čeliť poprednému tímu. Pristúpime k tomuto zápasu s veľkým rešpektom, ale chceme ukázať našu hodnotu. Hoci to pre nás nebude rozhodujúci zápas, veľmi chceme otestovať úroveň Barcelony a zistiť, v akom sme momente."

Barcelona bude oslabená

"Vieme, že jej bude chýbať Piqué a Coutinho. Barcelona má však špičkových hráčov. Kľúčová pre nás bude rozhodnosť a túžba. Pôjde o náročný, ale pekný zápas."

Akú má Cristiano šancu hrať?

"Predovšetkým musíme počkať na výsledok, aby sme mohli rozhodnúť. V tomto momente neviem. Cristiano čaká na výsledok testu, mali by sme ho vedieť večer. Keď bude všetko jasné, rozhodneme sa. V posledných dňoch nebol s nami a posledných 15 dní strávil doma. Dúfam však, že ho budem mať k dispozícii aspoň na pár minút."

Je Messi v slabšej forme?

"Messi je súčasťou modernej futbalovej histórie. Spolu s Cristianom dokázali úžasné veci. Zajtra proti nemu po prvýkrát nastúpim v úlohe trénera. Mám voči nemu veľký rešpekt a dúfam, že nebude mať svoj najlepší večer."

Ako je na tom Dybala?

"Je trochu unavený, ale po prvom zápase v základnej zostave je to normálne. Má ešte čas, aby sa dal do poriadku. Môže hrať od prvej minúty."

Môžu byť Ansu Fati a Kulusevski poprednými hráčmi?

"Ide o dvoch veľmi perspektívnych hráčov. Môžu sa ešte veľa naučiť. Sú to hráči s mierne odlišnými vlastnosťami. Kulusevski má loptu častejšie na nohe a Ansu hrá viac bez lopty. Obaja zároveň hrávajú s dvojicou najlepších hráčov moderného futbalu."

Kto lepšie zahrával loptu? Pirlo či Koeman?

"Mali sme dva rozdielne spôsoby streľby. Koeman strieľal silou a ja som to robil iným spôsobom."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-10-27 19:11:35
pirlo sa dobre vyjadruje s respektom a na urovni. on to vzdy mal