Tréner FC Barcelona zhodnotil výhru nad Juventusom na tlačovke po zápase. Holanďan bol s výkonom svojich zverencov veľmi spokojný. Zároveň sa vyjadril aj k včerajšej demisii vedenia katalánskeho klubu.

Zápas

"Vždy je dôležité vytvárať si príležitosti. Herne sme boli lepší, hrali sme s potrebnou hĺbkou. Odohrali sme skvelý zápas, hrali sme si svoje. Vzadu sme sa pokúšali hrať s trojicou hráčov. S hrou som veľmi spokojný. Výsledok je spravodlivý. Chýbalo nám len to, aby sme o výsledku rozhodli už skôr, naše šance boli veľmi dobré. Antoine mal smolu, jeho strely nemohli byť lepšie. Bol to najkompletnejší zápas, odkedy trénujem Barcelonu ak berieme do úvahy úroveň súpera."

Útočníci

"Nemôžem poukázať len na jedného. Všetci ukázali vieru a sebaistotu či osobnosť proti ťažkému súperovi. Ak beriem do úvahy Pedriho vek, to čo ukázal na trávniku, je úžasné. Má obrovský pokoj a pre Barcelonu bude skvelým futbalistom."

Stopéri

"Od začiatku sezóny vieme, že ich máme nedostatok. Ak nám chýba jeden či druhý, máme problém. Chceli sme mať štyroch stopérov, nie troch, ale nakoniec sa nepodarilo nikoho kúpiť. Piqué bol suspendovaný a Araujo sa zranil, takže sme museli pohľadať iné riešenia. De Jong hral na tejto pozícii už v Holandsku a dnes si počínal veľmi dobre."

Vedenie

"Myslím si, že sa musíme sústrediť na športové záležitosti a mužstvo sa po rozhodnutí prezidenta ukázalo v dobrom svetle. Nemá to na nás vplyv. Našu energiu sústredíme na futbal. Zvyšok nemáme vo svojich rukách. Ak sa v mojej situácii čokoľvek zmení, musia mi to povedať. My musíme zlepšiť našu hru individuálne aj tímovo."

Reakcia

"Mne osobne sa uľavilo, každý má svoj názor na to, čo sa stalo. Dnes sme ukázali, že udalosti týkajúce sa vedenia sa nás nedotkli. Nemôžem povedať, že demisia vedenia ma zaskočila. V tejto veci sa dialo veľmi veľa a toto rozhodnutie bolo určite prijaté pre dobro klubu, kvôli mnohým okolnostiam, na tému ktorých nemôžem hovoriť."

Griezmann

"Ak nemáte šťastie, musíte naďalej pracovať."

Messi

"Moje vzťahy s Messim nikdy neboli komplikované. Hovorili sme úprimne a Messi robí všetko, aby sa vyhrávali zápasy. Dnes som povedal len toľko, že o výsledku zápasu sa malo rozhodnúť skôr."

zdroj: Marca, Barca TV+
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2020-10-29 00:02:49
podla mna z našej strany velmi dobrý výkon, vytvorili sme si šance mohli sme dať kludne 4-5 golov dneska dembouz pedri velmi dobrý výkon, škoda messiho šanci že ich nepremenil. Za mna dnes aj Griezmann dobre ked to porovnam z jeho výkonmi v Barcelone mal aj chyby ale vytvoril šance skušal strielať dal tyčku takže podla mna dobre. Horšie dnes Netova rozohrávka s nohou, Roberto a Panič taký neutralny. POkazil spravil šance pre Juve ale v defenzivnej činnosti tam mal velmi dobré zákroky. Mrzí ma asi zranenie Arauja a to že nenastupil Puiq/aleňa/dest. Juve bol dneska tragický velmi a keby hra CR tak nas myslim že velmi potrapi. Ale čo ma najviac znepokojuje je to nasadenie a behanie (ten utok v 33 minute ked sme mohli ist po rohu do protiutoku a dembele bol sam v predu a naši 5 hrači išli krokom (doslova krokom keď kračali s loptou aj bez nej) to ma dorazilo najviac, a keď bolo 1:0 miesto toho aby sme do nich bušili lebo boli fakt márny dnes tak sme začali hrať našu klasiku a nebyť 3 krat varu ked im neuznal pre offside gol tak mohlo byť zle. Ale hovorim celkovo dobrý výkon proti juve a teší ma že 17/18 roční hráči su viac ako konkurencieschopný a máme na čom staavať
kluc Premium
2020-10-29 00:53:11
Éra Bartomeua sa skončila, pokiaľ zostanú hráči 25- pokope + ich doplni Garcia, Lautaro alebo LB Angelino tak do 5 rokov vyhráme zase treble...verte tomu