Santi Gimenez, novinár madridského denníka AS, sa špecializuje na témy súvisiace s katalánskou Barcelonou. Dnes publikoval článok, v ktorom zdôraznil, že v tejto sezóne niečo nie je v poriadku s Leom Messim.

Gimenez vo svojom texte poukázal na priveľmi nevyrovnané výkony Argentínca. V zápasoch Ligy Majstrov proti Ferencvarosu a Juventusu strelil dva góly z pokutových kopov a hral na veľmi vysokej úrovni. No vo včerajšom zápase s Deportivom Alavés mu nevychádzalo vôbec nič. Snažil sa, pretože jeho angažovanie do hry je nespochybniteľné, ale bezvýsledne. Alebo niečo urobil o pol sekundy neskôr, alebo ho vychytal Pacheco či strelu včas zablokoval Lejeune.

Santi Gimenez poukazuje na to, že s pribúdajúcimi minútami v spomínanom zápase s Alavésom bolo na Messim vidieť čoraz väčšiu frustráciu. Po odkopnutí lopty po odpískaní videl aj žltú kartu. Divák mal niekedy dojem, že v zápase bol miestami úplne mimo, pritom išlo o súpera, ktorého by pred niekoľkými sezónami porazil aj sám.

Messi v uplynulej sezóne povedal, že Barcelona nemôže vyhrať Ligu Majstrov ak bude hrať tak ako pod Quiquem Setiénom. Dnes však podľa Gimeneza môžeme povedať, že ak Barcelona bude hrať takto aj naďalej, nevyhrá ani La Ligu. Katalánci totiž nevyhrali v štyroch posledných ligových zápasoch a sám Argentínec nestrelil gól či nezaznamenal asistenciu už v piatich zápasoch v rade - je to jeho najhoršia séria od sezóny 2006/2007. Dovedna mal prsty v piatich góloch (3 góly a 2 asistencie). Katalánci pritom odohrali 8 zápasov. Aj táto štatistika je najhoršia od sezóny 2006/2007, v ktorej zaznamenal 3 góly a 1 asistenciu.

33-ročný Messi v doterajšom priebehu sezóny odohral všetkých 10 zápasov v La Lige, Lige Majstrov aj reprezentácii Argentíny. Ronald Koeman sa doteraz neodvážil posadiť Messiho na lavičku či stiahnuť ho zo zápasu skôr. "Viac sa unaví, keď nehrá," uviedol Koeman na adresu kapitána Blaugranas. O tom, kedy sa Messi objaví na trávniku, zrejme rozhoduje on sám.

Podľa Gimeneza bude stredajší zápas v Lige Majstrov proti Dynamu Kyjev na Camp Nou skvelou príležitosťou na to, aby si Messi oddýchol, pretože na jeho výkonoch je vidieť, že jednoducho potrebuje vypnúť a to sme len na úplnom začiatku novembra.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2020-11-01 14:50:28
Messimu netreba voľno jemu treba zapas kde da 2 až 3 skoruje on sa potom rozbehne
2020-11-01 14:54:36
Bohuzial treba ho striedat ucit sa hru bez neho. Po sezone skonci a budu aspon trochu pripraveny.