FC Barcelona vo včerajšom zápase prehrala s Atléticom Madrid prvýkrát za posledných 10 rokov. Katalánci tak pokračujú v sérii nevyrovnaných výsledkov. Navyše sa im zranili Piqué so Sergim Robertom, čo vzhľadom na nabitý kalendár nie je dobrá správa. Poďme však k známkam za včerajší výkon, ktorý jednoducho nebol dobrý.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,1

Predviedol výborný zákrok pri strele Nigueza z piatej minúty, ale nesie leví podiel na jedinom góle Atlética v zápase, keď na kilometre ďaleko od svojho pokutového územia sa snažil naivne zachytiť pas na Carrasca, ktorý to naplno využil.

Sergi Roberto -  6,6

Odohral celkom dobrý zápas na poste pravého obrancu a pracoval aj tvrdo v strede poľa, ale jeho priemerný výkon len poukazuje na to, že štandardy v Barcelone sú v súčasnosti nie najvyššie.

Piqué - 6,1

Dopustil sa chyby, ktorá viedla k prvému gólu súpera. Celkovo ide o večer, na ktorý sa pokúsi čím skôr zabudnúť, pretože neskôr sa nepríjemne zranil. Netrpezlivo čakáme na to, ako to s jeho kolenom vyzerá.

Lenglet - 6,2

Dostal sa do dvoch sľubných pozícii a najmä tá druhá hlavička volala po góle. Bohužiaľ smerovala priamo na Oblaka, ktorý s jej zneškodnením nemal problém.

Alba - 6,5

Na svojej ľavej strane sa dostal do viacerých sľubných pozícii, z ktorých vyťažil jednu skvelú prihrávku na Messiho do veľmi dobrej šance.

Pjanić - 6,2

Dostal sa na trávnik od úvodných minút vďaka zraneniu Busquetsa a podal dostatočne dobrý výkon, aby si miesto v zostave udržal. Dobrý na lopte a pri štandardných situáciách je alternatívou k Messimu.

De Jong - 6,3

Barcelona ho potrebuje skôr v strede poľa, ale dobré výkony podáva aj na stopérovi, ak sa už musí stiahnuť dozadu. Bohužiaľ sa to stáva pričasto.

Dembélé - 6,5

Na svojej strane bol živý, hneď v prvých piatich minútach vytvoril dobrú šancu pre Griezmanna. Spočiatku sa zdalo, že svojho brániaceho hráča predribluje zakaždým, ale Atlético ho postupom času dokázalo ubrániť.

Messi - 6,6

Určite ho zamrzí šanca pred prvým gólom Atlética, v ktorej vystrelil priamo na Oblaka. Taktiež vytvoril najlepšiu šancu Barcelony so zakončením Lengleta. Aj napriek tomu bol jeho výkon len tieňom starého dobrého Messiho.

Pedri - 5,7

Veľmi slabý výkon mladého hráča v porovnaní s predchádzajúcim obdobím, počas ktorého žiaril. Mal problémy s fyzickou hrou Atlética.

Griezmann - 5,9

Proti bývalému klubu sa nevedel presadiť. Jeho najlepšou šancou bola hlavička priamo na Oblaka tesne predtým ako ho Koeman stiahol z diania.

Náhradníci

57' Coutinho - 5,6

Vrátil sa po zranení hamstringu, ale na zápas nemal takmer žiadny vplyv.

62' Dest - 6,1

Na ihrisku nahradil zraneného Piquého a na pravej strane ponúkol viac kvality predovšetkým v poslednej 15-minútovke stretnutia.

83' Trincão - 5,9

Predviedol niekoľko pekných driblingov, ale toto predstavenie neviedlo k ničomu.

83' Braithwaite - 5,8

V poslednej fáze zápasu mal jednu zblokovanú strelu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

11 komentáre
2020-11-22 09:26:50
Ako moze mat dembele len o 1 viac ako pedri? Braiwaith menej ako trincao?
2020-11-22 09:26:54
Neviděl jsem zápas, hodnocení odpovídá? Messi nejlepší kvůli jménu nebo něco hrál? Dle hodnocení všichni hráli průměr, nic špatného.