FC Barcelona včera porazila Dynamo Kyjev jasným rozdielom 4:0. Bolo to síce 'len' Dynamo Kyjev, na druhej strane je potrebné pripomenúť, že Barcelona hrala v podstate z náhradníkmi a viacerými debutujúcimi hráčmi. Katalánci však nesklamali, práve naopak. Hor sa na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,8

Kapitán Barcelony v tomto zápase nemal veľa práce, ale na lopte pôsobil sebaistým dojmom, hoci v zápase s Atléticom sa dopustil hrubej chyby. Urobil všetko, čo bolo potrebné.

Dest - 7,6

Výborný výkon ako v obrane, tak aj útoku s čerešničkou na torte v podobe gólu.

Mingueza - 7,7

Obranca rezervy si odkrútil premiéru v seniorskom mužstve, miestami pôsobil nervózne, ale postupom času sa dostal do zápasu. Fantastický na lopte, predviedol niekoľko dôležitých blokov a predĺžil rohový kop na Braithwaitea, ktorý skóroval.

Lenglet - 6,2

Takmer sa postaral o pokutový kop, našťastie rozhodca súboj posúdil ako dovolený. Tréner ho po hodine hry stiahol z trávnika. Barcelona si nemôže dovoliť, aby sa zranil aj tento francúzsky obranca.

Firpo - 6

Pôsobil ako hráč, ktorému na ľavej strane chýba sebadôvera, pričasto radšej prihral na istotu, než aby zvolil kreatívnejšie riešenie, čo je vzhľadom na mizivú minutáž pochopiteľné. Zápas dohral na poste stopéra.

Pjanić - 6,4

Patril medzi málo skúsených hráčov na ihrisku, ale do hry nebol zapojený tak ako by si želal.

Aleñá - 6,8

Urobil dostatok preto, aby vyvrátil mýtus, že nevie zahrať na defenzívnejšej pozícii. Hoci odohral prvý zápas v tejto sezóne, podal dobrý výkon, neskôr ukázal dobrú súhru s Albom, ktorá viedla ku gólu Griezmanna.

Trincão - 6,7

Množstvo trikov a snahy, ale v podstate to k ničomu neviedlo. Stále potrebuje ďalej pracovať.

Pedri - 6,7

Chytrá prihrávka Braithwaiteovi viedla k prvému gólu Desta, ale inak odohral taký priemerný zápas, v ktorom nepredviedol nič extra.

Coutinho - 6,6

Loptu mal častokrát na kopačkách, no držal ju až pridlho. V nejednom prípade.

Braithwaite - 8,5

Prihral na prvý gól, hoci nevie ako, ale následne strelil dvojicu presných zásahov. Výborne si nabehol na zadnú žrď po rohovom kope a ten druhý strelil z pokutového kopu, ktorý sám vybojoval.

Náhradníci

65' Puig - 6,5

Na ihrisku strávil takmer pol hodinu. Nebol priveľmi zapojený do hry, ale ak už mal loptu, presne vedel, čo s ňou urobiť.

65' Griezmann - 7,3

Francúz sa na trávnik dostal taktiež na 30 minút, zahral dobre a výkon korunoval gólom v závere stretnutia.

65' Alba - 6,5

Po príchode na ihrisko pôsobil energicky a mohol streliť jeden či dva góly.

73' Fernandes - 6,2

Brazílčan si do štatistík pripísal vôbec prvý zápas v drese Blaugranas, hoci veľa práce nemal.

83' De la Fuente - 6,3

Koeman mu umožnil debut v oficiálnom zápase 10 minút pred koncom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2020-11-25 10:14:04
puig nebol zapojeny do hry?? som to videl naopak:) mingueza bol super a dest takisto. dufam sa uz ronie konecne spamätal a necha hrat hlavne mladych. konecne energia v zalohe odchodom pianica, chlalani sa chceli ukazat a podarilo sa im to. len tak dalej!
2020-11-25 10:19:18
to neustale nasadzovanie Pedriho do kazdeho jedneho zapasu a este k tomu do zakladu sa mne osobne vobec nepaci. s takymto mladym talentom treba umne pracovat, a nie ho silou mocou pchat vsade a vzdy kde sa da, duplom na kridlo kde je velmi slaby. Len aby chlapec nevyhorel z tolkeho hracieho casu