FC Barcelona dnes dokázala poraziť Osasunu jednoznačným výsledkom 4:0. Zápas priniesol viacero zaujímavých momentov, skúsme si ich priblížiť.

Najlepšie: Výhra v peknom štýle

Pred dnešným zápasom bolo každému jasné, že najdôležitejšie sú tri body a to bez ohľadu na kvalitu hry prezentovanej na ihrisku. Barcelona totiž za každých okolností potrebovala bodovať naplno, aby jej špica tabuľky neutiekla na ešte väčší bodový rozdiel. To sa podarilo a zverenci Ronalda Koemana pripravili fanúšikom aj niečo navyše - prezentovali atraktívny a ofenzívny futbal. Veľmi dobrý výkon podal Griezmann a Braithwaite, ktorí strelili po jednom góle. Francúz okrem toho prihral na gól Coutinhovi. Po prestávke svoju šancu dostali Aleñá, Trincão či Dembélé a každý z nich predviedol niekoľko pekných akcií. Poslední dvaja menovaní dokonca vypracovali gól, no VAR ho anuloval. Opäť je v každom prípade potrebné pripomenúť, že Osasuna nepatrí medzi najlepšie kluby v La Lige a podobný výkon zo strany Barcelony by sme radi videli aj proti kvalitným celkom. Niekde však treba začať.

Najhoršie: Zranenie Lengleta

Už pred zápasom s Osasunou bol káder Barcelony oslabený zraneniami a veľmi zle to vyzerá predovšetkým v defenzíve. Problémy mal Dest, Umtiti je stále zranený, podobne ako Araujo a Piqué bude mimo hru niekoľko mesiacov. Bohužiaľ sa na zoznam maródov dostane aj Clement Lenglet, ktorý má po jednom zo súbojov problémy s členkom. Nám zostáva len to, aby sme mu držali palce - snáď zranenie nebude vážne a Francúz nevypadne z hry na dlho, pretože mužstvo čaká v krátkom čase niekoľko dôležitých zápasov.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-11-29 17:03:17
Jak je s tou registraci hráčů z bečka? Proti Ferencvarosi jich muže jet neomezeně?
2020-11-29 17:16:39
dnes dobrý výkon, najmä v ofenzíve .... páčila sa mi aktivita Messiho, Griezmanna a Coutinha, myslím, že im to spolu sedelo ... trošku slabšie Pedri (nehovorím, že zlý výkon, len v porovnaní s trojicou vyššie o niečo menej viditeľný) ... obrana celkom dobre, ale po odchode Lengleta sa mi zdalo, že sme Osasunu pustili do niekoľkých dobrých šancí ... zrejme De Jong na stopérovi nebude až také dobré riešenie ... tak snáď sa dá niektorí zo stopérov dokopy