FC Barcelona v dnešnom zápase s Valenciou nedokázala zvíťaziť a po remíze 2:2 stratila ďalšie 2 nesmierne dôležité body. Je zrejmé, že Blaugranas už k zisku titulu na konci sezóny pomôže len nejaký zázrak. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Nebyť Ter Stegena, Barcelona mohla do polčasu bez problémov prehrávať. Výborne vychytal ako Solera, tak aj Gomeza. S gólmi veľa urobiť nemohol.

Sergiño Dest - 5,6

V defenzíve nechával veľké diery a druhý gól Valencie sa zrodil po akcii cez jeho stranu.

Oscar Mingueza - 6,2

Gól Valencie ide na jeho vrub, keď sa nechal predskočiť Gomezom. Inak bol dobrý na lopte, prispel aj v ofenzíve, ale spomínaný gól obral mužstvo o body.

Ronald Araujo - 7,3

Spočiatku zápasu urobil pár drobných chýb, ale postupom času sa dostal do tempa. Silný, rýchly, dokonca strelil krásny gól.

Jordi Alba - 6,3

Alba bol jedným z tých lepších hráčov Barcelony v prvom polčase, ale veľmi kazil finálne prihrávky. Na druhej strane jeho center sa od jedného z hráčov Valencie odrazil k Messimu, ktorý vyrovnával na 1:1.

Sergio Busquets - 6,2

Tréner ho stiahol po prvom polčase, ale veľa zlého neurobil. Jeho chyby boli zveličené chýbajúcou podporou od spoluhráčov v strede poľa.

Antoine Griezmann - 5,8

Stratil Diakhabyho z dohľadu a ten sa presadil, zatiaľ čo Griezmann opäť raz pozahadzoval všetky šance, do ktorých sa dostal. Získal pre mužstvo pokutový kop, ktorý nakoniec viedol ku gólu. Zo strany Francúza to však bol ďalší večer, na ktorý bude chcieť zabudnúť.

Pedri - 6,9

Vyvíjal intenzívny presing a keď mal loptu na kopačkách, tak ju využil, hoci v niektorých prípadoch o ňu veľmi ľahko prišiel.

Philippe Coutinho - 6,1

Ukázal lepší výkon v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi, ale stále nie je v najlepšej forme. Zobudil sa, keď Valencia vyrovnala na 1:1, jednu z jeho striel výborne kryl Domenech, ďalšia tesne minula pravú žrď.

Martin Braithwaite - 5,9

Pracoval tvrdo, ale nepôsobil ako najväčšie nebezpečenstvo Barcelony v útoku. Jeho najlepšiu šancu - hlavičku po Messiho centri však Domenech zachránil na čiare.

Lionel Messi - 7,1

Nepremenil pokutový kop, ale skóroval z následnej akcie. Nebol to najlepší zápas z jeho strany, ale stále to bol ten hráč Barcelony, ktorého v posledných 10. minútach každý hľadal.

Náhradníci

46' De Jong - 6,4

Nezačal od úvodu kvôli drobným zdravotným problémom, ale v druhom polčase sa dostal na ihrisko, aby do stredu poľa vniesol viac dynamiky.

73' Trincão - 5,7

Naskakuje ako náhradník do každého zápasu, ale neprináša nič výnimočné.

79' Lenglet - 5,9

Koeman ho poslal na trávnik, aby mužstvo hralo na troch obrancov.

86' Pjanić - 6,4

Zahral si v posledných minútach.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2020-12-19 22:26:01
Nebyť Ter Stegena, Barcelona mohla do polčasu bez problémov prehrávať. Výborne vychytal ako Solera, tak aj Gomeza. S gólmi veľa urobiť nemohol?a prask 6.2 ??akože dobre dostal 2 góly ale 6.2 je ku***malo ?
2020-12-19 22:37:13
Ako má Busquets rovnaké hodnotenie ako Ter Stegen a De Jong ako Pjanic?